ipl-behandeling roodheid

IPL-behandeling roodheid

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een effectieve methode om diffuse roodheid, couperose en oppervlakkige pigmentvlekken te verminderen en de huid te egaliseren. IPL-behandeling wordt ook toegepast bij de behandeling van wijnvlekken en rosacea.

Huidzorg Houten staat hoog aangeschreven vanwege de goede resultaten van de IPL-behandelingen. Door de keuze uit diverse soorten filters, kunnen we de behandeling perfect aanpassen aan de indicatie en het individuele huidtype van onze cliënten.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Hals
  • Decolleté
  • Handen
  • Lichaam

null
Hoe werkt het?
Speciaal licht van het IPL-handstuk absorbeert selectief de roodbruine kleur van vasculaire indicaties en oppervlakkige pigmentatie. Het licht wordt omgezet in warmte, waardoor bloedvaatjes stollen en overtollig pigment wordt afgebroken door het lichaam.
null
Behandeltijd
15-45 minuten
null
Behandelresultaten
Vermindering van huidkleurverschillen, waardoor uw huid een rustiger en egaler aanzien krijgt. Opvlammingen (‘flare-ups’) van roodheid in het gezicht nemen af. Ontstekingsremmend bij rosacea. Algemene huidverbetering.
null
Hoeveel behandelingen
Afhankelijk van de ernst van de indicatie.
null
Behandelfrequentie
Elke 4 tot 6 weken. Onderhoud (half)jaarlijks.
null
Notities

  • Herstelperiode afhankelijk van indicatie
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over IPL behandeling

Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie-intensiteit van speciaal groen licht af. Deze energie wordt alleen opgenomen door de rode en bruine kleur van de vaatjes of pigmentvlekken, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna de huid deze vervolgens zelf opruimt. Overtollig pigment wordt afgebroken en schilfert af met de celdeling mee.

De huidtherapeut tekent de roodheden af met een huidpotlood. Ter bescherming van uw ogen krijgt u een speciale bril. De huidtherapeut brengt vervolgens een laagje gel aan op het te behandelen gebied en plaatst de behandelkop op de huid. Vervolgens worden alle roodheden of pigmentvlekjes één voor één belicht. De huidtherapeut koelt en verzorgt uw huid en na de behandeling.

De mate van gevoeligheid is afhankelijk van de indicatie, behandelkop en het behandelgebied. De warmte die u voelt als de puls gezet wordt is binnen een fractie van een seconde weer verdwenen. Na afloop kan uw huid een beetje branderig aanvoelen.

Na de behandeling ziet u tijdelijke roodheid en zwelling in het behandelde gebied. Zwelling is een normaal verschijnsel; een ‘blusreactie’ van de huid. Roodheid is meestal binnen 48 uur verdwenen, zwelling kan enkele dagen aanhouden. U ontvangt van de huidtherapeut alle benodigde nazorginstructies.

Overtollig pigment of gesprongen bloedvaatjes kunnen eerst donkerder en/of zichtbaarder worden. Geen zorgen: dit is een teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. Afhankelijk van het herstelvermogen van de huid kan dit enkele dagen tot twee weken duren.

 

Dit is afhankelijk van de indicatie en uw reactie op de behandeling. Tijdens het intakegesprek geeft de huidtherapeut een inschatting.

Bij gesprongen bloedvaatjes en oppervlakkige pigmentvlekken zijn er gemiddeld drie behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Bij de behandeling van uitgebreide diffuse roodheid of een wijnvlek kunnen meer behandelingen nodig zijn.

Het lichaam heeft een paar weken nodig de behandelde vaatjes/pigment af te breken en op te ruimen. Om de vier tot zes weken kan er een behandeling plaatsvinden.

Uw huid wordt minder onregelmatig en krijgt een egalere teint. In het geval van roodheid ervaart men vaak dat de huid rustiger wordt en minder snel ‘opvlamt’.

Onder invloed van onderliggende vaten, UV-straling, leeftijd, roken, warmte/koude wisselingen, sauna gebruik en hormonale en erfelijke gevoeligheden kunnen zich in de loop der tijd weer nieuwe vaatjes of pigmentvlekjes vormen op andere plaatsen. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling kan gewenst zijn.

Therapeutische huidproducten en het gebruik van zonnebrandcrème met factor 30 of hoger helpen het resultaat te versterken en te behouden. De huidtherapeut geeft u graag persoonlijk advies.

Een IPL behandeling kan uitgevoerd worden in het gezicht en op het lichaam bij lichte huidtypen. Bij mensen met een donker huidtype adviseren we alternatieve behandelmethoden.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen