Acnétherapie

Acnétherapie bestaat uit behandelingen die we afstemmen op de kenmerken van uw acné, uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. Het doel van acnétherapie is het onder controle krijgen van acné en de door acné ontstane huidschade zoals vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen.

Kenmerken van acné

Acné komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acné kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acné-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn.
Het hebben van acné brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes uit zonder resultaat. Huidzorg Houten biedt dan uitkomst door middel van acnétherapie.

Huidzorg Houten beschikt over diverse middelen om acné te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, micro-needling therapie, laserbehandeling bij acné-littekens, therapeutische producten en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acné vanuit de oorzaak aan en krijgt uw huid weer een gladder en egaler aanzien.

De acnébehandeling

De acnébehandeling start met oppervlaktereiniging waarbij de huidtherapeut talg, vuil en dode huidcellen verwijdert. Daarna brengt ze een lotion aan die de huid verweekt, de huiddoorbloeding stimuleert, de poriën opent, reinigt en desinfecteert.

De huid is dan klaar voor het aanprikken en uitdrukken van puistjes en mee-eters. Met een dunne naald maakt de therapeut een opening waardoor zij het opgehoopte talg naar buiten drukt. Zo verwijdert ze zorgvuldig de puistjes en mee-eters.

De peeling die volgt desinfecteert, activeert de doorbloeding en het lymfesysteem, trekt onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle celvernieuwing.

Na de peeling behandelt zij de huid met een lotion die talgproductie vermindert en de huid desinfecteert, kalmeert en geneest. Tot slot brengen we een hydraterende crème aan, die vrij is van olie en olieachtige stoffen en de juiste vochtigheidsgraad aan de huid geeft.

Te verwachten resultaat

Geleidelijk merkt u dat uw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Aantal benodigde acnébehandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acné, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, uw huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en uw levensstijl.

Behandelfrequentie bij acné

Bij actieve acné kunt u het beste elke 2 tot 4 weken een behandeling ondergaan. Zodra de acné niet meer actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 tot 12 weken, een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Thuisadvies bij acné

Het bestrijden van acné doen we samen. Als u thuis de huid op de juiste manier kan verzorgen, boekt u sneller resultaat. Nieuwe acné-uitbraken kunt u met een effectieve huidverzorgingsroutine voorkomen. De huidtherapeut bespreekt welke aanpak van uw huid geschikt is en begeleidt u hierin. Hieronder alvast enkele tips:
Reinig uw huid elke ochtend en avond met een wateroplosbare wasgel. Een geconcentreerde reiniger bevat zuren die vuil, vettigheid en ongewenste bacteriën verwijderen en de poriën grondig schoonmaken.
Bij acné en een vette huid is het belangrijk om de dode huidcellenlaag mooi dun te houden. Hiermee voorkomt u mee-eters. Gebruik thuis een effectieve scrub of een crème met zuren als amandelzuur en salicylzuur die overtollige dode huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen.

Als u last heeft van puistjes zal een product met benzoylperoxide de bacteriën verwijderen die de ontstekingen veroorzaken en tevens roodheid verminderen.

Met het gebruik van een serum met actieve ingrediënten als vitamine C en vitamine A vervaagt u bruine vlekjes en grove huidstructuur door acné.

Bij behandeling tegen acné maakt uw huid versneld jonge, gezonde huidcellen aan die extra gevoelig zijn voor UV-straling. Daarom is het belangrijk om uw huid consequent te beschermen met een zonnebrandcrème. Indien u graag foundation wilt gebruiken, bevelen wij de ademende en ontstekingsremmende foundation Lycogel aan. Lycogel bevat tevens een zonnefilter factor 30.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acné in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidzorg Houten is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten.

De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 030-6342561, contact@huidzorghouten.nl of het contactformulier.

Dieptereiniging met peeling, masker of booster € 50,-
Dieptereiniging uitgebreid met peeling € 75,-
Dieptereiniging met microdermabrasie € 100,-
DermaQuest Salicylic Acid Resurfacer € 75,-
DermaQuest Modified Jessner Peel € 120,-
Lichaamsdelen Op aanvraag
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!