Elektrisch ontharen
Apilus

Elektrisch ontharen

Elektrische ontharen is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren in het gezicht, die niet behandeld kunnen worden met laserontharing.

De Apilus Junior onderscheid zich doordat het gebruik maakt van een computergestuurd programma, in tegenstelling tot andere ontharingssystemen. De instellingen op de Apilus kunnen handmatig worden persoonlijk ingesteld op de gevoeligheid en behandeleffectiviteit van de cliënt. De Apilus verwijderd haartjes in 0.01 seconde. Door deze snelheid kunnen er veel meer haartjes in een behandeling worden verwijderd en dat maakt elektrisch ontharen een stuk comfortabeler.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht (zoals kin, bovenlip en wangen)
  • Lichaam bij kleine oppervlakten

null
Hoe werkt het?
Via een dun naaldje wordt het haartje richting het haarzakje gebracht. Korte stroomstootjes geven warmte af waardoor het haarzakje wordt vernietigd en geen nieuwe haar kan vormen.
null
Behandeltijd
15-45 minuten
null
Indicaties
Witte, grijze, rossige en blonde haren in het gezicht of bij restbeharing lichaam.
null
Behandelresultaten
Niet meer zelf scheren, epileren of harsen. Minder ongewenste haartjes in gezicht. Minder irritatie door ingegroeide haren.
null
Hoeveel behandelingen
Afhankelijk van type haargroei gemiddeld 10 tot 20 behandelingen, daarna onderhouden.
null
Behandelfrequentie
Meestal elke 4 tot 6 weken. Onderhoud eens per 8 tot 12 weken.
null
Notities

  • Korte herstelperiode
  • Resultaten verschillen per persoon.

meest gestelde vragen

over elektrisch ontharen

Met de Apilus Junior worden de haartjes door middel van een heel dun flexibel naaldje en stroom verwijderd uit de haarwortel. Door de stroomstootjes komt warmte vrij en gaan de haarzakjes kapot. Wanneer een haarzakje vernietigd is, krijgt de haar geen voeding meer en kan er geen nieuwe haar meer groeien.

De huidtherapeut desinfecteert uw huid en bespreekt vooraf met u op welke haren of gebieden de focus gaat liggen. Met het geavanceerde ontharingsapparaat Apilus stuurt zij via een klein steriel naaldje een stroomstootje naar het haarzakje. De haar wijst haar hierbij de weg. De haar laat los en wordt meteen verwijderd. Tijdens de behandeling probeert de huidtherapeut altijd zoveel mogelijk storende haartjes te behandelen. Na de behandeling kan de huidtherapeut Aloë Vera gel aanbrengen om de huid te kalmeren.

De gevoeligheid is grotendeels afhankelijk van de locatie van de haren. Tijdens de behandeling kunt u korte, warme prikjes voelen. De meeste mensen kunnen deze prikjes goed verdragen. Sommige mensen ervaren de behandeling als gevoelig. In dat geval kunt u ervoor kiezen om het gebied vooraf in te smeren met een Emla-crème (verdovingscrème). Deze is via de huisarts aan te vragen en moet ongeveer een uur intrekken.

De huid kan ongeveer een half uur rood en licht gezwollen zijn op de plek van de behandelde haartjes. Er kunnen ook rode bultjes ontstaan die meestal binnen drie dagen wegtrekken.

Het aantal behandelingen varieert sterk en is afhankelijk van de grootte van het gebied dat u wilt laten ontharen. Gemiddeld staan er 10 tot 20 behandelingen met een duur van 15 of 30 minuten.

De behandelfrequentie wordt met u afgestemd op het aantal haren en de grootte van het gebied. Vanwege de verschillende haargroeifasen is het belangrijk om in het begin van de behandelperiode in een bepaald ritme op behandeling te komen. Veel haren zitten tijdens de behandeling dan weer in de groeifase. Dit is de fase waarin een haar effectief uitgeschakeld kan worden. De huidtherapeut geeft u persoonlijk advies.

Het doel van de behandeling is dat u thuis niet meer druk hoeft te maken over storende haren in het gezicht. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner van structuur. Uw huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan.

De meeste behandelde haren komen niet meer terug. Het is echter mogelijk dat in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden (op andere plaatsen) of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit is afhankelijk van hormonale invloeden, erfelijke gevoeligheid of medicijngebruik. U kunt zonder probleem herhaalbehandelingen ondergaan, met een behandelfrequentie die u prettig vindt.

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling afhankelijk van uw zorgpakket geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Dit is afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw medische gezondheid, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Er wordt een huidscan gemaakt en een persoonlijk behandelplan opgesteld met bijhorende prijsindicatie. Nadat alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen