Acnébehandeling

Bij acné en acné gerelateerde klachten passen we het protocol van ZO Skin Health toe. Dit protocol is gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten en uitgebreide klinische ervaring. ZO Skin Health biedt producten en programma’s op maat die garant staan voor totale en permanente oplossingen voor een levenslang gezonde huid – ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur, huidtype of huidconditie.

Hoe werkt de ZO Skin Health Acne Treatment?

De ZO Skin Health Acne Treatment Basic & Advanced-behandelingen hebben als doel de talgproductie, grove poriën en ontstekingen te verminderen. De vernieuwde aanpak resulteert in betere genezing, minder complicaties en verbeterde behandelresultaten.

Deze specifieke acnétherapie bestaat uit twee onderdelen:

  1. ZO Acne Treatment Basic en Advanced
  2. Resultaatgerichte ZO Skin Health-producten voor dagelijks gebruik thuis

Gebruik van de ZO Skin Health-producten geeft snel zichtbare verbeteringen waardoor wij een hoge klanttevredenheid zien. De huidtherapeut baseert zich bij het opstellen van uw persoonlijke protocol op uw individuele behoeften en levensstijl.

De ZO Skin Health Acne Treatment

Allereerst wordt uw huid oppervlakkig gereinigd, gevolgd door een micro-scrub of exfoliërende lotion om dode huidcellen te verwijderen en de huid te verhelderen. Dit is een perfecte voorbereiding op de dieptereiniging, waarbij mee-eters, verstopte poriën en ontstekingen voorzichtig behandeld worden. De behandeling wordt afgesloten met een hoogwaardig verzorgingsproduct boordevol antioxidanten, DNA reparerende enzymen en krachtige zonbeschermers, die de huid hydrateren, verfrissen en pigmentvlekjes verhelderen. Een essentiële toevoeging bij de ZO Acne Treatment Advanced is het Sulfur Masque. Dit diep reinigende masker met ingrediënten als zwavel, kaolin en bentoniet heeft een antiseptische en ontgiftende werking. Dit zorgt voor een kalme, frisse, talg-vrije en gezondere huid.

Na de behandeling

Na de behandeling zal uw huid minder rood en gezwollen zijn dan u van de traditionele acnébehandeling gewend bent. Dit betekent niet dat de behandeling minder intensief zal zijn. Het hoge percentage van actieve ingrediënten en complexen komt door unieke afgiftesystemen in de juiste huidlagen terecht.

Behandelfrequentie

Wij adviseren om bij actieve acné elke twee tot vier weken een behandeling te ondergaan. Zodra uw huid rustiger wordt, kan de behandelfrequentie geleidelijk afnemen. U kunt het behaalde resultaat onderhouden door met enige regelmaat op behandeling te komen en thuis de geadviseerde huidproducten te blijven gebruiken.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Meest gestelde vragen over acnétherapie

Pigmentvlekjes en onzuiverheden kunnen na de acnébehandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment en talg met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte. Dit zijn normale, tijdelijke bijverschijnselen.

Huidreacties in de beginfase zijn tekenen van een goed herstel. Normale huidreacties zijn roze/rode uitslag, schilfering, droogheid, irritatie, jeuk en een branderig gevoel. De reacties verdwijnen als de huid tolerantie heeft opgebouwd en de huidgezondheid is hersteld.

U ontvangt van de huidtherapeut alle voor- en nazorgadviezen omtrent de ZO Skin Health Acne Treatment. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, kunt u contact opnemen met Huidzorg Houten.

Geleidelijk merkt u dat uw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Bij dagelijks gebruik van de producten duurt het twee tot zes weken voordat er veranderingen zichtbaar zijn. Het maximale resultaat merkt u na gemiddeld vijf maanden.

Om zeker te zijn van de beste resultaten is het van belang om naast de ZO Skin Health-behandelingen ook de ZO Skin Health-producten te gebruiken.

Het aantal benodigde acnébehandelingen is afhankelijk van de ernst van de acné en de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, erfelijke aanleg, voeding en uw therapietrouwheid.

Acné kan binnen enkele behandelingen verbeteren, maar soms heeft u meer geduld nodig. Het behandelplan kan in overleg bijgesteld worden, tot er een aanpak is gevonden die voor u zichtbare vooruitgang brengt. Indien verbetering uitblijft, kan overleg met uw huisarts of specialist nodig zijn.

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling van acné in het gezicht afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Een acnébehandeling kan uitgevoerd worden bij ieder huidtype.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!