Bikinilijn laseren: spannend of doodnormaal?

15 juni 2023 | Auteur: Dana Dijs-Bom
bikinilijn laseren

Laserontharen van de bikinilijn kan voor veel vrouwen een beladen onderwerp zijn, maar voor ons hoort het gewoon bij onze dagelijkse bezigheden. Hoewel het idee van niet meer scheren of harsen vaak enorm aanspreekt, kan die eerste afspraak maken bij de huidtherapeut nog een brug te ver zijn. Ben jij ook al een tijdje aan het twijfelen? Misschien helpt dit blogbericht bij het maken van je beslissing.

1. Schaamte voor de schaamstreek

Het blijft een raar woord toch? Je hoeft je echt nergens voor te schamen. Ook niet als je last hebt van ingegroeide haren, bultjes, roodheid of pigmentvlekjes rondom de bikinilijn. Deze zijn ontstaan door het ontharen thuis en dat is vaak ook de reden waarom vrouwen kiezen voor laserontharing. We zien het dus elke dag. Des te mooier is het als we zien dat de huid weer rustig wordt na enkele behandelingen!

2. Je bepaalt zelf de grootte van de bikinilijn

De ene cliënt wil graag zoveel mogelijk haar verwijderd hebben, de andere cliënt vindt een randje naast het ondergoed wel genoeg. We laseren heel secuur, dus als je ook haar richting de billen of bovenbenen permanent verwijderd wil hebben, dan is dat geen probleem. Het gaat erom dat jij goed geholpen bent en je thuis niet druk hoeft te maken over ongewenste haren. Iedere vrouw heeft haar persoonlijke wensen en daar stemt de huidtherapeut de laserbehandeling én het behandeltarief op af. Dit is vooraf tijdens het intakegesprek besproken, dus je weet precies waar je aan toe bent.

3. Je hoeft de haren niet persé te laten staan

Hoewel het voor de huidtherapeut fijn is om de voortgang van de laserbehandelingen te kunnen evalueren, hoef je echt geen haren te sparen in de periode tussen de behandelingen. De haren vallen enkele weken na de laserbehandeling uit, dus meestal is scheren tussendoor niet nodig. Wil je toch graag scheren, dan is dat ook prima!

Veel vrouwen vinden het fijn om vooraf aan de behandeling zelf onder de douche te scheren. Wellicht kan je een klein gebiedje van 5 cm laten staan. Zo kan de huidtherapeut aan de hand van dat groepje haren alsnog de juiste instellingen bepalen.

4. Het ondergoed hoeft niet uit

Het mag, maar het hoeft niet. Ook hier geldt weer, doe vooral waar je je prettig bij voelt. Dat is voor iedereen anders. De huidtherapeuten zijn het gewend om deze behandeling uit te voeren en zij oordelen nergens over. Je wordt persoonlijk behandeld in afgeschermde kamers waar niemand binnenloopt.

5. Bang voor pijn bij laserontharing

We geven het toe, het laten laseren van de bikinilijn zal niet je favoriete hobby worden. Je voelt korte warme prikjes en het kan ook even branderig aanvoelen. Er zitten nu eenmaal veel zenuwen in de huid rondom de bikinilijn. Een troost, dit gevoel geeft aan dat de haren het laserlicht goed absorberen. Dan zal de behandeling ook effectief zijn! Maar voordat je het comfort van laserontharing thuis zal ervaren, moet je even door de zure appel heen bijten. We gaan nooit over jouw pijngrens heen! De huidtherapeut coacht je er doorheen, stopt even als het nodig is, geeft nazorg en doet er verder alles aan het jou zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de behandeling. Zo verlaat je altijd met een goed en opgelucht gevoel de praktijk.

Persoonlijk intakegesprek laserontharen bikinilijn

Ik hoop dat we met dit blogbericht twijfels en onzekerheid hebben kunnen wegnemen. Achteraf horen we vaak: had ik dit maar veel eerder gedaan! Mocht je nog steeds twijfelen, maak gerust een afspraak voor een intakegesprek. De huidtherapeut neemt uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Lees hier meer over laserontharing.

15 juni 2023 | Auteur: Dana Dijs-Bom