KTP-laserbehandeling

Overmatige blootstelling aan zon, ouder worden, erfelijke aanleg en wrijving van de huid zijn factoren die oneffenheden in het gezicht en op het lichaam kunnen veroorzaken. Huidoneffenheden zoals goedaardige huidtumoren, oppervlakkige pigmentvlekjes en gesprongen bloedvaatjes kunnen we snel en effectief verwijderen met de KTP-laser.

Plan een GRATIS consult »

Hoe werkt de KTP-laser bij huidoneffenheden?

De laserpen geeft kleine korte pulsjes van laserlicht af op de huid. Dit gebundelde groene laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens wordt het in de huid omgezet in warmte. Het bloed en pigment stolt direct. Daarna worden de behandelde huidoneffenheden afgebroken en opgeruimd door het lichaam.

Wat zijn de voordelen van de KTP-laser?

Er ontstaan bij deze behandelmethode geen korstjes aan de oppervlakte van de huid, waardoor deze veel sneller hersteld in vergelijking met andere behandelmethoden. De omringende huidgebieden blijven volledig intact, waardoor u nauwelijks last heeft van zwelling en roodheid. De KTP-laser heeft een speciaal laserpennetje met een puntje van slechts één millimeter. Daardoor kunnen we ook lastig te bereiken gebieden, zoals bloedvaatjes bij de neusvleugels, toch zeer nauwkeurig en effectief behandelen. Daarnaast is de laser heel snel, soms is één seconde per vlekje al genoeg. Daardoor kunnen we veel huidoneffenheden per keer behandelen, zodat u veel resultaat ziet met slechts één behandeling.

Indicaties van de KTP-laser

De KTP-laser zetten we in bij het verwijderen van gesprongen bloedvaatjes, kersenwratjes en spider naevi. Ook goedaardige huidtumoren, zoals steelwratjes, ouderdomswratjes en dermatosis papulosa nigra kunnen uitstekend met de KTP-laser verwijderd worden. Ook als pigmentvlekjes veroorzaakt door zon wil laten verwijderen, zoals ouderdomsvlekken en zonnevlekken, komt u in aanmerking voor de KTP-laser.

Voor de behandeling

De huidtherapeut bekijkt tijdens het gratis en vrijblijvend intakegesprek of u in aanmerking komt voor behandeling met de KTP-laser. Bij grotere gebieden met roodheid of pigmentvlekken kan deze behandeling gecombineerd worden met IPL-behandelingen. Om de huid zo goed mogelijk voor te bereiden op de laserbehandeling is het belangrijk dat de huid niet gebruind is door zonlicht, de zonnebank of een zelfbruiner.

De behandeling

De huidtherapeut desinfecteert uw huid en geeft u een speciale bril ter bescherming van uw ogen. Afhankelijk van de grootte van de oppervlakte duurt de laserbehandeling 15 tot 30 minuten. De behandeling is niet pijnlijk, hooguit op sommige plaatsen licht gevoelig. U voelt korte, warme speldenprikjes.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling plaatselijk rood en gezwollen zijn, meestal is dit binnen een dag weer weg. Gesprongen bloedvaatjes verdwijnen vrijwel direct tijdens de behandeling. Soms kunnen de vaatjes juist even meer zichtbaar zijn vanwege het gestolde bloed, dit zal na enkele dagen wegtrekken. Pigmentvlekjes verkleuren donker na de behandeling. Ook dit is een teken van effectiviteit. Met het afschilferen van de dode huidcellen in de opperhuid worden vlekjes geleidelijk steeds lichter. Bij behandelende steelwratjes kunnen er tot ongeveer een week kleine, donkere korstjes zichtbaar zijn.

Aandachtspunten na de KTP-laserbehandeling

  • Probeer af te blijven van de behandelde huid en niet te krabben, zodat de huid goed kan herstellen. U mag eventuele korstjes wel insmeren met vaseline of aloë vera.
  • Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na de behandeling, met uitzondering van Lycogel. Zodra de huid volledig is gesloten, kunt u indien gewenst vlekjes camoufleren.
  • Douchen is geen probleem, maar dep uw huid voorzichtig droog met een schone handdoek.
  • Vermijd na de behandeling een sterke doorbloeding van de huid. Om een optimaal effect uit de behandeling te halen, raden wij af om de eerste drie dagen na de behandeling actief te sporten of zware inspanningen te leveren, alcohol te nuttigen en naar de sauna te gaan.
  • Wacht ook met het scrubben van de huid en onderga geen andere behandelingen totdat de huid volledig hersteld is.
  • Blijf tijdens de behandelperiode tot minimaal vier weken na de laatste behandeling met het behandelde gebied uit de zon. Kunt u de zon niet vermijden, gebruik dan regelmatig een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling ziet uw huid er egaler uit, waardoor een gezonde, jeugdige uitstraling behouden blijft. Bij een normaal en voorspoedig herstel geneest de huid zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming. Zorgvuldige naleving van alle geadviseerde instructies is daarbij belangrijk.

Het ontstaan van huidoneffenheden staat vaak in verband met de hoeveelheid zonlicht waar uw huid in het verleden aan heeft bloot gestaan. Ook onvermijdelijke factoren als ouder worden, hormonale invloeden en erfelijke gevoeligheid lokken verkleuringen in de huid uit. Het ondergaan van een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is daarom heel normaal.

Behandelfrequentie en aantal behandelingen

Na één tot drie weken (afhankelijk van de indicatie en het herstellend vermogen van de huid) is het lichaam klaar met het opruimproces en is het resultaat zichtbaar. Na vier weken kunnen we een tweede behandeling uitvoeren. Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, zijn er meestal in één tot drie behandelingen nodig.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Klein gebied € 75,-
Middelgroot gebied € 150,-
Groot gebied €  225,-