ME Line pigmentbehandeling
ME Line

ME Line pigmentbehandeling

ME Line is de eerste en enige behandelmethode die gespecialiseerd is in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. ME Line is een behandelmethode tegen pigmentvlekken die in kuurverband wordt aangeboden. Hiernaast werkt de methode ook sterk huidverjongend.

De ME Line-kuur bestaat uit twee onderdelen:
1: Behandelingen in onze kliniek met een tussentijd van vier tot zes weken
2: Een thuispakket met vijf therapeutische ME Line-producten

Lees meer »

De ME Line-behandeling

Thuisproducten ME Line

Het consequent gebruik van effectieve producten na de behandeling werkt in synergie met de behandelingen. Deze serums, emulsies of gels hebben een sterk huidverhelderend effect en zijn een verplicht onderdeel van het behandelconcept. De effectiviteit van deze producten is klinisch bewezen.

ME Line 02 DAY

De combinatie van de actieve werkstoffen die dit product bevat vernietigt de activiteit van het tyrosinase enzym, dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van overtollig pigment. Het lost pigment als het ware op in de opperhuid en stimuleert de celvernieuwing. Belangrijk is om alleen de pigmentvlekken aan te stippen en het product slechts gedurende het behandeltraject gebruiken.

ME Line 02 NIGHT

Een geconcentreerd en huidverhelderend serum voor ‘s nachts. Het werkt preventief op de intracellulaire werking van pigment door bepaalde enzymen te blokkeren. U kunt het over het hele gezicht aanbrengen.

ME Line 03 MOIST

Een geconcentreerd occlusief serum voor vochtregulering en celregeneratie. Complete en gefragmenteerde hyaluronzuur-moleculen herstellen de vochtbalans, herorganiseren de huid, stimuleren herstel van de cellen en brengen de doorbloeding in balans. ME Line 03MOIST zorgt ervoor dat de opname van actieve werkstoffen verbetert. Het serum dient altijd aangebracht te worden na dagelijkse ME Line-huidverbeteringsproducten.

ME Line 04 BB CREAM+SPF

Corrigerende en beschermende crème tegen UV schade met SPF30+ en een licht dekkend effect. Deze crème bevat actieve ingrediënten speciaal samengesteld om de huid te hydrateren en te verjongen met optimale UV-bescherming. Deze stoffen zijn universeel voor alle huidtypes en bestaat in twee verschillende kleuren: Light en Medium.

ME Line 05 HOME MASK

Een huidverhelderend masker om de professionele behandeling thuis voort te zetten. Het masker bevat krachtige werkstoffen met een antioxidanten werking. Door eenmaal per week het masker te gebruiken kan het behandelresultaat langer behouden blijven.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht

null
Hoe werkt het?
ME Line is een behandelmethode tegen pigmentvlekken die in kuurverband wordt aangeboden. Hiernaast werkt de methode ook sterk huidverjongend.
null
Behandeltijd
45 minuten
null
Behandelresultaten
Vermindering van pigmentvlekken. Egalere, zachtere en gladdere huid.
null
Hoeveel behandelingen
De behandelkuur bestaat uit gemiddeld 3 tot 8 behandelingen, afhankelijk van de ernst van de pigmentvlekken en een evaluatie.
null
Behandelfrequentie
Maandelijks, onderhoudsbehandeling na 6 maanden.
null
Notities

  • Herstelperiode van enkele dagen
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over ME Line pigmentbehandeling

Maskerbehandeling

Uw huid wordt gereinigd en voorbereid met een speciaal serum. De actieve ingrediënten beïnvloeden de doorlaatbaarheid en polariteit van de huid. De hoornlaag wordt verdund en de huidbarrière wordt gereset waardoor deze optimaal functioneert. De huid zal zich opnieuw hydrateren en wordt voorbereid op de verhelderende behandeling.

Daarna brengt de huidtherapeut een gelijkmatige laag met actieve ingrediënten aan op het gezicht. Het product vernietigt het overtollige pigment op een gecontroleerde manier en activeert de celvernieuwing.

Na 15 minuten brengt de huidtherapeut een extra laagje aan. In totaal moeten de werkstoffen 30 minuten inwerken. Uw huid wordt vervolgens gereinigd en nabehandeld met 03 MOIST en 05 BB CREAM+SPF.

ID-behandeling (intradermaal)

Uw gelaat wordt mild gereinigd en gedesinfecteerd met een huiddesinfectant. Daarna wordt de inhoud van een ampul met behulp van microneedling met de SkinPen in de huid gesluisd. Het pigment kan nu van binnenuit worden afgebroken, daarbij wordt het gat gedicht waardoor het pigment naar de diepere huidlagen kon lekken. Door stimulatie van collagene vezels heeft de ID-behandeling bovendien een sterk verjongend effect. Vervolgens wordt uw huid nabehandeld.

Evaluatie

Vier weken na de laatste behandeling komt u op een evaluatiegesprek bij de huidtherapeut. Zij maakt foto’s van het behaalde resultaat en bespreekt met u het onderhoudsprotocol.

Onderhoud

Na afronding van de kuur geven we uw huid zes maanden rust. In overleg mag u na drie maanden wel andere behandelingen ondergaan.

In de onderhoudsfase mag ME Line 02 NIGHT twee maal per week aangebracht worden. Ook kunt u thuis één maal per week het ME Line 05 PIGMENT HOME MASK aanbrengen. Indien gewenst kunt u minimaal een half jaar na de laatste behandeling weer een ME Line-behandeling ondergaan of kan de gehele de kuur herhaald worden.

De herstelperiode van de behandelingen is kort. De opperhuid wordt namelijk niet weggehaald. Tijdelijke prikkelingen, roodheid, lichte zwelling, jeuk zijn normale bijverschijnselen. Wanneer uw hoornlaag verdikt is, zal uw huid kunnen schilferen. Dit kan een dag na de behandeling beginnen en enkele dagen aanhouden.

Pigmentvlekken kunnen na de behandeling verschuiven en een korte periode na de behandeling beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte om afgevoerd te worden. Geen zorgen, dit is een normaal en tijdelijk verschijnsel.

Na de eerste behandeling kunt u al vermindering van de pigmentvlekken zien. Dieper gelegen pigmentvlekken kunnen eerst beter zichtbaar worden. Dit is een juist goed teken. De beste resultaten ziet u nadat de kuur is afgerond. De huid is niet alleen egaler van kleur, maar zal ook minder onzuiver zijn en zachter aanvoelen.

Besef wel dat een pigmentprobleem altijd door interne en externe factoren opnieuw geactiveerd kan worden. Daarom is het belangrijk om het resultaat thuis te onderhouden en ook de oorzaak van de pigmentvlekken zoveel mogelijk aan te pakken. Pigmentvlekken kunnen terugkomen, indien u uw huid niet beschermt tegen UV-straling.

U dient het startpakket aan te schaffen met daarin de vijf specifieke ME Line producten die nodig zijn voor thuisgebruik. Dit pakket gebruikt u gedurende de kuur en het liefst ook in de onderhoudsfase.

De producten voor thuisgebruik verbeteren en stimuleren het resultaat en verbeteren de opname van actieve ingrediënten. De actieve ingrediënten brengen de pigmentaanmaak in balans en dragen bij aan de totstandkoming van een gelijkmatige huidskleur. Het gebruik van thuisproducten verplicht is om het gewenste resultaat te behalen.

Als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

ME Line kan veilig ingezet worden bij elk huidtype en bij elk type hyperpigmentatie. Er is een specifieke selectie gemaakt van actieve werkstoffen in de juiste hoeveelheid, om te voorkomen dat er complicaties ontstaan zoals postinflammatoire hyperpigmentatie en overmatige pigmentaanmaak.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.