IPL acne

IPL-behandeling Acné

Acné is een veelvoorkomend probleem en heeft een doeltreffende aanpak nodig. De meeste behandelingen zijn gericht op de buitenkant van de huid. Met onze IPL-behandeling en het speciale filter pakken we acné van binnenuit aan en vanaf de bron: de talgklieren.

Tijdens de IPL-behandeling (Intensed Pulsed Light) vernietigt het licht de bacteriën die acné veroorzaken. Ook krimpen de ontstoken talgklieren door deze behandeling, waardoor de overproductie van talg vermindert. Dit maakt de IPL-behandeling een zeer effectieve behandeling voor de aanpak van ontstekingen en roodheden. De behandeling is geschikt voor het gezicht, maar ook bij puistjes op de rug en borst.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Rug
  • Schouders

null
Hoe werkt het?
Het gecombineerde licht van het IPL-handstuk zorgt ervoor dat de P. Acnes bacterie wordt teruggedrongen en de ontstekingsreactie afneemt. Daarnaast zorgt de warmte in de diepte van de huid voor het samentrekken van de talgklier, waardoor de talgproductie afneemt.
null
Behandeltijd
30-45 minuten
null
Behandelresultaten
Afname van onzuiverheden en roodheid, waardoor de huid een rustiger en egaler aanzien krijgt. Daarnaast wordt de bacterie teruggedrongen en verminderen pigmentvlekjes door acné.
null
Hoeveel behandelingen
Afhankelijk van de ernst van de indicatie tussen de 3 en 5 behandelingen. Hierna vaak onderhoud in de vorm van dieptereinigingen en/of chemische peelings en therapeutische producten om thuis te gebruiken.
null
Behandelfrequentie
Interval van 1 tot 4 weken.
null
Notities

  • Korte herstelperiode
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over de behandeling van acné

Het IPL handstuk geeft lichtpulsen af met een hoge energie-intensiteit met een speciaal acné filter. Het blauwe licht richt zich op het terugdringen van de P. Acnes bacterie. Het rode en groene licht richten zich op het verminderen van inflammatie en roodheden. Daarnaast gebruikt het speciale filter infrarood licht om in de diepte de talgklier samen te laten trekken. Hierdoor neemt de talgproductie af, waardoor er minder onzuiverheden ontstaan.

De huidtherapeut inspecteert het te behandelen gebied om de juiste instellingen te bepalen. Ter bescherming van uw ogen krijgt u een speciale bril. De huidtherapeut brengt vervolgens een laagje gel aan op het te behandelen gebied en plaatst de behandelkop op de huid. Vervolgens wordt het gehele gebied behandeld met het speciale IPL-kopstuk en acné filter. De huidtherapeut koelt indien nodig de huid na de behandeling en verwijdert aanwezige pustels. Als afsluiter brengt de huidtherapeut een verzorgend product aan.

Na de behandeling ziet u tijdelijke roodheid en zwelling in het behandelde gebied. Zwelling is een normaal verschijnsel; een ‘blusreactie’ van de huid. Roodheid is meestal binnen 48 uur verdwenen, zwelling kan enkele dagen aanhouden. U ontvangt van de huidtherapeut alle benodigde nazorginstructies.

Dit afhankelijk van de ernst van de acné. Tijdens het intakegesprek geeft de huidtherapeut een inschatting. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Al binnen twee weken merkt u dat uw huid geleidelijk rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes nemen af en nieuwe acné-uitbraken krijgen minder kans.

Om zeker te zijn van de beste resultaten is het van belang om naast de IPL-behandelingen ook de ZO Skin Health-producten te blijven gebruiken.

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling van acné in het gezicht afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Een IPL-behandeling kan uitgevoerd worden in het gezicht en op het lichaam bij lichte huidtypen. Bij mensen met een donker huidtype adviseren we alternatieve behandelmethoden. We kunnen de huid met rode bultjes, ontstekingen en roodheden effectief met IPL behandelen. Comedonen, ook wel mee-eters, kunnen we niet weg krijgen met IPL. De IPL-behandeling kan uitstekend gecombineerd worden met de ZO Skin Health Acne Treatment en/of chemische peelings.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen