SkinPen microneedling

Medische microneedling, ook wel Collageen Inductie Therapie (CIT) genoemd, is een zeer effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verstevigen. Littekentjes, grove poriën, vlekjes, lijntjes en andere huidoneffenheden worden minder zichtbaar na elke behandeling. Huidzorg Houten maakt gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld: de SkinPen. Hierdoor tillen we microneedling naar het hoogste niveau. Dat is zichtbaar én voelbaar.

Plan een GRATIS consult »

Hoe werkt SkinPen microneedling?

Met SkinPen microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling activeren wij het natuurlijk herstelproces diep in de huid waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Indicaties SkinPen microneedling

Een SkinPen microneedling behandeling kan voor allerlei indicaties ingezet worden, zoals acné-littekens, pigmentvlekjes na acné of huidschade, grove poriën, fijne lijntjes, huidveroudering, littekens, rode striae, dunne/doffe of verslapte huid, rosacea en zonschade. Medische microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen, van licht tot donker. U kunt het gehele jaar veilig behandeld worden met de SkinPen.

Wat maakt microneedling met de SkinPen zo uniek en effectief?

 • De SkinPen is het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde microneedling apparaat ter wereld en heeft als enige een medisch CE-keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat.
 • De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere microneedling apparaten op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan gewenst.
 • De steriele naaldjes van medisch roestvrijstaal behouden hun scherpte en hardheid gedurende de gehele behandeling. Aangetoond is dat de SkinPen hierdoor als enige microneedling apparaat zuivere microkanaaltjes kan maken. De veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.
 • De SkinPen past zich met zijn kracht en druk aan op de contouren en de diepte van de huid. De SkinPen glijdt moeiteloos over de huid met een continue intensiteit tijdens de gehele behandeling. Dit maakt medische microneedling niet alleen effectiever, maar ook comfortabeler.

Voorbereiding op de SkinPen behandeling

 • Wij adviseren om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
 • Stop twee dagen voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van vitamine A-zuur, retinol, benzoylperoxide of lokale antibiotica.
 • Onderga geen intensieve behandelingen (zoals harsen) in het gezicht in de laatste twee weken voor de behandeling.
 • Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken: twee weken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak te voorkomen.
 • Tot slot vragen wij u om met een gereinigde huid op behandeling te komen. De huid oppervlakkig verdoven met een verdovende crème is niet nodig.

De SkinPen behandeling

De huidtherapeut reinigt en desinfecteert uw huid en brengt vervolgens het serum Skinfuse Lift HG aan. Daarna beweegt zij de SkinPen in horizontale en verticale banen én roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt uw huid nabehandeld met vochtige, steriel gaas en een dikke laag Skinfuse Lift HG.

Na de SkinPen behandeling

Door medische microneedling kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en neemt af binnen enkele dagen na de behandeling.

SkinPen nazorginstructies

Na de behandeling ontvangt u twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen. De eerste 24 uur brengt u de HG Lift aan, naar behoefte. Pas 24 uur na de behandeling mag u de huid reinigen met een milde cleanser. Dep de huid hierna voorzichtig droog met een schone handdoek en breng de RESCUE Balm aan op de behandelde huid. Deze crèmes helpen uw huid optimaal te kalmeren en verzachten en minimaliseren de kans op een allergische reactie. Na deze 48 uur mag u weer overgaan op uw gebruikelijke verzorgingsregime. Vraag aan uw huidtherapeut welke huidproducten u het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.

Aandachtspunten na de SkinPen behandeling

 • Niet krabben aan de behandelde huid.
 • Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur.
 • Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.
 • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht tot vier weken na de behandeling. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge UV beschermingsfactor.
 • Het behandelde gebied camoufleren met make-up mag weer na 24 uur. Wij adviseren de kalmerende en ademende foundation Lycogel (verkrijgbaar in onze kliniek).
 • Het wordt aanbevolen om gedurende één maand na de SkinPen microneedling behandeling geen andere schoonheidsbehandeling te ondergaan.

Aantal benodigde behandelingen

Tussen de behandelingen zit een periode van vier weken, met een maximum van zes weken. Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van drie behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intense indicaties, adviseren we zes behandelingen. Wacht na een kuur altijd zes maanden tot een jaar tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden SkinPen behandelingen van acné-littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. De huidtherapeut geeft u persoonlijk behandeladvies en stelt een behandelplan voor u op met een bijhorende prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan. Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord.

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Skinpen hele gelaat € 195,-
Skinpen hele gelaat (kuur van 3X) € 525,-
Lichaamsdelen Op aanvraag

acnetherapie-voor-en-na-fotos-acne-conglobata-1

Resultaat na drie SkinPen microneedling behandelingen