Nd:YAG-laserbehandeling

Huidzorg Houten gebruikt de Long Pulsed Nd:YAG (1064 nm) laser om oppervlakkige beenvaatjes te verwijderen. De laser geeft over de hele lengte van het bloedvat pulsen af. Deze laten zogenaamde ‘laspuntjes’ achter, die het bloed doen stollen. De kleur van het stilstaande bloed absorbeert het licht van de laserpulsen. Hierdoor raken ook de wanden van de vaatjes verhit en klappen ze dicht.

Het omliggende weefsel van het gelaserde bloedvat wordt minimaal verwarmd, dus de huid zelf blijft intact. In de maanden na de behandeling ruimt het lichaam via het lymfevatenstelsel de restanten van de kapotte vaatjes op.

Voorbereiding op de laserbehandeling

De laserbehandeling op beenvaatjes is op een lichte huid het meest effectief en veilig. Daarom adviseren we ten stelligste uw benen vooraf aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon of zonnebank. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met SPF 30-50 of bedek het te behandelen gebied met kleding of een handdoek.

De Nd:YAG laserbehandeling

Afhankelijk van de grootte van het behandelgebied, duurt de behandeling 30 tot 60 minuten. De huidtherapeut stelt de laser in op uw huidtype en de kenmerken van de beenvaatjes. Vervolgens plaatst zij de laserkop net boven het zichtbare beenvaatje en laat die een puls geven. Zo gaat zij zoveel mogelijk vaatjes af.

Een laserbehandeling bij oppervlakkige beenvaatjes kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof we herhaaldelijk met een elastiekje op de benen schieten. Na afloop koelen we het behandelde gebied met coldpacks.

Na de laserbehandeling

De huid voelt naderhand wat branderig aan en er kan roodheid, lichte zwelling en jeuk optreden. Dit is een normaal en gewenst effect en zal snel afnemen. Tot twee weken na de behandeling kunnen er kleine onderhuidse korstjes zichtbaar zijn, dit is gestold bloed. De huid vertoont meestal een paar blauwe plekken en tijdelijke huidkleurverschillen. Vrijwel altijd trekt dit na enkele weken bij. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid, zwelling, pijn of irritatie, neem dan contact op met Huidzorg Houten.

Adviezen voor na de laserbehandeling

  1. Beperk na de behandeling een versterkte doorbloeding in uw benen. Het is namelijk belangrijk de stolling in de behandelde bloedvaatjes niet op te heffen. Vermijd één week na de behandeling de sauna, verwarmde baden en actieve sporten, zoals hardlopen. Gebruik ook liever tot 48 uur na de behandeling geen alcohol.
  2. Indien u een uitgebreide vorm van oppervlakkige beenvaatjes heeft, adviseren wij om na de behandeling therapeutisch elastische kousen te dragen. Structureel dragen van therapeutische kousen verlichten niet alleen een vermoeid gevoel in de benen, maar voorkomen ook de vorming van nieuwe beenvaatjes en spataderen.
  3. Probeer niet aan de huid te pulken of krabben. Hierdoor verhoogt u het risico op irritaties of ontstekingen.
  4. U kunt enkele dagen na de laserbehandeling Aloë Vera gel aanbrengen op de benen. Dit heeft een verkoelend effect en bevordert het herstel.
  5. Blijf tijdens de gehele behandelperiode tot minimaal zes weken na de laatste behandeling met het behandelde gebied uit de zon. Kunt u de zon daar echt niet vermijden, gebruik dan regelmatig een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

De oppervlakkige beenvaatjes vervagen steeds meer en de benen gaan er egaler uitzien. Uw lichaam heeft even tijd nodig om de vernietigde vaatjes op te ruimen. Ongeveer zes maanden na de laatste behandeling is het eindresultaat het beste zichtbaar.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Gemiddeld zijn er zo’n twee à drie behandelingen nodig, maar bij een uitgebreide vorm van beenvaatjes kunnen dat er meer zijn. Elke behandeling geeft verbetering. U bepaalt uiteindelijk zelf het aantal behandelingen naar gelang het door u gewenste resultaat. Tussen elke behandeling zit een periode van zes tot acht weken.

De oorzaak van het ontstaan van de vaatjes, zoals ouder worden, erfelijke aanleg, een staand beroep of zwangerschap, is niet altijd weg te nemen, dus er kunnen in de toekomst wel weer nieuwe beenvaatjes bijkomen. Houd er daarom rekening mee dat in de komende jaren af en toe een onderhoudsbehandeling nodig zal zijn.

Zijn er complicaties mogelijk?

De oppervlakkige verwijde beenvaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop. Het vaatwandje is verslapt waardoor het bloed blijft stilstaan. Andere bloedvaten hebben de functie overgenomen, dus ze kunnen zonder problemen verwijderd worden.

Complicaties als verkleuringen, wondjes of littekens zijn zeer zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Zorgvuldige naleving van alle geadviseerde instructies helpt deze mogelijkheid te verminderen.

Als u veel last heeft van spataderen of een ander onderliggend probleem van de bloedvaten, is het belangrijk dat u eerst uw arts of vaatchirurg raadpleegt. Nader onderzoek en/of een andere behandelmethode kan dan nodig zijn.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Middelgroot gebied € 175,-
Groot gebied € 250,-

beenvaatjes-voor-en-na-foto

De opvallende donkere beenvaatjes zijn volledig verdwenen na behandeling.