Acnébehandeling

Acnétherapie bestaat uit behandelingen die we afstemmen op de kenmerken van uw acné, uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. Het doel van acnétherapie is het onder controle krijgen van acné en om de door acné ontstane huidschade zoals een grove huidstructuur, vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen. Acnébehandelingen kunnen uitgevoerd worden in het gezicht, op de borst, de schouders en de rug en bij alle huidtypes.

Acnébehandelingen kunnen gecombineerd worden met peelings, microdermabrasie, micro-needling therapie en fractionele laserbehandelingen.

Wat is een acnébehandeling?

Acnébehandelingen bestaan meestal uit drie onderdelen:

 1. De dieptereiniging

De acnébehandeling start met reiniging van de huid waarbij de huidtherapeut talg, vuil en dode huidcellen verwijdert. Daarna brengt ze een lotion aan die de huid verweekt, de huiddoorbloeding stimuleert, de poriën opent, reinigt en desinfecteert. De huid is dan klaar voor het aanprikken en uitdrukken van puistjes en mee-eters. Zo nodig maakt de huidtherapeut met een klein naaldje een opening waardoor zij het opgehoopte talg naar buiten drukt. Zo verwijdert ze zorgvuldig de puistjes en mee-eters, zonder dat de huid beschadigt raakt.

 1. De peeling

De peeling die volgt desinfecteert, activeert de doorbloeding en het lymfesysteem, trekt onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle celvernieuwing. Na de peeling behandelt zij de huid met een lotion die talgproductie vermindert en de huid desinfecteert, kalmeert en geneest. Tot slot brengen we een hydraterende crème aan, die vrij is van olie en olieachtige stoffen en de juiste vochtigheidsgraad aan de huid geeft.

 1. Persoonlijk advies

Acné wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Het is belangrijk om ook de oorzaken van acné, zo mogelijk, aan te pakken. Zorgvuldige naleving van persoonlijk advies op het gebied van thuisverzorging en levensstijl hebben veel invloed op de voortgang en duur van de behandelperiode. Uw eigen inspanningen in de aanpak van acné vormen daarom een belangrijk onderdeel van acnétherapie.

Voorbereiding op de acnébehandeling

 1. Om de best mogelijke resultaten te behalen en onnodige huidreacties te voorkomen, adviseren wij de huid alvast te laten wennen aan onze huidproducten waarin zuren en actieve ingrediënten verwerkt zijn.
 2. In overleg met de huidtherapeut, huisarts of specialist zal het gebruik van corticosteroïden, benzoylperoxide, vitamine A-zuur (tretinoïne) en lokale antibiotica, zoals Differin, Inderm, Metronidazol en Eryacne gel mogelijk één tot twee dagen vooraf aan de behandeling gestaakt moeten worden.
 3. Wij adviseren om de huid voorafgaand aan de behandeling enkele weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
 4. Tot slot vragen wij u om met een gereinigde huid zonder make-up op behandeling te komen.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid door een versterkte doorbloeding er nog enkele uren rozerood uit zien en warm en strak aanvoelen. In de dagen daarna kunnen de dode huidcellen loslaten en lijkt de huid wat droger. Schilfering en roodheid zijn normale reacties, maar kunnen ook uitblijven. Dit is per persoon verschillend en zegt niets over de effectiviteit van de behandeling.

Pigmentvlekjes en onzuiverheden kunnen na de acnébehandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment en talg met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte. Dit zijn normale, tijdelijke bijverschijnselen. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, kunt u contact opnemen met Huidzorg Houten.

Adviezen voor na de acnébehandeling

 1. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.
 2. Gebruik geen make-up direct na een acnébehandeling, met uitzondering van Lycogel.
 3. Na een acnébehandeling is de huid kwetsbaarder voor zonlicht. Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Bescherm de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger.
 4. Probeer niet aan de huid te pulken of onzuiverheden zelf uit te knijpen. Vermijd het trekken of pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen.
 5. Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, maskers, peelings, laser of IPL in de week na de acnébehandeling, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Te verwachten resultaat

Geleidelijk merkt u dat uw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Aantal benodigde acnébehandelingen

Het aantal benodigde acnébehandelingen is afhankelijk van de ernst van de acné en de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, erfelijke aanleg, voeding en uw therapietrouwheid.

Acné kan binnen enkele behandelingen verbeteren, maar soms heeft u geduld nodig. Het behandelplan kan in overleg bijgesteld worden, tot er een aanpak is gevonden die voor u zichtbare vooruitgang brengt. Indien verbetering uitblijft, kan overleg met uw huisarts of specialist nodig zijn.

Behandelfrequentie

Bij actieve acné kunt u het beste elke twee tot vier weken een behandeling ondergaan. Zodra uw huid rustiger wordt, kan de behandelfrequentie geleidelijk afnemen. U kunt het behaalde resultaat onderhouden door met enige regelmaat op behandeling te komen en thuis de geadviseerde huidproducten te blijven gebruiken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling van acné in het gezicht afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Acnebehandeling
ZO Skin Health Acne Treatment € 55,-
ZO Skin Health Acne Treatment advanced € 85,-