Coagulatie & curettage
Een gladde en egale huid

Coagulatie & curettage

Geleidelijk aan laat de tand des tijds zijn sporen na op onze huid. Vanaf onze 30ste levensjaar krijgen de meeste mensen wel last van bultjes, wratjes, ruwe plekjes en vlekjes op de huid. Soms ontstaan ze alleen in het gezicht, maar het kan ook elders op het lichaam.

Wanneer u zich stoort aan bultjes, wratjes en huidkleurverschillen die ontstaan door goedaardige tumoren, kunt u deze nauwkeurig door de huidtherapeuten van Huidzorg Houten laten verwijderen.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Hals
  • Decolleté
  • Andere
    delen van
    het lichaam

null
Hoe werkt het?
Middels verschillende technieken, zoals coagulatie, curettage en KTP-laserbehandeling worden bultjes en wratjes verwijderd en zoveel mogelijk gelijk gemaakt met het huidoppervlak.
null
Behandeltijd
15 of 30 minuten
null
Behandelresultaten
Gladdere en egalere huid
null
Hoeveel behandelingen
Gemiddeld 1 tot 3 behandelingen, afhankelijk van aantal en grootte behandelgebied. Daarna (jaarlijkse) onderhoudsbehandelingen.
null
Behandelfrequentie
Maandelijks
null
Notities

  • Herstelperiode van 2-10 dagen
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over coagulatie en curettage

Coagulatie

Coagulatie passen we toe bij vergrote talgklieren, gerstekorrels en kleine bindweefselwratjes in het gezicht. Met een elektrisch stroompje verhitten we nauwkeurig het oppervlakkige huiddeeltje. Dit huiddeeltje verkleurt, verschrompelt en laat na verloop van tijd vanzelf los.

Curettage

Bij curettage schrapen we ouderdomswratten op het lichaam en kleine verhoornde plekjes van de huid af met behulp van een curette, een steriele, scherpe ring. Na de behandeling vertoont de huid soms kleine schaafwondjes die afgedekt worden met pleistertjes.

KTP-laser

De laserpen geeft kleine korte pulsjes van laserlicht af op de huid. Dit gebundelde groene laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens wordt het in de huid omgezet in warmte. Het bloed en pigment stolt direct. Daarna worden de behandelde huidoneffenheden afgebroken en opgeruimd door het lichaam.

De behandeling is kan gevoelig zijn, er wordt gewerkt met warmte en er ontstaat soms een klein wondje. De behandeling duurt meestal maar kort en is daarom doorgaans goed te verdragen.

Wanneer er een groter gebied behandeld wordt kunt u ervoor kiezen om het gebied vooraf in te smeren met een Emla-crème (verdovingscrème). Deze is via de huisarts aan te vragen en moet ongeveer een uur intrekken.

Afhankelijk van de uitgevoerde behandeling kunt u enkele dagen wat last hebben van plaatselijke roodheid, zwelling, een vlekkerige huid, jeuk, kleine wondjes, schroeiplekjes en korstjes. Dit zijn normale bijverschijnselen. Na drie tot zeven dagen vallen de korstjes vanzelf af. Afhankelijk van het behandelde gebied duurt het gehele genezingsproces ongeveer twee weken. Als de korstjes verdwenen zijn zullen er eerst jonge cellen zichtbaar zijn, deze zijn nog roze van kleur. Deze nieuwe huid kleurt uiteindelijk bij tot zijn oorspronkelijke kleur.

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidtumoren meestal in één tot vijf behandelingen verwijderen. Tussen de behandelingen zit een periode van vier tot zes weken. Uw huid heeft deze tijd nodig om te herstellen. Afzonderlijke gebieden mogen kort na elkaar behandeld worden.

Door erfelijke aanleg, opgedane zonschade in het verleden en het natuurlijke huidverouderingsproces kunnen nieuwe huidoneffenheden ontstaan of reeds behandelde goedaardige huidtumoren na enige tijd weer terugkomen. U bent dan weer van harte welkom voor een onderhoudsbehandeling.

Na iedere behandeling krijgt uw huid een gladder en egaler aanzien. Bij een normaal en voorspoedig herstel geneest uw huid zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming. Zorgvuldige naleving van alle geadviseerde instructies is daarbij belangrijk.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen