4 Zomertips van de huidtherapeut

6 juni 2019 | Auteur: Dana
4-zomertips-van-de-huidtherapeut

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Voor je het weet is het zo ver en mag de blote huid weer getoond worden. Dan wil je natuurlijk mooi verzorgd voor de dag komen, zonder huidklachten! Wist je dat de huidtherapeut heel goed kan helpen om de huid een gezond uiterlijk te geven? Lees in onderstaande tips welke effectieve behandelingen er zijn voor een stralende huid!

Zomertip 1: Storende haren laten laseren

Wat een gedoe is het toch elke zomer met scheren, harsen en epileren. Kan je eindelijk weer lekker zwemmen, moet je je eerst terugtrekken in de badkamer voor het ontharen van de benen, oksels en bikinilijn. Ook mannen kunnen tobben over hun beharing, bijvoorbeeld op de schouders en rug. En dan die stoppels en rode bultjes die na een dag al verschijnen…Als de zon op onze huid schijnt, zien we liever een gladde huid, dan een huid met haren.

Het is een investering, maar uiteindelijk enorm de moeite waard: laserontharing. Veel cliënten zeggen na afloop van de behandelreeks: “Dit had ik veel eerder moeten doen!” Als je eens wist hoe prettig het is om de rest van je leven niet na te denken over ongewenste haren. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten hebben jarenlange ervaring in definitieve laserontharing.

Met elke behandeling zie je steeds minder haar terugkomen. Dus mocht je twijfelen, maar moet je nog even sparen, met twee of drie behandelingen heb je ook al plezier tijdens de zomerdagen. De haargroei zal dan waarschijnlijk gehalveerd zijn, waardoor het scheren makkelijker gaat en stoppeltjes veel minder opvallen!

Lees hier meer over laserontharing.

Zomertip 2: Laat vlekjes, wratjes en bultjes verwijderen bij de huidtherapeut

Met de jaren kunnen er zeer geleidelijk huidoneffenheden verschijnen in ons gezicht en op het lichaam. Bindweefselwratjes, ouderdomswratjes, steelwratjes of bloedblaartjes steken een beetje boven het huidniveau uit. Vooral als we weer onze armen en benen kunnen ontbloten, kunnen huidonregelmatigheden gaan storen. We willen natuurlijk liever dat de aandacht naar onze pluspunten en die leuke outfit gaat!

Goedaardige huidtumoren kunnen meestal probleemloos verwijderd worden zonder snijden en zonder littekens naderhand. Bij Huidzorg Houten weten we precies welke methode het mooiste eindresultaat kan geven. Huidtherapeuten worden tijdens en na hun opleiding getraind om deze verhevenheden te herkennen en beoordelen. De diagnose van goedaardige huidtumoren is vaak eenvoudig te stellen. We kunnen ze snel en nauwkeurig weglaseren met de KTP laser.

Na de behandeling heeft de huid wel even tijd nodig om te herstellen en bij te kleuren tot de oorspronkelijke kleur. Dan moet het behandelde gebied tenminste vier weken voor de zon beschermd worden. Zolang uw huid nog niet veel in de zon komt, kunt u veilig behandeld worden.

Lees hier meer over het verwijderen van goedaardige huidtumoren.

Zomertip 3: Geef je huid een oppepper met een peeling

Het binnen zitten, de droge lucht, hard werken en vermoeidheid zijn factoren die je huid een grauwe aanblik kunnen bezorgen. Dit kan onder andere komen door een minder goede doorbloeding en een verdikte hoornlaag van dode huidcellen. Verstoppingen, puistjes en pigmentvlekken doen daar nog een schepje bovenop. Na een winterperiode hebben veel mensen last van een droge trekkerige huid, waardoor droogtelijntjes en fijne rimpeltjes meer opvallen. Gelukkig kan je huid een flinke oppepper krijgen door een peeling (kuur)!

Bij Huidzorg Houten beschikken we over een assortiment van diverse huidverbeterende peelings. Ze worden ingezet voor verbetering van huidveroudering, een rokershuid, pigmentproblemen, acné, grove poriën, rosacea, bij gevoelige huiden (om de weerstand te vergroten) en huid met acné-littekens. Ook als je geen last hebt van bovenstaande huidklachten, maar gewoon een frissere aanblik wilt hebben, kan je gepeeld worden!

De huid moet na de peeling een tijdje uit de zon blijven, zodat hij goed kan herstellen. Het is verstandig om de behandelde huid te beschermen met een zonnebrandcrème. Ga je wel direct na een peeling in de zon, dan is de kans dat de huid verbrandt en er huidvlekken ontstaan, een stuk groter. Daarom is het verstandig deze behandeling drie tot vier weken voor je vakantie te starten.

Lees hier meer over huidverbeterende peelings.

Zomertip 4: Investeer in een goede zonnebrandcrème met SPF30 of SPF50

Geniet van de zon, maar laat UVA en UVB straling je huid niet beschadigen. Een goede opname van vitamine D is belangrijk, maar  UV-straling doet de huid verder geen goed. Het breekt de elastische vezels af (rimpelvorming) en zorgt uiteindelijk voor zonnevlekken bij het ouder worden. En dat allemaal voor een tijdelijk kleurtje, zonde toch?

Wil je huidveroudering en pigmentvlekken zo lang mogelijk uitstellen? Wil je de kans op huidkanker voorkomen? Gebruik dan het liefst elke dag een zonnebrandcrème met SPF30 of SPF50, vooral in de lente en de zomer. Bij Huidzorg Houten hebben we een selectie gemaakt van de beste sunblocks.

Veel vrouwen willen een sunblock die niet ‘vet’ aanvoelt of een witte waas achter laat. Daar hebben we rekening mee gehouden. Lees meer over de ZO Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer. Vergeet vooral niet herhaaldelijk te smeren en zoek de schaduw op tussen 12.00- en 15.00 uur.

6 juni 2019 | Auteur: Dana