Laserontharing

Laserontharing is een effectieve oplossing voor ongewenste haargroei en kan ingezet worden op alle delen van het lichaam en in het gezicht. Laserontharing is geschikt voor lichte én donkere huiden. Gepigmenteerde haren kunnen permanent verwijderd worden met laserontharing. Witte, grijze en rossige haren verwijderen we met elektrische epilatie. Deze methode staat beschreven in de folder ‘Elektrische epilatie’.

Hoe werkt laserontharing?

De ontharingslaser, de Lightsheer Diodelaser DUET produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een golflengte 810 nanometer. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Voorbereiding op laserontharing

  1. Voorafgaand aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u ruim vijf weken van tevoren zelf niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt. Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk geen licht absorberen en dus niet effectief behandeld worden.
  2. De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom adviseren wij nadrukkelijk het te behandelen gebied minimaal vier weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.
  3. Tijdens uw eerste bezoek aan Huidzorg Houten is het van belang dat de haartjes goed zichtbaar zijn. Uw huidtherapeut kan dan het haartype, de precieze diepte en lokalisatie van de haarfollikel bepalen. Dit is nodig om de laserapparatuur tijdens de behandeling goed in te kunnen stellen.

De behandeling

We beginnen met het schoonmaken van uw huid en tekenen het te behandelen gebied af met een huidpotlood. Dan scheren we de haartjes kort, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. We brengen een laagje gel aan en plaatsen dan de laserkop op de betreffende huid. Vervolgens geven we nauwkeurig pulsen over het gehele behandelgebied. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling is niet pijnloos, maar is over het algemeen goed te verdragen. Na afloop koelen we de huid met een coldpack en brengen kalmerende Aloë Vera gel en zonnebrandcrème aan. De behandelduur varieert van 15 minuten tot twee uur, dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak.

Na de behandeling

Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en lichte zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie die binnen een uur na de behandeling zal afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling, pijn of irritatie, neem dan contact op met Huidzorg Houten.

Adviezen na de laserontharing

  1. De behandelde huid is extra kwetsbaar, dus vermijdt de eerste twee dagen na de behandeling warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.
  2. Bescherm uw huid gedurende de gehele behandelperiode regelmatig met zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Als u het behandelgebied toch bruin laat worden, zal de behandeling tijdelijk gestaakt moeten worden. Dit heeft mogelijk invloed op de duur van de behandelperiode en de benodigde aantal behandelingen.
  3. Binnen drie weken na de behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje zal zich weer opvullen met nieuw collageen. Indien gewenst, mag u nieuwe opkomende haren in de weken tussen de behandelingen scheren of knippen, maar niet epileren, harsen of via de touwtjesmethode verwijderen.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren dunner en minder stug zijn. Dit geeft u al snel profijt in het dagelijkse leven. Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zullen uiteindelijk de donkere haren verdwijnen. Ook zal de huid egaler zijn en minder ingegroeide haren, ontstekingen en irritatie door scheren zichtbaar zijn.

Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, bijvoorbeeld door hormonale invloeden, erfelijke aanleg of medicijngebruik.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Bij donkere haren en een licht huidtype (veel contrast) kunnen minder behandelingen het gewenste resultaat geven. Bij lichte haren en een getinte huid (weinig contrast) zijn er soms meer behandelingen nodig.

Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd op voorhand door de huidtherapeut voorspeld worden. Tijdens de behandelperiode wordt de voortgang regelmatig met u geëvalueerd.

Behandelfrequentie

Ongewenste haargroei in het gezicht kan het beste iedere zes weken behandeld worden. Voor lichaamsbeharing geldt acht weken. Aan het einde van behandelperiode komen resterende haren langzaam door, waardoor het interval kan verschuiven naar elke negen tot twaalf weken.

Laserontharing vergoed door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent wordt laserontharing in het gezicht voor vrouwen in de meeste gevallen en afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!

Dames

Per behandeling*
Bovenlip € 75,-
Kin € 90,-
Bovenlip en kin € 140,-
Bovenlip, kin en wangen € 200,-
Tussen en boven wenkbrauwen € 75,-
Bakkebaarden of nek of jukbeenderen € 100,-
Wangen of hals € 120,-
Hele gelaat € 200,-
Rondom tepels of navel € 75,-
Oksels € 100,-
Bikinilijn € 125,-
Billen € 175,-
Onderrug € 150,-
Onderarmen of bovenarmen € 175,-
Volledige armen € 300,-
Onderbenen € 250,-
Bovenbenen € 300,-
Gehele benen € 475,-

Heren

Per behandeling*
Tussenstuk wenkbrauwen € 65,-
Oren of neusharen € 75,-
Nek of hals € 150,-
Baardstreek € 200,-
Baardstreek en hals € 250,-
Jukbeenderen of baardlijn € 100,-
Onderrug € 150,-
Schouders € 150,-
Borst of buik of billen € 200,-
Rug € 300,-
Voetruggen of oksels of handen € 150,-
Onderarmen of bovenarmen € 225,-
Gehele armen € 375,-

laserontharen

Resultaat na laserontharen kin en bovenlip