Chemische peeling
Peelings

Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Chemische peelings verweken de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Rug
  • Ledematen

null
Hoe werkt het?
Tijdens de peeling veroorzaken natuurlijke zuren een reactie met de huid, waardoor oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden. Nieuwe, jonge huidcellen komen aan de oppervlakte, waardoor de huid er zacht en egaal gaat uitzien.
null
Behandeltijd
30 tot 45 minuten
null
Behandelresultaten
Rustiger huidbeeld, minder roodheid, minder ontstekingen, betere huidweerstand en hydratatie, geactiveerde celdeling, egaliseren huidteint, vergladden van de huid.
null
Hoeveel behandelingen
Kuur van 6 behandelingen wordt aanbevolen. Daarna onderhoudsbehandelingen.
null
Behandelfrequentie
Elke 2 tot 4 weken. Voor optimaal resultaat elke 8 tot 12 weken herhalen.
null
Notities

  • Herstelperiode hangt af van diepte en type peeling
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over chemische peelings

De peelings van DermaQuest bestaan meestal uit een samenstelling van verschillende zuren. Deze percentages zijn speciaal op elkaar afgestemd, waardoor er een optimale en veilige penetratie van de huid kan plaatsvinden.

In uw behandelkuur passen we het soort peeling aan op uw persoonlijke wensen en de behoefte van uw huid. Meestal starten we met één of twee medium peelings om de huid te laten wennen. Bij elke peeling wordt de huidweerstand sterker en kunnen we de intensiteit van de peeling geleidelijk op voeren.

Medium peelings

Medium peelings zijn geschikt voor ieder huidtype en vinden hun toepassing in het behandelen van acné, het verbeteren van de celdeling in de opperhuid, het egaliseren van de teint en het verminderen van fijne lijntjes. Deze peelings zijn ook in te zetten om de huid te laten wennen en de huidweerstand te verbeteren, als eerste stap naar de intensievere peelings.

Intensieve peelings

Onze intensieve peelings hebben het vermogen om de huidtextuur te verbeteren bij acné-littekens, huidveroudering en grove poriën. Daarnaast verhelderen ze pigmentvlekken en werken ze krachtig op acné.

De huidtherapeut start met het reinigen van uw huid en brengt een speciale lotion aan. Vervolgens brengt zij de peeling in meerdere lagen aan met een kwast of met gaasjes. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen neutraliseert de huidtherapeut de peeling. Optioneel brengt zij retinol aan om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot verzorgt zij de huid met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Applicatie van een peeling kan even branderig aanvoelen, maar is over het algemeen goed te verdragen.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings kan er enkele dagen na de peeling schilfering en droogheid ontstaan. Overtollige oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen.

Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Schilfering is een normale huidreactie en zien we met name aan het begin van een behandelkuur, als de hoornlaag nog verdikt is. Na ongeveer een week is de huid volledig hersteld en kunt u genieten van een frisse huid.

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van in ieder geval zes behandelingen te volgen, elke twee tot vier weken. Bij elke behandeling ziet u meer verbetering van uw huidconditie. U bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de huid te laten peelen door de huidtherapeut.

Het resultaat hangt af van het soort peeling dat u ondergaat. Hoe dieper de peeling, hoe langer de hersteltijd, hoe effectiever de peeling. De medium peelings zorgen voor een frissere en zachtere huid. De intensieve peelings kunnen ook de huid egaliseren en huidstructuur verbeteren. Meestal zijn de effecten binnen twee weken zichtbaar. Uiteraard is herhaling nodig om het resultaat te behouden en te versterken.

In sommige gevallen kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen