De beste zonnebrand voor het gezicht

6 augustus 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom
de-beste-zonnebrand-voor-het-gezicht

Wat is de beste zonnebrand voor het gezicht? En welke zonnebrand is het meest geschikt bij acné, rosacea, een gevoelige huid of een droge huid? Bij Huidzorg Houten bieden we de zonbescherming van ZO Skin Health aan. Waarom zijn deze zonnebrandcrèmes zo fijn en wat maakt het verschil met andere merken? De huidtherapeut legt het je uit!

We proberen onze cliënten bij Huidzorg Houten altijd het belang van goede zonnebrandcrème bij te brengen. Tegenwoordig weten de meeste mensen dat dit heel belangrijk is om (toekomstige) schade aan de huid te voorkomen. Er wordt weleens gezegd dat zonbescherming de beste anti-aging remedie is! De zon wint alweer aardig aan kracht, dus vond huidtherapeut Evelien het tijd om de zonnebrandcrèmes van ZO Skin Health in het ‘zonnetje’ te zetten.

Zonnebrand voor het gezicht

De zonnebrandcrèmes van ZO Skin Health zijn ontwikkeld voor alle soorten huidtypen. Dus heb je last van acné, rosacea, een gevoelige huid of een droge huid? De zonnebrandcrèmes van ZO Skin Health zijn geschikt voor jou.

Het verschil tussen goedkope en dure zonbescherming

Waarom betaal je relatief gezien iets meer voor de zonnebrand van ZO Skin Health? Dit komt omdat deze zonnebrand de meest uitgebreide zonbescherming biedt die er bestaat. Bij alle zonbescherming van ZO Skin Health staat ‘broad spectrum’. Dit betekent dat het product bescherming biedt tegen zowel UVA/UVB als HEV en IR-A straling. Daarin onderscheidt ZO Skin Health zich ten opzichte van andere merken!

UVA, UVB, HEV en IR-A bescherming

UVA en UVB straling

UVA en UVB straling kent iedereen wel, dit zijn de niet zichtbare stralen afkomstig van de zon. Deze straling zorgt ervoor dat je kunt verbranden in de zon en veroorzaakt huidveroudering. Traditionele zonbescherming biedt alleen bescherming tegen deze twee soorten straling.

HEV straling

HEV en IR-A straling zijn minder bekend. HEV staat voor high energy visible. Het is het zichtbare licht dat verspreid wordt door de zon, maar ook bijvoorbeeld door computerschermen, LED licht en smartphones. Het is het zogenaamde blauwe licht. Dit dringt dieper door in de huid dan UV straling en kan op den duur zelfs meer schade aanrichten! Onderzoek heeft aangetoond dat deze vorm van straling huidveroudering en zelfs huidkanker in de hand werkt. Nog een reden om altijd zonbescherming te gebruiken, ook in de winter en op bewolkte dagen.

IR-A straling

IR-A is korte golf infrarood licht, dit is niet zichtbaar voor de mens maar is wel te merken aan de warmte als je in de zon zit. Het infrarode licht dringt het diepst door in de huid van alle drie. Het wordt gebruikt in infrarood lampen en in sauna’s wat plezierig wordt ervaren doordat de aanhechting van de spieren lekker opwarmt De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat infrarood licht de huidcellen kan beschadigen bij langere blootstelling. Deze beschadiging van de huidcellen zorgt voor vroegtijdige huidveroudering.

Om je huid optimaal te beschermen heb je dus een product nodig die alle vormen van straling tegengaat. De zonbescherming van ZO Skin Health zorgt hiervoor!

ZO Skin Health Sunscreen + Primer SPF 30

Dit is onze meest populaire zonnebrand voor het gezicht! Dit is een zonbescherming die de huidveroudering vertraagt. Er zit tevens een primer in, wat een zachte, lichte dekking geeft en goed gebruikt kan worden als ondergrond voor foundation. Het vermindert tevens de zichtbaarheid van fijne lijntjes. Bestel hier.

ZO Skin Health Broad Spectrum Sunscreen SPF 50

Deze zonnebrand voor het gezicht is ideaal voor de gevoelige huidtypen. Het irriteert de huid niet en wordt ook gebruikt na cosmetische en medische behandelingen. Hij werkt namelijk ontstekingsremmend en het verzacht de huid. Bestel hier.

ZO Skin Health Smart Tone Broad Spectrum Sunscreen SPF 50

Levert een bronskleurig, glanzend effect. Sluit aan bij iedere huidtoon. Het voorkomt pigmentvlekken in de toekomst doordat er vitamine C aan toegevoegd is. Bestel hier.

ZO Skin Health Daily Sheer Broad Spectrum Sunscreen SPF 50

Deze zonbescherming is speciaal samengesteld om tijdens buitenactiviteiten te gebruiken. Het product is 80 minuten bestand tegen water en transpiratie. Tevens heeft het een hydraterende werking, is sneldrogend en geeft het een matte, niet vettige finish. Bestel hier.

We hebben alles nog even voor je op een rijtje gezet:

*Fysische zonbescherming beschermt de huid door straling weg te kaatsen. Het maakt als het ware een schild op de huid, zonder de huid af te sluiten.Chemische zonbescherming beschermt de huid door de straling in de huid af te breken.

Zonnebrand voor het gezicht kopen?

Op onze webshop kun je alle ZO Skin Health producten veilig en snel bestellen. Heb je hulp nodig bij het maken van een goede keuze? De huidtherapeuten van Huidzorg Houten helpen je graag in het adviseren van een goede zonbescherming! Neem gerust contact met ons op.

6 augustus 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom