ktp-laserbehandeling
KTP

KTP-laserbehandeling

Overmatige blootstelling aan zon, ouder worden, erfelijke aanleg en wrijving van de huid zijn factoren die oneffenheden in het gezicht en op het lichaam kunnen veroorzaken. Huidoneffenheden zoals goedaardige huidtumoren, oppervlakkige pigmentvlekjes en gesprongen bloedvaatjes kunnen we snel en effectief verwijderen met de KTP-laser.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Lichaam

null
Hoe werkt het?
Laserpulsjes van speciaal groen licht absorberen zeer precies huidoneffenheden in de
huid, waardoor deze worden afgebroken.
null
Behandeltijd
15-45 minuten
null
Behandelresultaten
Egalere, rustigere huid.
null
Hoeveel behandelingen
Afhankelijk van de indicatie en grootte gebied gemiddeld 1 tot 3 behandelingen.
null
Behandelfrequentie
Maandelijks. Onderhoud jaarlijks.
null
Notities

  • Herstelperiode enkele dagen
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over de KTP-laserbehandeling

De laserpen geeft kleine korte pulsjes van laserlicht af op de huid. Dit gebundelde groene laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door het bloed van de bloedvaatjes en het pigment van de pigmentvlekjes. Vervolgens wordt het in de huid omgezet in warmte. Het bloed en pigment stolt direct. Daarna worden de behandelde huidoneffenheden afgebroken en opgeruimd door het lichaam.

Er ontstaan bij deze behandelmethode geen korstjes aan de oppervlakte van de huid, waardoor deze veel sneller herstelt in vergelijking met andere behandelmethoden. De omringende huid blijft volledig intact, waardoor u nauwelijks last heeft van zwelling en roodheid. De KTP-laser heeft een speciaal laserpennetje met een puntje van slechts één millimeter. Daardoor kunnen we ook lastig te bereiken gebieden, zoals bloedvaatjes bij de neusvleugels, toch zeer nauwkeurig en effectief behandelen. Daarnaast is de laser heel snel, soms is één seconde per vlekje al genoeg. Hierdoor kunnen we veel huidoneffenheden per keer behandelen, zodat u veel resultaat ziet met slechts één behandeling.

De huidtherapeut desinfecteert uw huid en geeft u een speciale bril ter bescherming van uw ogen. Daarna geeft zij laserpulsjes af op de desbetreffende huidoneffenheden. Tot slot wordt uw huid verzorgt met een nabehandelingscrème.

Tijdens de behandeling kan er een prikkelende warmtesensatie worden ervaren, afhankelijk van de indicatie en gevoeligheid in het behandelgebied. De meeste mensen kunnen deze korte, warme prikjes goed verdragen.

De huid kan na de behandeling plaatselijk rood en gezwollen zijn, meestal is dit binnen een dag weer weg.

Gesprongen bloedvaatjes verdwijnen vrijwel direct tijdens de behandeling. Soms kunnen de vaatjes juist even meer zichtbaar zijn vanwege het gestolde bloed; dit zal na enkele dagen wegtrekken.

Pigmentvlekjes verkleuren donker na de behandeling: een teken dat de behandeling effectief is geweest. Met het afschilferen van de dode huidcellen in de opperhuid worden vlekjes geleidelijk steeds lichter. Bij behandelende steelwratjes kunnen er tot ongeveer een week na de behandeling kleine, donkere korstjes zichtbaar zijn.

Na één tot drie weken (afhankelijk van de indicatie en het herstellend vermogen van de huid) is het lichaam klaar met het opruimproces en is het resultaat zichtbaar. Na vier weken kunnen we een tweede behandeling uitvoeren.

Na iedere behandeling ziet uw huid er egaler uit, wat bijdraagt aan een gezonde, jeugdige uitstraling. Bij een normaal en voorspoedig herstel geneest de huid zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming. Zorgvuldige naleving van alle geadviseerde instructies is daarbij belangrijk.

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied zijn er meestal in één tot drie behandelingen nodig.

Er is vaak een verband aan te wijzen voor het ontstaan van huidoneffenheden met de hoeveelheid zonlicht waar u uw huid in het verleden aan heeft blootgesteld. Ook onvermijdelijke factoren als ouder worden, hormonale invloeden en erfelijke gevoeligheid lokken verkleuringen in de huid uit. Het ondergaan van een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is daarom heel gebruikelijk.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw medische gezondheid, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Er wordt een huidscan gemaakt en een persoonlijk behandelplan opgesteld met bijhorende prijsindicatie. Nadat alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen