De ideale huidverzorgingsroutine

24 januari 2022 | Auteur: Sophie
De basis voor de ideale huidverzorgingsroutine

Huidzorg Houten Healthy Challenge

Week 4: Let’s relax – it’s skincare time!

De ideale huidverzorgingsroutine is niet ingewikkeld. Je moet alleen weten wat je moet doen, en vooral: wáárom je het moet doen. Door te begrijpen waarom bepaalde stappen in de huidverzorgingsroutine noodzakelijk zijn, wordt het ook makkelijker om deze stappen elke dag trouw uit te voeren. Want geloof ons, daar zal je huid blij mee zijn! Weten hoe het precies zit? Lees dan snel verder.

De ideale huidverzorgingsroutine in stappen

De basis voor de ideale huidverzorgingsroutine bestaat uit verschillende stappen. Elke stap voer je in chronologische volgorde uit. Deze stappen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd om ervoor te zorgen dat de actieve werkstoffen (dit zijn stoffen die de huidconditie en -structuur kunnen verbeteren) optimaal hun werk kunnen doen. De ideale huidverzorgingsroutine bestaat vaak uit een verschillend protocol voor de ochtend en de avond. Dit, omdat bepaalde actieve werkstoffen (zoals retinol) hun werking verliezen onder invloed van UV-licht. Retinol gebruik je daarom liever alleen in de avond.

Stap 1: Reinigen – Exfolieren – Tonen

Reinigen

Een goede reiniging is onmisbaar als eerste stap van de ideale huidverzorgingsroutine. Het reinigen van de huid met een milde reiniger (zoals de Exfoliating Cleanser of de Gentle Cleanser) zorgt er namelijk voor dat talg van het huidoppervlak verwijderd wordt. Talg is een blokkade van vetten waardoor de actieve werkstoffen van een product niet goed kunnen doordringen in de opperhuid. Het je dit vettige laagje weg, dan zorg je er voor dat actieve werkstoffen juist beter kunnen worden opgenomen.

Exfolieren

De opperhuid bestaat uit dode huidcellen. Door te exfoliëren haal je het overschot aan dode huidcellen weg en kunnen verstoppingen minder makkelijk ontstaan. Een exfoliant zoals de Exfoliating Polish helpt om deze doffe en huidverstoppende cellen op een zachte manier te verwijderen. Hierdoor versoepelt de huid direct en voelt deze zacht en glad aan. Door regelmatig te exfoliëren voorkom je ontstekingen, verhelder je de huidteint en verklein je optisch de poriegrootte.

Tonen

Een juiste toner neutraliseert de pH-waarde van de huid en herstelt de huidgezondheid door middel van anti-oxidanten en irritatieremmers. In de Complexion Renewal Pads worden hier nog extra ingrediënten aan toegevoegd zoals salicylzuur, glycolzuur of ureum. Deze ingrediënten minimaliseren de hoeveelheid talg en dode huidcellen op het huidoppervlak. Op deze manier is de huid optimaal voorbereid voor de producten beschreven bij stap 2.

Stap 2: Voorkomen en corrigeren

Deze stap is erop gericht om specifieke huidklachten zoals hyperpigmentatie, acne, roodheid of huidveroudering aan te pakken. Afhankelijk van de klacht wordt er een keuze gemaakt  in actieve werkstoffen. Deze actieve werkstoffen helpen om de huid weer normaal te laten functioneren. Een serum met vitamine-C of retinol helpt bijvoorbeeld om bepaalde vormen van hyperpigmentatie te corrigeren. Terwijl een masker met sulfur een hoge talgproductie en ontstekingen bij acne voorkomt. Ben je benieuwd welke actieve werkstoffen aansluiten bij jouw huidklacht? Plan dan een afspraak in bij één van onze huidtherapeuten.

Stap 3: Beschermen

Om toekomstige UV-schade en rimpels te voorkomen is het belangrijk om de huid dagelijks te beschermen tegen UV-straling. Vind je het fijn om bepaalde oneffenheden te camoufleren? Dan zijn er tegenwoordig ook veel zonnebrandcrèmes die een tintje bevatten. Hierdoor oogt de huid egaal en wordt deze tegelijkertijd goed beschermd. De Smart-tone broad spectrum SPF 50 heeft een gepatenteerd kleursysteem dat op basis van druk zorgt voor een aanpasbare teint, die past bij elke huidskleur.

Bij de ideale huidverzorgingsroutine is geduld is een schone zaak

De opperhuid vernieuwt zich ongeveer één keer per maand. Zie je na twee weken nog geen resultaat? Dat kan kloppen! De huid moet zich namelijk meermaals vernieuwen voordat de eerste verbeteringen zichtbaar worden. Soms kunnen klachten ook tijdelijk verergeren. Geduld is daarom een schone zaak. In de tussentijd is het belangrijk dat je de huidverzorgingsroutine in de ochtend en avond blijft herhalen.

ZO Skin Health bij Huidzorg Houten

Wij werken graag met de huidverzorging van ZO Skin Health, opgericht door Dr. Zein Obagi. Dr. Obagi ziet huidproblemen niet als losstaande problemen, maar bekijkt een huid juist vanuit de gedachte van een gezonde en goed functionerende huid. ZO Skin Health staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze. Dat wil zeggen dat de producten op cellulair niveau werken om de huid te herstellen, te verzorgen en te onderhouden. Op deze manier werken de producten niet alleen in de opperhuid, maar ook in de dieper gelegen huidlagen.

Healthy Challenge week 4

Deze week gaan wij je helpen bij het upgraden van je huidverzorgingsroutine. We nemen verschillende routines van huidtherapeuten onder de loep en geven jou de benodigde tips en tricks. Houd hiervoor onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten. De challenge van deze week luidt: doe elke ochtend en avond een uitgebreide huidverzorgingsroutine. Doe jij weer met ons mee? Na het volbrengen van de in totaal 4 challenges ontvang jij van ons een Exfoliating Polish van ZO Skin Health kado!

 

24 januari 2022 | Auteur: Sophie