skinpen-microneedling
Skinpen

Skinpen microneedling

Huidzorg Houten maakt gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld: de SkinPen. Dit is één van de populairste behandelingen van het moment vanwege de mooie resultaten en de laagdrempeligheid. De SkinPen is namelijk een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties.

U kunt medische microneedling ondergaan voor de behandeling tal van huidproblemen, maar ook voor algemene huidverbetering.

Samenvatting

null
Gebieden

  • Gezicht
  • Littekens lichaam

null
Hoe werkt het?
De SkinPen creëert duizenden microkanaaltjes op een zeer gecontroleerde manier. Deze “wondjes” zijn genoeg om het huidherstellende proces in werking te zetten.
null
Behandeltijd
30-45 minuten
null
Behandelresultaten
Vernieuwing van de huidcellen en zuivering, versteviging van de huid, vermindering reliëf, egalisering van de huidteint.
null
Hoeveel behandelingen
Kuur van 3 tot 6 behandelingen wordt aanbevolen. Daarna (half)jaarlijkse onderhoudsbehandelingen.
null
Behandelfrequentie
Maandelijks, onderhoudsbehandeling na 6-12 maanden.
null
Notities

  • Herstelperiode 2 tot 5 dagen
  • Resultaten verschillen per persoon

meest gestelde vragen

over SkinPen microneedling

Met SkinPen microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut,  dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

De huidtherapeut reinigt en desinfecteert uw huid en brengt vervolgens het serum Skinfuse Lift HG aan. Daarna beweegt zij de SkinPen in horizontale en verticale banen en ook roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt uw huid nabehandeld met vochtig, steriel gaas en een dikke laag Skinfuse Lift HG.

Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en neemt af binnen enkele dagen na de behandeling. Door medische microneedling kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

Na de behandeling ontvangt u twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen. De huidtherapeut geeft u de benodigde nazorginstructies.

1. Keurmerk: De SkinPen is de eerste en enigste microneedling pen op de wereld die FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd is. De pen heeft een medisch CE-keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat. Dit zijn zeer strenge keurmerken, die de kwaliteit en veiligheid van een medisch device aantonen. Voor de cliënt betekent dit dat zij met de SkinPen kiezen voor een veilige behandeling.

2. Naalddiepte: De naald diepte van de meeste microneedling pennen kunnen niet op de naald zelf worden ingesteld. De SkinPen heeft als voordeel dat de naald diepte op de naald cartridge zelf wordt ingesteld in plaats van op de pen, waardoor de naaldjes nooit dieper of oppervlakkiger de huid ingaan. Op deze geavanceerde technologie is een patent op in aanvraag, omdat de SkinPen de enige pen is met dit systeem.

3. Naald kwaliteit: Ook de naaldjes zijn van hoge kwaliteit. De steriele naaldjes zijn van medisch roestvrijstaal gemaakt. De naaldjes behouden hierdoor gedurende de hele behandeling dezelfde scherpte en hardheid (80 minuten). Het grote voordeel hiervan is dat de SkinPen als enige apparaat zuivere micro kanaaltjes kan maken. De cellulaire schade wordt geminimaliseerd, waardoor ook de complicaties minimaliseren. Voor het herstel betekent dit geen aanmaak van littekens en post-inflammatoire hyperpigmentatie, maar aanmaak van het juiste type collageen met langdurig resultaat (tot wel jarenlang bij een kuur). Tevens is het herstel hierdoor sneller en voor de klant betekent dit dat de behandeling minder pijnlijk is en er minder behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Kortom, de behandeling is hierdoor minder gevoelig en de downtime is lager dan bij naaldjes die gaande de behandeling bot worden.

4. Verbeterde technologie: De SkinPen is zodanig gemaakt, dat hij het vermogen heeft om zich aan te passen met zijn kracht en druk op de contouren en diepte van het gezicht. Bij een stugge huid, zoals littekenweefsel, of in een hobbelige huid, hebben de naaldjes meer moeite om ook in dat weefsel de gewenste diepte te raken. De SkinPen zal dit detecteren en de toeren opvoeren, zodat er met meer kracht ook de diepte bereikt kan worden. Bij een dunne huid met weinig weerstand, zal de SkinPen juist terughoudender zijn. Bij de reguliere microneedling pennen moet dit handmatig ingesteld worden (wat lastig te bepalen kan zijn en vervelend om tussen het behandelen door te doen). Hierdoor glijdt de pen moeiteloos over de huid met een continue intensiteit gedurende de hele behandeling. Ook dit zorgt voor meer comfort tijdens het behandelen.

5. Treatment kits: De kits bevatten alle benodigdheden per behandeling, per klant. Alle klinisch bewezen resultaten zijn gebaseerd op de combinatie van de SkinPen én de behandeling met de bijbehorende protocollen. In een kit zitten: naald cartridge, sleeve, Lift HG (tussenstof), Rescue (nabehandeling). De onderdelen van de Treatment kits zijn allemaal grondig onderzocht en gekeurd.

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een kuur van drie behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intense indicaties, adviseren we zes behandelingen.

Wacht na een kuur altijd zes maanden tot een jaar tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen.

SkinPen microneedling
Hele gelaat – losse behandeling € 195,-
Hele gelaat – kuur van 3 behandelingen (10% korting ) € 526,50,-
Hele gelaat – kuur van 6 behandelingen (15% korting ) € 994,50,-

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden SkinPen-behandelingen van acné-littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

SkinPen Medische microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen. U kunt het gehele jaar veilig behandeld worden met de SkinPen®.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Wie u voor gingen