De beste zelfbruiner: Marc Inbane Perle de Soleil

15 juni 2021 | Auteur: Dana
zelfbruiner

Het vinden van een natuurlijke zelfbruiner is niet zo makkelijk. Je hebt zó veel verschillende producten. Spray, crème, druppels, schuim, noem maar op. Omdat er zo veel verschillende zelfbruiners zijn is het soms moeilijk kiezen welke nu bij jou past. En je wil natuurlijk ook geen oranje kleur of strepen. In dit blog geef ik alle tips om met zelfbruiner jouw huid die mooie zomerse glow te geven!

Waarom kiezen voor een zelfbruiner?

Door zelfbruiner te gebruiken, kun je in de toekomst huidaandoeningen die ten gevolge van zonschade ontstaan voorkomen. Denk hierbij aan ouderdomsvlekken, couperose, ouderdomswratten en rimpels.

Hoe werkt een zelfbruiner eigenlijk?

Zelfbruiner, ook wel bruin uit een potje, is een veilige en verantwoorde manier om te genieten van een sunkissed tan zonder UV- schade op te lopen. Zelfbruiners bevatten dihydroxyacetone (DHA). Dit is een kunstmatige suiker die reageert met de eiwitten van je bovenste huidcellen laag. Door deze reactie kleurt de bovenste laag dode huidcellen bruin. Hoe meer DHA een zelfbruiner bevat, hoe bruiner je wordt.

Gouden tip in de keuze voor zelfbruiner

Wij zijn zelf groot fan van de druppels van Marc Inbane: Perle de Soleil. Deze zelfbruiner komt in een flacon waarmee je de zelfbruiner eenvoudig kan doseren in de vorm van druppels.

Waarom adviseren wij zelfbruiner in de vorm van druppels?

Druppels zijn heel prettig, omdat je deze kunt mengen door je favoriete crème. Hierdoor smeert het gemakkelijk uit en vlekt het niet. Je hoeft ook geen extra crème te gebruiken waar je huid misschien niet zo goed tegen kan. Daarnaast kun je je kleur heel makkelijk opbouwen, zonder oranje te worden! Wel zo fijn als je eindelijk het terras of het strand op kan! ;-)

Zelfbruiner aanbrengen: tips van de huidtherapeut

Het niet heel handig om de zelfbruiner aan te brengen als je daarna bijvoorbeeld naar buiten gaat en de zon flink aan het schijnen is. De zelfbruiner moet namelijk zo’n drie uur intrekken, waardoor je tijdelijk geen zonnebrandcrème aan kunt brengen.

Stap 1:

Verwijder eerst je dode huidcellen met een fijne body scrub of exfoliant 24 uur voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Wanneer je namelijk de dode huidcellen verwijdert, wordt je huid lekker zacht en kleurt de zelfbruiner ook gelijkmatiger.  Vooral de knieën en de ellebogen, waar de huid dikker is, kleuren dan mooier. Zelf gebruik ik graag de AHA-crème van Dermascence voor het lichaam en de Exfoliating Polish van ZO Skin Health voor het gezicht.

Stap 2:

Meng 1 tot 4 druppels Marc Inbane Perle Soleil met je dagcrème of bodylotion, per zone. Afhankelijk van de gewenste resultaten gebruik je 2 à 3 druppels voor een gezonde gloed of 4 à 5 druppels voor een stralende zonovergoten teint. Smeer gelijkmatig over de huid. Wees zuinig met de druppels en bouw het gebruik rustig op. Was direct na het aanbrengen je handen met water en zeep.

Stap 3:

Laat het goed drogen op de huid! Kleed je niet direct aan, maar wacht even tot de crème is ingetrokken. Breng het aan als je geen haast hebt. Misschien is de avond een beter moment dan de ochtend.

Stap 4:

Na ongeveer 3 uur is de zelfbruiner voldoende ingewerkt. Daarna mag de huid weer nat worden en kan je weer douchen.

Extra tips die ik uit ervaring graag wil meegeven

Houd er rekening mee dat wanneer je veel scrubt, je ook sneller je kleurtje weer kwijt bent. Zeker in het gezicht zul je wat vaker de druppels gebruiken in vergelijking met het lichaam.

Geen zin in vervelende vlekken op de handen? Smeer de zelfbruiner tot ongeveer het horlogebandje en waaier de crème met een grote dikke kwast (bijvoorbeeld een kabuki brush) op de handen, vingers en polsen voor een gelijkmatige verdeling. Dit kun je ook op de enkels doen.

Helaas beschermt de bruine kleur na een zelfbruiner niet tegen de zon. Het is dus ook met een zelfbruiner op heel belangrijk om je huid goed te beschermen met een factor 30 of hoger.

Marc Inbane Perle Soleil bij Huidzorg

Het gebruik van een zelfbruiner is nog altijd een stuk gezonder voor de huid dan blootstelling aan UV-straling. Daarom zijn bij ons in de kliniek zijn de druppels van Marc Inbane Perle Soleil verkrijgbaar. De flacon kost € 34,95 en gaat erg lang mee omdat je per keer maar weinig product nodig hebt. Let er wel op dat je niet met een gebruinde huid gelaserd kan worden, stop dan ook ongeveer 14 dagen voorafgaand aan je laser of IPL-behandeling met het gebruik van de zelfbruiner. Heb je nog meer vragen over de tanning drops van Marc Inbane na het lezen van dit blog? Vraag het ons!

 

 

 

15 juni 2021 | Auteur: Dana