Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Chemische peelings verweken de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.

Welke peelings zijn er?

Peelings variëren in sterkte. Intensievere peelings geven vaak meer effect, maar brengen een langere herstelperiode met zich mee. Daarom starten we vaak met een medium peeling. Bij elke peeling wordt de huid sterker, daarom is het mogelijk om de intensiteit van de peeling geleidelijk op te voeren.

Medium peelings

Medium peelings zijn geschikt voor ieder huidtype en vinden hun toepassing in het behandelen van acné, het verbeteren van de celdeling in de opperhuid, het egaliseren van de teint en het verminderen van fijne lijntjes. Deze peelings zijn ook in te zetten als opstap naar intensievere peelings.

Intensieve peelings

Onze intensieve peelings hebben het vermogen om de huid te vergladden bij acné-littekens, huidveroudering en grove poriën. Daarnaast verhelderen ze pigmentvlekken en werken ze krachtig op acné.

Voor behandeling

Als u een getinte huidkleur hebt of gevoelig bent voor pigmentvorming is het noodzakelijk een pigmentremmend middel toe te voegen aan uw thuisverzorgingsregime zowel voor, als 14 dagen na de chemische peeling. Tevens mag u geen harsbehandeling in het gezicht laten uitvoeren in de laatste twee weken voor de behandeling. Als u producten gebruikt die benzoylperoxide bevatten, dient u hier ongeveer drie dagen voor de behandeling mee te stoppen. Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces te onderdrukken.

De behandeling

De huidtherapeut start met het reinigen van uw huid en brengt een speciale lotion aan. Vervolgens brengt zij de peeling in meerdere lagen aan met een kwast of met gaasjes. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen neutraliseert de huidtherapeut de peeling. Optioneel brengt zij Retinol aan om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot verzorgt zij de huid met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat ongeveer twee dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan een week aanhouden.

Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om niet aan losse vellen te trekken of te pulken.

U dient 48 uur na de peeling zon, zweten, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te vermijden. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Aantal benodigde behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van in ieder geval 5 behandelingen te volgen, elke twee tot vier weken. Bij elke behandeling ziet u vooruitgang. U bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de huid te laten peelen door de huidtherapeut.

Vergoeding door zorgverzekeraar

In sommige gevallen kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Na het tekenen van de behandelovereenkomst kunt u behandeld worden.

Chemische peeling medium € 75,-
Chemische peeling intensief € 125,-

acnetherapie-voor-en-na-fotos-acne-vulgaris-2

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!