De beste chemische peeling voor jouw huid

5 april 2024 | Auteur: Dana
de-beste-chemische-peeling-voor-jouw-huid

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten chemische peelings waaruit je kan kiezen. Elke peeling bevat zuren die geschikt zijn voor een bepaald huidtype. Ben jij ook benieuwd naar de beste chemische peeling voor jouw huid? In dit blog leg ik het je uit!

Waarom een chemische peeling?

Een chemische peeling is een hele effectieve en toegankelijke behandeling voor diverse huidaandoeningen zoals acne, oppervlakkige pigmentatie en huidveroudering. Maar het is ook een mooie behandeling om je huid even op te peppen als deze er dof en grauw uitziet. Doordat het de bovenste laag dode huidcellen verwijdert, heb jij in no-time jouw gezonde summerglow terug.

Wat voor zuren zitten er in een chemische peeling?

Zuren in chemische peelings zijn er in allerlei soorten. Elk zuur werkt weer op een andere manier. Zo heb je zuren die gewonnen zijn uit fruit, melk of bijvoorbeeld suikerriet. Afhankelijk van wat jij wil bereiken kiest de huidtherapeut een passende peeling uit.

Chemische peelings van Lira bij Huidzorg Houten

Wij hebben de chemische peelings van Lira in ons assortiment. Deze chemische peelings bevatten niet één zuur, maar een combinatie van verschillende zuren. Het voordeel hiervan is dat de peeling op verschillende huidniveaus kan inwerken, afhankelijk van de indicatie. De unieke Stem Cell Technology zorgt ervoor dat de huid direct na de behandeling snel herstelt. De Lira peelings zijn dan ook geschikt voor iedereen!

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Allereerst wordt de huid schoongemaakt en ontdaan van talg. Daarna brengen we de chemische peeling aan. Direct na het aanbrengen ervaar je een licht prikkelend gevoel op de huid. Je krijgt dan van ons een waaiertje om het branderige gevoel iets te verlichten. Wanneer de therapeut de juiste reactie ziet wordt er gestart met de nazorg. Om de peeling krachtiger te maken eindigen we soms met een laagje retinol. Retinol is een ingrediënt dat de celvernieuwing stimuleert en de huid gladder en egaler maakt. Dit doen wij altijd in overleg, omdat hierdoor het afschilferingsproces sneller en heftiger verloopt.

Welke chemische peeling is geschikt voor mij?

Lira Hydroxy-30: Droge huid met fijne lijntjes

Heb jij last van mee eters, lichte zonschade of een droge en doffe huid? Dan is de Hydroxy-30 peeling geschikt voor jou! Hierin zitten onder andere glycolzuur, melkzuur en citroenzuur. Deze chemische peeling verbetert de hydratatie van de huid, laat pigment en mee-eters afschilferen en stimuleert de celdeling. Het zorgt ervoor dat jij die mooie glow terugkrijgt! Je kunt van deze peeling enkele dagen licht gaan schilferen.

Lira Sal Pulp: Vette huid met puistjes en mee-eters

Heb je last van puistjes, mee-eters of een vette huid? Dan is de Sal Pulp peeling de beste keuze! Deze chemische peeling bevat een hoog percentage salicylzuur en retinol. Salicylzuur werkt talgregulerend en ontstekingsremmend terwijl retinol zorgt voor een versnelde celdeling. Van deze peeling schilfer je ongeveer twee tot drie dragen.

Lira Jessner: Huid met diepe ontstekingen of tekenen van huidveroudering

De Jessner peeling is een alleskunner. Deze chemische peeling is uitermate geschikt voor huiden die last hebben van diepe ontstekingen of hormonale acne. Maar daarnaast is hij ook uitermate geschikt voor de behandeling van oppervlakkige pigmentvlekjes en huidveroudering. Deze chemische peeling bevat zuren als salicylzuur, resorcinezuur en melkzuur. Van deze peeling schilfer je ongeveer twee tot drie dagen.

Lira Vitabrite: Toegankelijke peeling voor elk huidtype

Zoek je een peeling die je huid laat stralen? Dan is de Vitabrite peeling een mooie optie! Deze chemische peeling bevat ascorbinezuur, amandelzuur en mango- en papaya extract. Door deze fruitzuren wordt de celdeling gestimuleerd, de hydratatie geboost, het immuunsysteem van de huid opgekrikt en oppervlakkige pigmentvlekken vervaagd. Je kunt van deze chemische peeling enkele dagen licht gaan schilferen.

Lira Lactic Clear Definer: Huid met oppervlakkige pigmentatie

De Lactic Clear Definer peeling is een echte booster voor de huid. Deze peeling richt zich wat meer op de oppervlakkige pigmentatie door middel van melkzuur, kojic zuur, amandelzuur en phytic zuur. Naast de werking op pigmentvlekken is ook deze peeling heel fijn voor de hydratatie van de huid. Je kunt van deze chemische peeling enkele dagen licht gaan schilferen.

Pumpkin plus definer: Gevoelige huid

Merk je dat de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden? Of heb je last van een gevoelige huid met eventueel rosacea? Dan is deze chemische peeling geschikt voor jou! De combinatie van glycolzuur, melkzuur en pompoenenzymen werken heel mooi samen om de huidstructuur te verfijnen. Daarnaast zorgt deze peeling ervoor dat je huidcellen voldoende water vasthouden. Deze peeling laat je huid ongeveer twee tot drie dagen lichtjes schilferen.

Mineral retinol solution

Deze peeling op basis van retinol is een alleskunner. Het werkt verhelderend, talgregulerend, pigmentregulerend en stimuleert het de collageenaanmaak. We zetten deze peeling vaak in als boost na andere peelings om het schilferingsproces te versnellen en het resultaat te optimaliseren.

Afspraak maken voor een peeling

Maar: elke huid is anders. Daarom bepalen we altijd eerst welke chemische peeling voor jouw huid geschikt is. Soms is een combinatie van verschillende peelings de oplossing. Het is belangrijk dat de behandeling meerdere keren wordt herhaald voor het beste resultaat. Bij Huidzorg Houten bieden we vanaf nu ook behandelpakketten met peelings aan. Zo kun je direct een aantal peelings inplannen tegen een gereduceerd tarief! Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan nu een afspraak in of vraag jouw huidtherapeut naar de mogelijkheden!

5 april 2024 | Auteur: Dana