laserontharing
LightSheer QUATTRO

Laserontharing

Ontharingsmethoden zoals harsen, scheren en epileren kunnen een lastige, pijnlijke en tijdrovende klus zijn. Vooral wanneer haren snel en stug terug groeien, met stoppeltjes, ingegroeide haren en bultjes tot gevolg.

Laserontharing is een effectieve oplossing voor ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam. Bij Huidzorg Houten behandelen wij met de nieuwste ontharingslaser: LightSheer QUATTRO.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Benen
  • Bikinilijn
  • Oksels
  • Rug
  • Andere gebieden

null
Hoe werkt het?
De laser produceert een geconcentreerde zuivere lichtbundel, wat geabsorbeerd wordt door het pigment van haren tot diep in de haarwortels. De warmte die hierbij vrijkomt vernietigd nauwkeurig haarzakjes, terwijl de omringende huid intact blijft.
null
Behandeltijd
Variërend van 15 minuten tot 2 uur, afhankelijk van grootte behandelgebied
null
Behandelresultaten
Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren dunner en minder stug zijn. Dit geeft al snel profijt in het dagelijkse leven.
null
Hoeveel behandelingen
Gemiddeld 6 tot 8 behandelingen
null
Behandelfrequentie
Eens per 4 tot 12 weken. Jaarlijks onderhoud kan nodig zijn.
null
Notities

  • Nauwelijks herstelperiode
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over laserontharen

Het laserlicht wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen. Ongeveer één tot drie weken na de laserbehandeling vallen de behandelde haren uit.

De diode techniek is wereldwijd de de gouden standaard in ontharingslasers en heeft FDA goedkeuring voor laserontharing voor de donkere huid.

De Lightsheer QUATTRO is de nieuwste versie en beschikt over twee golflengtes, 805nm en 1060nm. Het nieuwe 1060nm handstuk is speciaal ontworpen voor de donkere huidtypen. Hiermee kunnen we de behandelingen perfect aanpassen aan het individuele haartype en het huidtype. Dit maakt de LightSheer QUATTRO nog veiliger.

Het systeem is opgebouwd uit een platform dat bestaat uit twee soorten handstukken: het bekende ET-handstuk en een High Speed handstuk. Dit HS-handstuk beschikt als enige over een vacuüm geassisteerde technologie met een groot werkoppervlak van 22x35mm. Deze combinatie maakt een zeer snelle en comfortabele permanente haarreductie mogelijk van grote oppervlaktes, zoals ruggen en benen.

We beginnen met het schoonmaken van de huid en tekenen het te behandelen gebied af met een huidpotlood. Dan scheren we de haartjes kort, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. We brengen een laagje gel aan en plaatsen dan de laserkop op de betreffende huid. Vervolgens geven we nauwkeurig pulsen over het gehele behandelgebied.

De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling is niet pijnloos, maar is over het algemeen goed te verdragen. Na afloop koelen we de huid met een coldpack en brengen kalmerende Aloë Vera gel en zonnebrandcrème aan. De behandelduur varieert van 15 minuten tot twee uur, dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak.

Na de behandeling is er nauwelijks sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en lichte zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie die binnen een uur na de behandeling zal afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten.

Hoewel elke behandeling de haargroei steeds zwakker en dunner maakt, zijn er gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om tot het meest optimale resultaat te komen. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden.

Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend. Het aantal benodigde behandelingen heeft ook te maken met hormonale en erfelijke gevoeligheid, maar ook het contrast van de haren en de huid. Bij donkere haren en een licht huidtype (veel contrast) ligt het gemiddelde bijvoorbeeld lager dan bij lichte haren en een getinte huid (weinig contrast).

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren dunner en minder stug zijn. Dit geeft al snel profijt in het dagelijkse leven.

Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zullen uiteindelijk de donkere haren verdwijnen. Ook zal de huid egaler zijn en heeft u minder last van ingegroeide haren, ontstekingen en scheerirritatie.

Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, bijvoorbeeld door hormonale invloeden, erfelijke aanleg of medicijngebruik. Wij adviseren dan een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Als u aanvullend verzekerd bent wordt laserontharing in het gezicht voor vrouwen in de meeste gevallen en afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Laserontharing is geschikt voor bruine en zwarte haren. Witte, grijze en rossige haren verwijderen we met elektrische epilatie. Het is belangrijk dat uw huid niet zongebruind is voorafgaand aan de laserbehandeling.

Laserontharing kan toegepast worden op alle gebieden van het lichaam en gezicht, zolang u over het algemeen gezond bent, niet zwanger bent en geen huidaandoeningen of infecties heeft in het te behandelen gebied.

Benieuwd of u een goede kandidaat bent voor laserontharing? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreekt u dit met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van de haargroei geeft de huidtherapeut u persoonlijk advies en geeft een prijsindicatie van de gewenste gebieden. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen

“Ik durfde amper nog een kus aan iemand te geven”
Ik vond het zo erg dat mijn kinderen zeiden ‘Mama je prikt’. Ik had al 1.5 jaar last van haartjes op mijn kin, maar wist niet dat dit behandeld kon worden. Voor de behandelingen gebruikte ik ontharing crème, maar die harde haartjes kwamen na een paar dagen alweer terug. Ik heb ook geëpileerd, maar daar was geen beginnen aan. De laserbehandeling was gevoelig, maar ik dacht telkens: het is maar weg!

Nancy – Alblasserdam – 42 jaar