skinpen-microneedling
Skinpen

Skinpen microneedling

Huidzorg Houten maakt gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld: de SkinPen. Dit is één van de populairste behandelingen van het moment vanwege de mooie resultaten en de laagdrempeligheid. De SkinPen is namelijk een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties.

U kunt medische microneedling ondergaan voor de behandeling tal van huidproblemen, maar ook voor algemene huidverbetering.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Hals
  • Decolleté
  • Littekens lichaam

null
Hoe werkt het?
De SkinPen creëert duizenden microkanaaltjes op een zeer gecontroleerde manier. Deze “wondjes” zijn genoeg om het huidherstellende proces in werking te zetten.
null
Behandeltijd
30-45 minuten
null
Behandelresultaten
Vernieuwing van de huidcellen en zuivering, versteviging van de huid, vermindering reliëf, egalisering van de huidteint.
null
Hoeveel behandelingen
Kuur van 3 tot 6 behandelingen wordt aanbevolen. Daarna (half)jaarlijkse onderhoudsbehandelingen.
null
Behandelfrequentie
Maandelijks, onderhoudsbehandeling na 6-12 maanden.
null
Notities

  • Herstelperiode 2 tot 5 dagen
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over SkinPen microneedling

Met SkinPen microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut,  dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

De huidtherapeut reinigt en desinfecteert uw huid en brengt vervolgens het serum Skinfuse Lift HG aan. Daarna beweegt zij de SkinPen in horizontale en verticale banen en ook roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt uw huid nabehandeld met vochtig, steriel gaas en een dikke laag Skinfuse Lift HG.

Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en neemt af binnen enkele dagen na de behandeling. Door medische microneedling kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

Na de behandeling ontvangt u twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen. De huidtherapeut geeft u de benodigde nazorginstructies.

Dit heeft te maken met o.a. de medische CE-markering, de speciale naaldcartridge, de kwaliteit van de naalden en de verbeterde technologie van de SkinPen. Lees hier meer over in dit blogbericht.

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een kuur van drie behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intense indicaties, adviseren we zes behandelingen.

Wacht na een kuur altijd zes maanden tot een jaar tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen.

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden SkinPen-behandelingen van acné-littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

SkinPen Medische microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen. U kunt het gehele jaar veilig behandeld worden met de SkinPen®.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen