Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen. We vernietigen niet de haren, maar de haarzakjes. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren op kleine oppervlakten. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren of bij restbeharing. Vanwege het tekort aan pigment zijn deze haren niet geschikt voor laserontharing.

Voorbereiding op de behandeling

  1. Het is noodzakelijk dat de haren zichtbaar zijn voor de huidtherapeut tijdens de behandeling. Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te pakken. Daarom is het van belang dat u minimaal vier dagen voorafgaand aan de behandeling de haren niet scheert of knipt.
  2. Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling minimaal zes weken van tevoren niet te epileren, harsen of de touwtjesmethode te ondergaan. Huidzorg Houten raadt deze ontharingsmethoden ook af voor de toekomst, aangezien ze de haargroei kunnen stimuleren en het nadeel hebben dat er irritatie, wondjes of ontstekingen kunnen ontstaan.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt welke haren aangepakt gaan worden. Met het geavanceerde ontharingsapparaat ‘Apilus’ stuurt zij via een klein steriel naaldje een stroomstootje naar het haarzakje. De haar wijst haar hierbij de weg. Door dit stroomstootje komt warmte vrij en gaat het haarzakje kapot. Op deze manier pakt zij het betreffende haarzakje aan. Wanneer het haarzakje vernietigd is, krijgt de haar geen voeding meer en kan deze dus ook niet meer groeien.

Tijdens het behandelen kan het elektrisch ontharen een warm gevoel geven, maar is vaak goed te verdragen. Het haarzakje heeft een natuurlijke opening in de huid, dus er wordt niet in de huid geprikt. De omringende huid blijft intact.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huidtherapeut Aloë Vera gel aanbrengen om de huid te kalmeren. De huid kan ongeveer een half uur rood en licht gezwollen zijn op de plek van de behandelde haartjes. Er kunnen ook rode bultjes ontstaan die meestal binnen drie dagen wegtrekken.

Adviezen na de behandeling

  1. Indien gewenst kunt u thuis de huid extra koelen met coldpacks of kalmerende gel aanbrengen.
  2. Gedurende twee dagen na de behandeling is de huid wat kwetsbaar. Vermijd deze dagen ook liever de sauna en hete douches. Liever de huid niet scrubben en peelen, geen vette crème, maskers en zeep gebruiken en vooral niet aan de huid pulken.
  3. We raden af om deze dagen in de zon of onder de zonnebank te gaan en adviseren de huid te beschermen met zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger.
  4. Opkomende storende haartjes mogen voortaan alleen nog geknipt of geschoren worden. Zelf epileren, harsen of touwtjesmethode kan het behandelproces negatief beïnvloeden.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner. Uw huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de elektrische epilatie plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed, erfelijke gevoeligheid, ouder worden of medicijngebruik. De meeste cliënten komen met enige regelmaat naar de praktijk voor een onderhoudsbehandeling.

Aantal benodigde behandelingen

Een behandelperiode kan variëren van zes maanden tot twee jaar. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haar, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich tijdens de behandeling bevindt.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie varieert van wekelijks tot één keer in de zes weken. Vanwege de verschillende haargroeifasen is het belangrijk om in het begin van de behandelperiode met regelmaat te komen. Daarna kan het interval geleidelijk afnemen. De huidtherapeut geeft u persoonlijk advies.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling afhankelijk van uw zorgpakket geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Dit is afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Klein gebied € 40,-
Middelgroot gebied € 55,-
Groot gebied € 70,-

elektrisch-epileren-voor-en-na-fotos-bovenlip-en-kin

Blijvend resultaat na elektrische epilatie en laserontharen kin en bovenlip