De beste zonnebrandcrème voor het gezicht

1 juli 2024 | Auteur: Amber
de-beste-zonnebrand-voor-het-gezicht

Wat is de beste zonnebrandcrème voor je gezicht? En welke zonnebrand is het meest geschikt bij huidklachten zoals acné, rosacea, een gevoelige huid of een droge huid? Bij Huidzorg Houten bieden we zonbescherming aan van ZO Skin Health, Colorscience en Heliocare. Waarom zijn deze zonnebrandcrèmes zo fijn en wat maakt het verschil met andere merken? De huidtherapeut legt het je uit!

Zonnebrand voor het gezicht

We proberen onze cliënten altijd het belang van een goede zonnebrandcrème bij te brengen. Tegenwoordig weet iedereen wel dat dit heel belangrijk is om (toekomstige) schade aan de huid te voorkomen. Er wordt ook wel gezegd dat zonbescherming de beste anti-aging remedie is! De zomervakantie staat om de hoek, dus vond huidtherapeut Amber het tijd om onze zonnebrandcrèmes in het ‘zonnetje’ te zetten.

Het verschil tussen goedkope en dure zonbescherming

Waarom betaal je relatief gezien iets meer voor de zonnebrandcrèmes bij ons in de kliniek? Dit komt omdat deze producten de meest uitgebreide zonbescherming bieden die er bestaat. Bij al onze zonnebrandcrèmes staat ‘broad spectrum’ bescherming voorop. Dit betekent dat het product bescherming biedt tegen UVA/UVB, HEV (blauw licht) én IR-A (infrarood licht) straling. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat ook HEV en IR-A stralen op de langere termijn schade kunnen geven aan de huid. Denk hierbij aan het risico op huidkanker en een versnelde huidveroudering. Een broad spectrum zonbescherming is daarom altijd ons advies!

UVA, UVB, HEV en IR-A bescherming

UVA en UVB straling

UVA en UVB-straling kent iedereen wel, dit zijn de niet zichtbare stralen afkomstig van de zon. UVA- straling veroorzaakt (versnelde) huidveroudering en UVB-straling zorgt ervoor dat je kunt verbranden in de zon. Traditionele zonbescherming biedt alleen bescherming tegen deze twee soorten straling.

HEV straling

HEV straling is minder bekend. HEV staat voor high energy visible. Het is het zichtbare licht, ook wel blauw licht genoemd, dat verspreid wordt door de zon. Daarnaast geven ook elektronica zoals computerschermen en smartphones deze vorm van straling af. Dit licht dringt dieper door in de huid dan UV-straling en kan op den duur zelfs meer schade aanrichten! Onderzoek heeft aangetoond dat deze vorm van straling huidveroudering en zelfs huidkanker in de hand werkt. Nog een reden om altijd zonbescherming te gebruiken, ook in de winter en op bewolkte dagen.

IR-A straling

IR-A is korte golf infrarood licht dat wordt afgegeven door de zon. Het is niet zichtbaar voor de mens, maar is wel te merken aan de warmte als je in de zon zit. Het wordt ook wel warmtestraling genoemd. Het infrarode licht dringt het diepst door in de huid van alle soorten straling. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in infrarood lampen en in sauna’s. Infrarood licht kan de huidcellen beschadigen bij langere blootstelling. Deze beschadiging van de huidcellen zorgt voor vroegtijdige en versnelde huidveroudering.

Zonnebrandcrèmes bij Huidzorg Houten

ZO Skin Health

De zonbeschermingsproducten van ZO Skin Health zijn uitermate geschikt voor de ouder wordende huid. De producten bevatten namelijk verschillende antioxidanten die huidveroudering tegengaan. In de kliniek verkopen we o.a. de Sunscreen + Primer SFP30. Dit product bevat vitamine E en heeft een matte finish. Daarnaast zit er een primer in, wat een zachte dekking geeft en goed gebruikt kan worden als ondergrond voor foundation. Het vermindert ook de zichtbaarheid van fijne lijntjes.

Verder bieden we de ZO Skin Health Smart Tone SPF50 aan. Deze zonnebrandcrème heeft een glowy finish. Het bevat een licht kleurtje dat zich aanpast aan jouw huid. Verder zit er vitamine A, C en E in, wat o.a. helpt om huidveroudering tegen te gaan en pigmentvlekken te verminderen.

Colorscience

Onze bestseller als het gaat om zonbescherming! De Colorescience Face Shield Flex SPF 50 geeft de huid een mooie glow en is geschikt voor ieder huidtype. Het bevat onder andere niacinamide, wat de huid beschermt tegen huidveroudering. Het is vrij van parabenen, sulfaten, ftalaten, olie, kleurstoffen en parfum. De zonnebrandcrème is beschikbaar mét en zonder kleurtje. Voor de variant met een kleurtje kun je kiezen uit vier tinten. Dit product wordt door onze klanten vaak gebruikt als zonbescherming en minerale make-up in één! Lees meer over het product in dit blogbericht.

Heliocare

Tot slot bieden wij twee zonnebrandcrèmes voor het gezicht aan van het merk Heliocare. Heliocare staat voorop in zeer brede zonbeschermingsproducten. De Gel Oil-Free SPF 50 is geschikt voor de acné-gevoelige huid en heeft een matte finish.

De Water Gel SPF 50+ is hydraterend en dunner qua structuur. Deze is meer geschikt voor een drogere en/of ouder wordende huid. Beide producten bevatten geen kleurtje waardoor deze crèmes ook uitermate geschikt zijn voor mannen.

Zonnebrand voor het gezicht kopen?

Alle bovenstaande producten zijn verkrijgbaar bij ons in de kliniek! De zonbescherming van ZO Skin Health zijn ook verkrijgbaar in onze webshop. Heb je hulp nodig bij het maken van een goede keuze? De huidtherapeuten van Huidzorg Houten helpen je graag in het adviseren van een goede zonbescherming! Neem gerust contact met ons op.

1 juli 2024 | Auteur: Amber