Orthomoleculaire therapie
Orthomoleculair

Orthomoleculaire therapie

Er zijn ontzettend veel (huid)klachten waarbij het belangrijk is om goed te kijken naar leefstijl en voeding. Om deze reden bieden wij orthomoleculaire therapie aan: het creëren van gezondheid van binnen én van buiten.

Orthomoleculair betekent het optimaliseren van moleculen in het lichaam. Door middel van eet- en leefstijlveranderingen en aanvullende supplementen wordt de concentratie voedingsstoffen, zoals vitamines, eiwitten, vetten en mineralen in het lichaam geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen verschillende positieve effecten worden ervaren, zoals:

 • Beter herstel en vermindering van huidklachten
 • Verbetering van de weerstand
 • Meer energie en verbetering van de conditie
 • Betere hormoonbalans

Samenvatting

null
Hoe werkt het?
Een traject begint met een intake. De orthomoleculair huidtherapeut gaat samen met u op zoek naar de disbalans in het lichaam. Wanneer nodig wordt een bloed en/of ontlasting test gedaan. Nadat de oorzaak is achterhaald, wordt een persoonlijk voeding- en leefstijl plan met een supplementen advies samengesteld.
null
Indicaties

null
Resultaat
Dit is per persoon verschillend. De eerste weken kunnen de klachten tijdelijk erger worden. Dit komt omdat het lichaam gaat ontgiften en moet wennen. Wanneer het lichaam ontgift is zullen de huidklachten snel minder worden. Gemiddeld zien en voelen onze cliënten na 10-12 weken resultaat.
null
Behandelduur

Wij bieden een traject van 5 maanden dat bestaat uit:

 • Een uitgebreide intake
 • Een onderzoek naar de oorzaak van de klachten
 • Een adviesgesprek over de onderzoeksresultaten (incl. adviesrapportage)
 • Een startpakket met ondersteunende supplementen
 • Drie follow-up gesprekken

meest gestelde vragen

over orthomoleculaire therapie

Door voeding en de bijbehorende vitamines en mineralen te optimaliseren, kunnen verschillende positieve effecten worden ervaren, zoals:

 • Vermindering van huidklachten door verminderde ontstekingsreacties in het lichaam
 • Verbetering van de weerstand
 • Meer energie en verbetering van de conditie
 • Betere stressbestendigheid
 • Verlichting van klachten bij een chronische aandoening
 • Betere hormoonbalans

Orthomoleculaire therapie is eigenlijk een aanrader voor iedereen! Vooral wanneer u last heeft van chronische huidaandoeningen zoals (hormonale) acne, rosacea, eczeem en psoriasis kan orthomoleculaire therapie een goede interventie zijn naast de reguliere behandelingen bij de huidtherapeut. Maar wilt u graag werken aan een optimale gezondheid? Ook dan kunt u terecht bij een orthomoleculair therapeut voor een op maat gemaakt behandelplan.

Het is zeker mogelijk om eerst een oriënterend consult te boeken. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en kennismaken met onze orthomoleculaire huidtherapeuten. Telefonisch mogelijk op verzoek.

Dit is per persoon verschillend en is afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Het kan zijn dat een basis aan supplementen nodig is om het lichaam te blijven ondersteunen.

EMB staat voor Energetisch Morfologische Bloedtest. Door middel van een vingerprik wordt er bloed afgenomen en dit wordt vervolgens onderzocht. Aan de hand hiervan kunt u zien in welke mate bepaalde stoffen aanwezig zijn in uw lichaam, zoals vitamines en mineralen, en dus ook of er tekorten zijn. Blijkt uit de test dat u tekorten heeft, dan kun je ervoor kiezen om die aan te vullen door uw eetpatroon aan te passen en extra supplementen te slikken.

In sommige gevallen hoeft er geen bloed en/of ontlasting onderzoek gedaan te worden. Ook hier hebben we een passend behandeltraject voor.

Orthomoleculaire therapie wordt niet vergoed vanuit uw zorgverzekering.

Wie u voor gingen