Fractionele laserbehandeling
Fractional laser

Fractionele laserbehandeling

Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor uw huid op lange termijn geleidelijk sterker en gladder wordt. Fractionele laserbehandelingen kunnen ingezet worden voor de behandeling van een breed scala van huidaandoeningen en is een zeer veilige methode met een relatief korte herstelperiode.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Schouders
  • Littekens

null
Hoe werkt het?
De laserstraal richt zich op het water in de cellen, waarbij we bundeltjes huid kunnen verdampen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Hierbij stimuleren we de aanmaak van nieuw gezond weefsel.
null
Behandeltijd
15-60 minuten
null
Behandelresultaten
Gladder huidoppervlak. Verbeterde huiddoorbloeding. Egalere huidteint. Preventief op huidveroudering.
null
Hoeveel behandelingen
Een kuur van 3 tot 6 behandelingen wordt aanbevolen, afhankelijk van de ernst van de indicatie. Daarna (half)jaarlijkse onderhoudsbehandelingen.
null
Behandelfrequentie
Maandelijks, onderhoudsbehandeling 6-12 maanden.
null
Notities

  • Herstelperiode enkele dagen
  • Resultaten verschillen per persoon

Meest gestelde vragen over

fractionele laserbehandeling

De non-ablatieve Erbium:Glass laser ResurFX zet de laserpulsen in deeltjes ofwel fracties heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid. De laserstralen dringen zich als minuscule kolommen van warmtebundels diep in de lederhuid. Daarmee stimuleren de warmtebundels de bindweefselcellen tot aanmaak van nieuw collageen, nieuw steunweefsel van de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact en zo kan dit gezonde weefsel in een versneld tempo het beschadigde weefsel helpen herstellen. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel worden reliëf en kleurverschillen geleidelijk minder zichtbaar.

Een groot voordeel van fractionele laserbehandeling is dat de buitenste laag van de huid gesloten blijft. Terwijl de diepe huidlaag intensief wordt behandeld, blijft de huid rondom de laserpulsen intact. Dit zorgt voor een sneller huidherstel in vergelijking met andere laserbehandelingen. Hierdoor is er ook weinig kans op complicaties zoals infectie en pigmentverschuivingen. Fractionele laserbehandeling kan daarom toegepast worden bij alle huidtypes.

Wat de ResurFX van het M22 platform uniek maakt in tegenstelling tot andere technieken, is dat de huidtherapeut met de behandelkop slechts één keer over het te behandelen oppervlak gaat. De energiedichtheid van de ResurFX is vele malen hoger door effectief gebruik van de scanner. Deze zorgt ervoor dat de gefocusseerde energie uit de laser in kleine puntjes op de huid wordt neergezet. De CoolScan techniek zorgt ervoor dat de puntjes nooit direct naast elkaar worden gezet. Verbrandingen van het huidoppervlak worden hierdoor voorkomen.

De huidtherapeut desinfecteert uw huid tekent het huidgebied af met een huidpotlood. Daarna geeft zij gedurende enkele milliseconden pulsen naast elkaar af met de scanner, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld. Na de behandeling koelen we de huid en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

U voelt warme prikjes op de huid. De pulsen zijn kort van duur. De scanner heeft een gekoelde tip, dit maakt dat de behandeling draaglijk. Pijnstilling is meestal niet nodig.

Direct na de behandeling is het behandelde gebied lichtrood en gezwollen, dit kan enkele uren tot drie dagen aanhouden. Na enkele dagen kan de huid een gebruinde kleur en een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. Behandelde pigmentvlekjes die eventueel mee behandeld zijn, worden eerst donkerder en schilferen binnen een week af. Sommige mensen ervaren extra doorbloeding en een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Dit hoort bij het regeneratieproces en betekent dat de huid ‘aan het werk’ is.

Na drie tot vier weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huidverouderingsproces vertraagt.

Bij fractionele lasertherapie geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. Afhankelijk van uw leeftijd, de indicatie, ernst van de klacht en uw huidconditie en zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te zien. U kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereikt u bij behandeling in kuurvorm. Het interval van de behandelingen wordt persoonlijk afgestemd.

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling, afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket, geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Fractionele laserbehandeling kan uitgevoerd worden bij vrijwel ieder huidtype.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen