Acné-littekens in het gezicht – ervaring van Linda Verkerk

16 mei 2017 | Auteur: Dana
acne-littekens-gezicht-ervaring-linda-verkerk

In maart 2016 kwam Linda Verkerk naar Huidzorg Houten voor een intakegesprek. Al snel werd duidelijk dat Linda al sinds haar vijftiende last heeft van acné en acné-littekens in het gezicht. Vooral op haar wangen is dit goed zichtbaar. Ze heeft al vaker behandelingen ondergaan, maar is door online te zoeken bij Huidzorg Houten terecht gekomen. Samen met de huidtherapeut is een behandelplan opgesteld, waarbij chemische peelings en laserbehandelingen de acné-littekens zouden verminderen. Nu ruim een jaar verder is Linda erg blij met het resultaat en wil ze graag haar verhaal delen. Ze vond het zelf ook heel prettig om ervaringen van de anderen te lezen, dus lees hier haar eigen ervaring bij Huidzorg Houten!

Acné en acné-littekens in het gezicht

Linda: “Mijn acné is ontstaan rond mijn 15e jaar. Hiervoor had ik een hele gave huid. De acné is ontstaan door hormonen en ik ben daarom ook vaak gewisseld van anticonceptie methode. Ik ben eerst naar de huisarts gegaan en heb toen mijn eerste antibiotica kuur gekregen, een zalf. Dit mocht niet baten. Ik ben toen eerst naar andere praktijken geweest, waar ik verschillende behandelingen heb ondergaan, zoals peelings, microdermabrasie en ablatieve laserbehandeling. Helaas was het resultaat niet blijvend en de acné keerde snel weer terug.”

De huisarts, dermatoloog en huidtherapeut voor de behandeling van acné

Soms is acné zo hardnekkig dat het goed is samen te werken met de huisarts en dermatoloog. Zo heeft ook Linda haar acné onder controle gekregen:

“Omdat mijn acné aanhield heb ik via de dokter een verwijzing gekregen voor de dermatoloog. Hier heb ik een Roaccutane kuur gekregen en eindelijk na 8/9 jaar was ik van mijn acné af! Maar de littekens waren natuurlijk nog zichtbaar.”

Hoe ben je bij Huidzorg Houten terecht gekomen?

“Via Facebook kwam ik bij Huidzorg Houten terecht, omdat ik nu mijn acné voorbij was, wilde ik gaan werken aan een mooiere huid. Ik ben nu onder behandeling bij Huidzorg Houten voor mijn acné-littekens. De praktijk sprak mij aan, omdat het er mooi en professioneel uit zag. En het was voor mij dichtbij!”

Behandelplan voor acné-littekens in het gezicht

Linda kwam naar Huidzorg Houten, omdat ze haar acné-littekens in het gezicht graag wilde vervagen. Tijdens het intakegesprek is een behandelplan opgesteld van behandelingen die de opgelopen schade van het bindweefsel geleidelijk kunnen herstellen.

In de eerste fase van het behandeltraject heeft Linda meerdere fractionele laserbehandelingen ondergaan. De Erbium:Glass fractionele laser Resurfx zet met een scanner warme pulsen in de lederhuid. Hierdoor vindt stimulatie van nieuwvorming van bindweefsel plaats, waardoor de defecten van onderaf opgevuld worden met nieuw weefsel.

Daarna zijn we aan de slag gegaan met enkele peelings met trichloorazijnzuur (TCA) om de huid ook nog sterker en egaler te maken.

Fractionele laserbehandeling acné-littekens

Linda: “De laserbehandeling had ik niet eerder ondergaan, dus ik vond het best spannend. Van tevoren ben ik goed geïnformeerd over de werking van de laser en de huidreactie na de behandeling. Tijdens de behandelingen vertelde de huidtherapeut duidelijk wat ze ging doen. Ik kreeg plakkers op mijn ogen ter bescherming van het laserlicht. Daarna werd mijn huid gereinigd en begon de behandeling.”

“Bij de eerste puls wist ik weer hoe het voelde. Ik kan het gevoel niet echt beschrijven. Tijdens de behandeling voel ik mijn gezicht opzwellen, en rood worden, als er dan meer pulsen bij worden gezet, voel je het gebied groter worden. Ook deze behandeling gaat vlot, en daardoor prima te verdragen. Ik denk dat een behandeling net lang genoeg duurt.”

“Na de behandeling word je huid gekoeld. Je huid voelt opgezwollen en rood. Soort hamsterwang effect. Dit trekt snel weer weg, de roodheid houd wat langer aan. Omdat de huid dicht blijft, herstelt het snel weer. De volgende dag is het nog iets rood, maar met make-up makkelijk weg te camoufleren. De huid is een beetje droog (kleine puntjes van de laserkop) en voelt wat ruw aan. Maar er is geen pijn, en make up doet wonderen!”

TCA-peeling bij acné-littekens

Na de laserbehandelingen heeft Linda nog intensieve peelings ondergaan om haar huidconditie verder te verbeteren.

Linda: “De TCA peeling heb ik ervaren als branderig. Zodra de peeling op je huid komt lijkt het wel of je hoofd in de brand staat. Het voordeel vind ik, dat je weet dat de pijn afneemt. Het ergste is als hij er net op zit, en daarna word het alleen maar minder. Ik vind de peeling ook kort duren, even doorbijten, en je bent er zo vanaf. En of ik nou voor de eerste of 5e keer kom, de dames van Huidzorg Houten vertellen alles wat ze gaan doen, wat er gebeurt, en waar ze mee bezig zijn. Dit is prettig. Zeker als je de behandeling voor de eerste keer ondergaat.”

Voor- en na foto acné-littekens in het gezicht

Wat vind je van het resultaat tot nu toe?

Linda: “Ik heel tevreden met het resultaat. Ik krijg ook complimenten van andere mensen dat mijn huid een stuk rustiger is. Het was ook leuk om mijn voor- en na foto’s te vergelijken. Je kunt het verschil duidelijk zien. Voor iedereen die twijfelt zou ik zeggen: doen!! De behandelingen zijn even doorbijten, maar het resultaat is er zeker. Als ik nu in de spiegel kijk, was het me allemaal meer dan waard.”

Zelf een afspraak maken voor behandeling van acné of acné-littekens?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je bijvoorbeeld ook last heb van acné en acné-littekens? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 63 42 561 of door online een afspraak bij ons in te plannen.

16 mei 2017 | Auteur: Dana