De nieuwste skincare trends

16 maart 2023 | Auteur: Stephanie Rijks
de-nieuwste-skincare-trends

De nieuwste skincare trends: welke trends kunnen we de komende tijd verwachten op het gebied van huidbehandelingen en huidverzorging? De skincare industrie is ontzettend groot en blijft maar groeien. Op TikTok heeft #skincare op dit moment maar liefst 167 biljoen(!) views. Het delen van onze huidverzorgingsroutine, tips & hacks en favoriete behandelingen is normaler dan ooit. We hebben de zes grootste skincare trends voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Een mooie huid van binnenuit

Een stralende huid zonder een gebalanceerde leefstijl bestaat eigenlijk niet, dit weten we allemaal. Deze trend is niet nieuw, maar wordt wel steeds belangrijker. We nemen ons voedingspatroon onder de loep en proberen voldoende te bewegen en te ontstressen. We werken ook aan onze mindset. Er is steeds meer aandacht voor mindfullness, zoals positief denken, meditatie, manifesteren en gratitude journaling voor alle aspecten in ons leven, inclusief voor de gezondheid van onze huid.

Bij Huidzorg Houten geven we altijd aan onze cliënten mee dat leefstijl een essentieel onderdeel is voor het krijgen en behouden van een gezonde huid.

Huidproblemen voorkomen

Preventie van huidproblemen en veroudering is een belangrijke trend, vooral bij jongvolwassenen. Hun huid is nog niet verouderd en dit willen ze graag zo lang mogelijk zo houden. Al vanaf 25-30 jaar gebruiken we preventieve producten en ondergaan we preventieve behandelingen. Het is een gewoonte om een dagelijkse huidverzorgingsroutine te hebben met verschillende actieve ingrediënten. Ook vermijden we steeds meer aspecten die de gezondheid van de huid aantasten, zoals roken, alcohol en zon. Dit alles doen we om een gezonde, jonge huid te houden en huidproblemen te voorkomen in plaats van te behandelen als ze zich al hebben ontwikkeld.

Bij Huidzorg Houten zien we ook steeds meer ouders die met jonge kinderen of pubers met beginnende acné langskomen voor behandelingen en huidverzorging. Ook dit is ter preventie: beginnende acné behandelen op jonge leeftijd voorkomt verergering en littekens.

Retinol, bakuchiol en niacinamide

Retinol, bakuchiol en niacinamide: deze ingrediënten zijn op dit moment ontzettend populair. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze ingrediënten met mooie resultaten. Retinol en niacinamide waren al populair, bakuchiol komt daar nu bij.

We smeren bijna allemaal dagelijks of een aantal keer per week retinol of derivaten ervan. Er is geen beter ingrediënt om rimpeltjes, vlekjes, grove poriën en acné aan te pakken. Je vindt retinol in verschillende concentraties, zodat het bijna bij ieder huidtype gebruikt kan worden.

Bakuchiol is een vrij nieuw ingrediënt afkomstig van de bladeren van de Psoralea corylifolia plant. Bakuchiol wordt het natuurlijke alternatief van retinol genoemd, omdat het een aantal vergelijkende huidverbeterende eigenschappen heeft. Daarnaast werkt het kalmerend en verzachtend op de huid, waardoor bakuchiol voor een zeer gevoelige huid mogelijk meer geschikt is dan retinol. Sommige producten gebruiken zelfs een combinatie van retinol en bakuchiol, een krachtige mix om het best mogelijke resultaat te bereiken zonder de huid te erg te irriteren. Je vind deze combinatie o.a. in de Retinol Skin Brightener 0,25%, 0,50% en 1%.

Niacinamide (ook bekend als vitamine B3) is hét ingrediënt om de huid te kalmeren en de huidbarièrre te herstellen, maar het kan nog veel meer dan dat. Het helpt namelijk ook bij het verminderen van pigmentvlekjes en het reguleren van de talgproductie én het beschermt de huid tegen schadelijk invloeden van buitenaf. Dit ingrediënt is geschikt voor alle huidtypen: de meest gevoelige huid, droge huid, normale huid, vette huid en behandelde huid. Je vindt dit ingrediënt o.a. in de Brightalive, één van onze meest populaire producten.

Bodycare is the new skincare

Ingrediënten die we op ons gezicht gebruiken, zoals retinol, AHA’s en andere actieve ingrediënten, gaan we ook op ons lichaam gebruiken. Net als ons gezicht, verzorgen we ons hele lichaam ter behandeling of voorkoming van acné, vlekjes en rimpeltjes. Er zullen steeds meer specifieke producten voor het lichaam op de markt komen. Je kunt hierbij denken aan hand- en bodyserums, bodymaskers en producten zoals de Body Emulsion met o.a. retinol en vitamine A,C en E voor het lichaam.

Lasers en nog meer lasers

De technologie omtrent IPL en laserbehandelingen blijft zich ontwikkelen. De behandelingen worden steeds effectiever en tegelijkertijd minder invasief. En dat is wat iedereen wil: veel resultaat zonder teveel zichtbare huidreacties direct na de behandeling.

We zien dat steeds meer traditionele behandelingen (gedeeltelijk) vervangen worden door laser of IPL behandelingen, omdat laser en IPL behandelingen simpelweg sneller en effectiever werken bij bepaalde huidklachten. Bij Huidzorg Houten zien we bijvoorbeeld steeds meer klanten die hun acné laten behandelen met IPL in combinatie met traditionele acné behandelingen, voor een zo snel mogelijk resultaat.

Skin positivity

En als laatste een trend waar wij heel blij mee zijn: skin positivity! We bekijken huidveroudering en huidproblematiek niet meer als iets schaamtevols. We willen de schaamte rondom huidklachten zoals acné verminderen door er vaker open over te praten. 85% van pubers en jongvolwassenen hebben een vorm van acne. Bij volwassenen ligt dit percentage tussen de 40% en 54%. Dat we dit hebben en laten behandelen, is iets wat eigenlijk heel normaal is.

Ook het werken aan huidverbetering is iets waar we open over zijn. We schamen ons niet voor rimpeltjes en het feit dat we ouder worden. We willen niet strak staan van de botox, maar onze huid wel goed verzorgen en onderhouden. Naar de sportschool gaan om aan je lichaam te werken is net zo normaal als naar de huidtherapeut gaan om je huid te onderhouden.

Onze tips

16 maart 2023 | Auteur: Stephanie Rijks