Behandeling van rosacea – ervaring van Stephanie

3 mei 2017 | Auteur: Dana
behandeling-rosacea-ervaring-stephanie

Stephanie komt al enkele jaren bij Huidzorg Houten voor de behandeling van rosacea. De klachten van haar rosacea waren vooral: speldeknop pusteltjes, diffuse roodheid en couperose. Daarnaast kreeg ze vaak in de avond een opvlamming van de roodheid en de genezing van haar huid verliep langzaam. De afgelopen weken liep Stephanie stage bij Huidzorg Houten voor haar opleiding tot huidtherapeut. Genoeg reden dus om eens te vragen hoe het nu gaat met haar rosacea.

De klachten bij rosacea

Stephanie: “Ik had al een tijdje last van een onzuivere en rode huid. Met name op mijn wangen had ik kleine witte puistjes en veel roodheid. Bij temperatuurverschillen en stress vlamden mijn wangen op. Ik probeerde allerlei producten uit om het te verminderen, maar niets hielp, het werd juist erger. Ik zat destijds in het tweede jaar van de opleiding Huidtherapie en vermoedde dat het om rosacea ging, maar wist dit niet zeker. Ik heb toen contact gezocht met Huidzorg Houten, omdat ik vanuit mijn omgeving goede verhalen hoorde over de praktijk.”

Wat deed je om de rosacea klachten te verminderen?

“Ik had hiervoor altijd een hele zuivere en gladde huid en gebruikte zelden make-up. Nu schaamde ik mij voor mijn huid en gebruikte ik veel foundation om het te camoufleren. Ik wilde hier graag weer vanaf en wilde weer een egale huid hebben.”

Hoe is de rosacea bij Huidzorg Houten behandeld?

“Tijdens het intakegesprek is uitgebreid naar mij geluisterd en naar mijn huid gekeken. Het bleek inderdaad om rosacea te gaan. Ze hebben toen samen met mij een behandelplan opgesteld om het zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Na het gesprek was ik direct opgelucht. Ik vond het een fijn idee dat iemand mijn klachten serieus nam en mij ermee wilde helpen.”

Hoe zag jouw behandelplan bij Huidzorg Houten eruit?

“Als eerst hebben we gekeken naar mijn dagelijkse huidverzorging. Omdat ik inmiddels zoveel verschillende producten had gebruikt of nog steeds gebruikte, zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik heb toen besloten om alles te schrappen en opnieuw te beginnen met producten die bij Huidzorg Houten te verkrijgen zijn. Ik ben begonnen met het gebruiken van een reiniger, dagcrème, serum en medische foundation. Ik merkte vrijwel direct dat mijn huid rustiger werd van deze producten. Naast het gebruik van de producten ben ik ook begonnen met een kuur van reinigende behandelingen. Hierbij werden de onzuiverheden verwijderd en een peeling aangebracht. Voor mijn huid bleek dit heel goed te werken; ik had vrijwel geen puistjes meer en mijn algehele huidstructuur verbeterde aanzienlijk.”

Productadvies bij rosacea

De producten die Stephanie is gaan gebruiken of advies van de huidtherapeut:

Behandeling van de couperose en diffuse roodheid

“Toen mijn huid na ongeveer vijf behandelingen wat rustiger was geworden, heb ik lichtflitstherapie voor de roodheid gehad. Ik had namelijk ook last van gesprongen vaatjes en opvlammingen. Dit is één keer behandeld en ik zag direct resultaat. De vaatjes waren helemaal weg. Op de lange termijn merkte ik ook dat ik geen opvlammingen meer had. Eigenlijk was mijn rosacea voor mijn gevoel zo goed als weg. Mijn huid was weer zoals het eerst was; zuiver en egaal.”

Wat vind je van het effect van de behandeling bij rosacea?

“Inmiddels ben ik twee jaar verder en is mijn huid in een hele goede conditie. Ik ben onder behandeling gebleven bij Huidzorg Houten; ik krijg om de zes tot acht weken een reinigende behandeling met een peeling en één keer per jaar lichtflitstherapie. Ik merk dat mijn huid dit nodig heeft en ik vind het een fijn idee dat het goed in de gaten gehouden wordt. Hierdoor ben ik zelf veel minder met mijn huid bezig. Ik ben ook niet meer onzeker; ik durf zonder make-up naar buiten en krijg regelmatig complimenten over mijn huid.”

Heb je nog tips voor anderen?

“Als je ook klachten of vragen hebt over je huid kun je met een gerust hart contact opnemen met Huidzorg Houten. Blijf er vooral niet te lang mee rondlopen! De meiden die hier werken zijn professioneel en begripvol. Ze staan helemaal voor je klaar en hebben ontzettend veel kennis.”

Zelf een afspraak maken voor de behandeling van rosacea?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je bijvoorbeeld ook last heb van rosacea of een ander huidprobleem? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 63 42 561 of vraag online een intakegesprek met een van de huidtherapeuten aan!

3 mei 2017 | Auteur: Dana