Coagulatie en curettage

Geleidelijk aan laat de tand des tijds zijn sporen na op onze huid. Vanaf onze 30ste levensjaar krijgen de meeste mensen wel last van bultjes, wratjes, ruwe plekjes en vlekjes op de huid. Soms ontstaan ze alleen in het gezicht, maar het kan ook elders op het lichaam.

Wanneer u zich stoort aan bultjes, wratjes en huidkleurverschillen die ontstaan door goedaardige tumoren, kunt u deze nauwkeurig door de huidtherapeuten van Huidzorg Houten laten verwijderen.

Hoe werkt coagulatie en curettage van goedaardige huidtumoren?

Op basis van de grootte, locatie, uw huidskleur, de hoeveelheid en dikte van de huidoneffenheden beoordeelt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek welke behandelmethode het meest geschikt is. De behandeling kan alleen uitgevoerd worden als er geen indicatie is voor verder onderzoek. Bij twijfel verwijst ze u terug naar de huisarts.

Coagulatie

Coagulatie passen we toe bij vergrote talgklieren, gerstekorrels en kleine bindweefselwratjes in het gezicht. Met een elektrisch stroompje verhitten we nauwkeurig het oppervlakkige huiddeeltje. Dit huiddeeltje verkleurt, verschrompelt en laat na verloop van tijd vanzelf los.

Curettage

Bij curettage schrapen we ouderdomswratten op het lichaam en kleine verhoornde plekjes van de huid af met behulp van een curette, een steriele, scherpe ring. Na de behandeling vertoont de huid soms kleine schaafwondjes die afgedekt worden met pleistertjes.

KTP-laser

De laserpen geeft kleine korte pulsjes van laserlicht af op de huid. Dit gebundelde groene laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens wordt het in de huid omgezet in warmte. Het bloed en pigment stolt direct. Daarna worden de behandelde huidoneffenheden afgebroken en opgeruimd door het lichaam.

Voorbereiding op de behandeling

  1. Om pigmentvlekken of kleurverschillen te voorkomen, mag het te behandelen huidgebied niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Vermijd ten minste vier weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.
  2. Kom met een gereinigde huid zonder make-up naar de behandeling.
  3. Na het verwijderen van goedaardige huidtumoren op het lichaam kunnen op de dag van behandeling wat bloedrestjes op uw kleding komen. Wij adviseren om comfortabele, katoenen kleding te dragen die vies mag worden.

Na de behandeling

Afhankelijk van de uitgevoerde behandeling kunt u enkele dagen wat last hebben van plaatselijke roodheid, zwelling, een vlekkerige huid, jeuk, kleine wondjes, schroeiplekjes en korstjes. Dit zijn normale bijverschijnselen. Na drie tot zeven dagen vallen de korstjes vanzelf af. Afhankelijk van het behandelde gebied duurt het gehele genezingsproces ongeveer twee weken. Als de korstjes verdwenen zijn zullen er eerst jonge cellen zichtbaar zijn, deze zijn nog roze van kleur. Deze nieuwe huid kleurt uiteindelijk bij tot zijn oorspronkelijke kleur. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, kunt u altijd contact opnemen met Huidzorg Houten.

Adviezen na de behandeling

  1. Probeer van de korstjes af te blijven en wrijving zoveel mogelijk te voorkomen, zodat de huid goed kan herstellen. U mag de korstjes wel een paar keer per dag insmeren met vaseline.
  2. Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na de behandeling, met uitzondering van Lycogel. Zodra de huid volledig is gesloten, kunt u indien gewenst de korstjes camoufleren.
  3. Douchen is geen probleem, maar droog uw huid voorzichtig af met een schone handdoek.
  4. Voorkom tot ongeveer twee dagen na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.
  5. Blijf tijdens de behandelperiode tot minimaal vier weken na de laatste behandeling met het behandelde gebied uit de zon. Kunt u de zon niet vermijden, gebruik dan regelmatig een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling krijgt uw huid een gladder en egaler aanzien. Bij een normaal en voorspoedig herstel geneest uw huid zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming. Zorgvuldige naleving van alle geadviseerde instructies is daarbij belangrijk.

Aantal benodigde behandelingen

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidtumoren meestal in één tot vijf behandelingen verwijderen. Tussen de behandelingen zit een periode van vier tot zes weken. Uw huid heeft deze tijd nodig om te herstellen. Afzonderlijke gebieden mogen kort na elkaar behandeld worden.

Door erfelijke aanleg, opgedane zonschade in het verleden en het natuurlijke huidverouderingsproces kunnen nieuwe huidoneffenheden ontstaan of reeds behandelde goedaardige huidtumoren na enige tijd weer terugkomen. U bent dan weer van harte welkom voor een onderhoudsbehandeling.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!

goedaardige-huidtumoren-verwijderen-voor-en-na-fotos-dermatosis-papulosa-nigra-gelaat