Fractionele laserbehandeling

Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor uw huid op lange termijn geleidelijk sterker en gladder wordt. Fractionele laserbehandelingen kunnen ingezet worden voor de behandeling van acné-littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidveroudering, littekens, restacné, striae en zonschade.

Hoe werkt fractionele lasertherapie?

De non-ablatieve Erbium:Glass laser ResurFx zet de laserpulsen in deeltjes ofwel fracties heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid. De laserstralen dringen zich als minuscule kolommen van warmtebundels diep in de lederhuid. Daarmee stimuleren de warmtebundels de bindweefselcellen tot aanmaak van nieuw collageen, nieuw steunweefsel van de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact en zo kan dit gezonde weefsel in een versneld tempo het beschadigde weefsel helpen herstellen. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel worden reliëf en kleurverschillen geleidelijk minder zichtbaar.

Voordelen fractionele laserbehandeling

Een groot voordeel van fractionele laserbehandeling is dat de buitenste laag van de huid gesloten blijft. Terwijl de diepe huidlaag intensief wordt behandeld, blijft de huid rondom de laserpulsen intact. Dit zorgt voor een sneller huidherstel in vergelijking met andere laserbehandelingen. Hierdoor is er ook weinig kans op complicaties als infectie en pigmentverschuivingen. Fractionele laserbehandeling kan daarom toegepast worden bij alle huidtypes.

Voorbereiding op de fractionele laserbehandeling

  1. Om de best mogelijke resultaten te behalen en onnodige huidreacties te voorkomen, is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. Huidproducten met vitamine C en retinal worden sterk aanbevolen voor de aanmaak van collageen. Begin hiermee het liefst twee tot vier weken voor de eerste behandeling. Bij gevoeligheid voor hyperpigmentatie is het gebruik van een pigment-remmend middel naast de behandeling nodig. De huidtherapeut geeft u persoonlijk advies.
  2. Wij adviseren om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
  3. Indien u gevoelig bent voor de uitbraak van een koortslip is het raadzaam om twee weken voorafgaand aan de behandeling L-Lysine supplementen te gebruiken.
  4. Bij haargroei in het te behandelen gebied, is het van belang om een dag van tevoren het gebied te scheren. Harsen en epileren kan vijf dagen van tevoren nog gedaan worden.
  5. Daarnaast vragen wij om met een gereinigde huid zonder make-up huid op behandeling te komen.
  6. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

De behandeling

De behandeling duurt afhankelijk van de grootte van het oppervlak 30 tot 60 minuten. De huidtherapeut tekent het huidgebied af. Daarna geeft zij gedurende enkele milliseconden pulsen naast elkaar af met de scanner, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld.

U voelt warme prikjes op de huid. De pulsen zijn kort van duur. De scanner heeft een gekoelde tip, dit maakt dat de behandeling draaglijk. Pijnstilling is meestal niet nodig. Na de behandeling koelen we de huid weer na en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Na de fractionele laserbehandeling

Direct na de behandeling is het behandelde gebied lichtrood en gezwollen, dit kan enkele uren tot drie dagen aanhouden. Na enkele dagen kan de huid een gebruinde kleur en een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. Behandelde pigmentvlekjes die eventueel mee behandeld zijn, worden eerst donkerder en schilferen binnen een week af. Sommige mensen ervaren extra doorbloeding en een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Dit hoort bij het regeneratieproces en betekent dat de huid ‘aan het werk’ is. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, neem dan contact op met Huidzorg Houten.

Adviezen na de fractionele laserbehandeling

De huid is tijdens de behandelperiode gevoeliger voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden nadrukkelijk aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huidverzorgingsadviezen van de huidtherapeut op te volgen.

Te verwachten resultaat

Na drie tot vier weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huidverouderingsproces vertraagt.

Aantal benodigde behandelingen

Bij fractionele lasertherapie geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en uw huidconditie en zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te zien. U kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereikt u bij behandeling in kuurvorm. Het interval van de behandelingen wordt persoonlijk afgestemd.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket wordt behandeling van (acné-)littekens in het gelaat in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Litteken / striae vanaf € 100,-
1/3 Gelaat / Klein gebied € 175,-
2/3 Gelaat / Middelgroot gebied € 250,-
Hele gelaat / Groot gebied € 325,-
Hele gelaat / Groot gebied (Kuur 3x) € 900,-
Schouders € 350,-

laserbehandeling-acnelittekens-voor-en-na-fotos-wangen