Nd-YAG-laserbehandeling

Nd:YAG-laserbehandeling

Oppervlakkige beenvaatjes zijn zichtbaar verwijde adertjes die heel ondiep in de huid liggen. Doordat de vaatwandjes zijn verslapt blijft het bloed in deze adertjes stil staan. Deze vaatjes hebben geen functie meer en kunnen zonder gevolgen behandeld worden.

Huidzorg Houten gebruikt de Long Pulsed Nd:YAG (1064 nm) laser om oppervlakkige beenvaatjes te verwijderen. Uniek aan deze laser is de OPT techniek, waarmee de afgifte van energie verdeeld kan worden in een enkele, dubbele en driedubbele puls. Hierdoor is de behandeling goed controleerbaar en veilig.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Benen

null
Hoe werkt het?
De Long Pulsed Nd:YAG (1064 nm) laser geeft laserpulsen af die het bloed doen stollen. Hierdoor raken ook de wanden van de vaatjes verhit en klappen ze dicht. Via het lymfevatenstelsel worden de restanten van de kapotte vaatjes opgeruimd.
null
Behandeltijd
30-60 minuten
null
Indicaties
null
Behandelresultaten
De oppervlakkige beenvaatjes vervagen steeds meer en de benen gaan er egaler uitzien.
null
Hoeveel behandelingen
Gemiddeld 2 of 3 behandelingen per gebied.
null
Behandelfrequentie
Elke 6 tot 8 weken. Voor optimaal resultaat jaarlijks een onderhoudsbehandeling.
null
Notities

  • Herstelperiode enkele weken
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over laseren van beenvaatjes

De laser geeft over de hele lengte van het bloedvat pulsen af. Deze laten zogenaamde ‘laspuntjes’ achter, die het bloed doen stollen. De kleur van het stilstaande bloed absorbeert het licht van de laserpulsen. Hierdoor raken ook de wanden van de vaatjes verhit en klappen ze dicht. Het omliggende weefsel van het gelaserde bloedvat wordt minimaal verwarmd, dus de huid zelf blijft intact. In de maanden na de behandeling ruimt het lichaam via het lymfevatenstelsel de restanten van de kapotte vaatjes op.

De huidtherapeut stelt de laser in op uw huidtype en de kenmerken van de beenvaatjes. Vervolgens plaatst zij de laserkop net boven het zichtbare beenvaatje en geeft een puls. Zo gaat zij zoveel mogelijk vaatjes af. Na afloop koelen we het behandelde gebied met coldpacks.

Een laserbehandeling bij oppervlakkige beenvaatjes kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof we herhaaldelijk met een elastiekje op de benen schieten. De gekoelde lasertip maakt het behandelen aangenamer.

De huid voelt naderhand wat branderig aan en er kan roodheid, lichte zwelling en jeuk optreden. Dit is een normaal en gewenst effect en zal snel afnemen. Tot twee weken na de behandeling kunnen er kleine onderhuidse korstjes zichtbaar zijn, dit is gestold bloed. De huid vertoont meestal een paar blauwe plekken en tijdelijke huidkleurverschillen. Vrijwel altijd trekt dit na enkele weken bij.

De oppervlakkige beenvaatjes vervagen steeds meer en de benen gaan er egaler uitzien. Uw lichaam heeft even de tijd nodig om de vernietigde vaatjes op te ruimen. Ongeveer zes maanden na de laatste behandeling is het eindresultaat het beste zichtbaar.

Gemiddeld zijn er twee à drie behandelingen nodig. Bij een uitgebreide vorm van beenvaatjes kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Elke behandeling geeft verbetering. U bepaalt uiteindelijk zelf het aantal behandelingen naar gelang het door u gewenste resultaat. Tussen elke behandeling zit een periode van zes tot acht weken.

De oorzaak van het ontstaan van de vaatjes, zoals ouder worden, erfelijke aanleg, een staand beroep of zwangerschap, is niet altijd weg te nemen. Daardoor kunnen er in de toekomst wel weer nieuwe beenvaatjes bijkomen. Houd er daarom rekening mee dat in de komende jaren af en toe een onderhoudsbehandeling nodig zal zijn.

Indien u een uitgebreide vorm van oppervlakkige beenvaatjes heeft, adviseren wij om preventief therapeutisch elastische kousen te gaan dragen. Deze verlichten niet alleen klachten, maar voorkomen ook de vorming van nieuwe beenvaatjes en spataderen.

De Nd:YAG laserbehandeling is geschikt voor oppervlakkige beenvaatjes van 0,1 tot 4,0 mm doorsnede. Als u veel last heeft van spataderen of een ander onderliggend probleem van de bloedvaten, is het belangrijk dat u eerst uw arts of vaatchirurg raadpleegt. Nader onderzoek en/of een andere behandelmethode kan dan nodig zijn.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen