Dé skincare trends in 2021

14 januari 2021 | Auteur: Dana Dijs-Bom
de-skincare-trends-in-2021

De skincare trends in 2021: wat kunnen we dit jaar verwachten? De pandemie zorgt ervoor dat we op een andere manier met onze gezondheid en ons uiterlijk bezig zijn. Onder andere een stukje bewustwording over vitaliteit, het thuiswerken en het dragen van mondmaskers heeft invloed op hoe we omgegaan met huidverzorging het komende jaar. Ik deel graag de vijf belangrijkste trends met jullie!

Selfcare

Meer dan ooit zijn we ons bewust van hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen. Een gezonde leefstijl door voldoende slaap en ontspanning, gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, mentaal welbevinden en stressvermindering zorgen er niet alleen voor dat we ons beter voelen, maar ook dat we er beter uitzien. We gaan dus meer naar het totale plaatje kijken. Een gezonde huid behandel je niet alleen vanaf de buitenkant, maar ook van binnenuit. We investeren in onszelf. Langsgaan bij de huidtherapeut is niet meer alleen een snelle fix-up, maar ook een momentje voor onszelf en een stukje aandacht wat we meer zijn gaan waarderen en waar we tijd voor vrijmaken.

Skinimalism

We willen in 2021 niet meer een compleet ander beeld van onszelf laten zien door veel make-up te gebruiken of ingrijpende behandelingen te ondergaan. En voor die Zoom meetings gaan we niet volledig in de steigers. We willen onze goede eigenschappen accentueren op natuurlijke wijze. We hoeven er niet perfect, anders of veel jonger uit te zien, maar we willen er gezond uitzien. Een mooie, stralende huid met zo min mogelijk make-up.

Dit betekent niet dat we niets (laten) doen aan de huid. We ondergaan geen huidbehandelingen waarvan we weken moeten herstellen, maar ondergaan wel behandelingen die de huid een gezonde glow geven en subtiele verbetering laten zien. Een realistische look en natuurlijke huidverbetering is waar we voor gaan.

Transparante huidverzorging van hoge kwaliteit

We hebben het afgelopen jaar onze huidverzorgingsroutine onder de loep genomen en aangepast. Komend jaar zijn we kritisch op wat we aanschaffen. We willen niet veel verschillende huidverzorgingsproducten, maar producten die effectief zijn en waarvan we weten wat erin zit. De producten moeten van hoge kwaliteit zijn en doen wat ze beloven. Met die voorwaarde zijn we bereid om ook iets meer te betalen.

“Maskne” en huidirritatie voorkomen

Het dragen van mondmaskers kan ervoor zorgen dat acné (maskne) of huidirratie ontstaat. Ook het vele handen wassen en desinfecteren zorgt ervoor dat onze huid veel te verduren krijgt. Dit jaar gaan we deze problemen verhelpen en proberen te voorkomen. We verdiepen ons in de mogelijkheden en investeren in huidverzorgingsproducten en behandelingen, zoals acnébehandelingen of chemische peelings, om onze huid sterk en weerbaar te maken.

Lees dit blog voor tips om puistjes en irritatie door het dragen van een mondmasker te voorkomen en lees in dit blog alles over het verzorgen van droge handen!

Bescherming tegen blauw licht

Veel in ons leven is digitaal geworden en we zitten dus meer achter onze computers en smartphones. Hierdoor worden we vaker en langer blootgesteld aan blauw licht (HEV licht). Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de schadelijke effecten hiervan op onze huid. HEV staat voor High Energy Visible. Het is het zichtbare licht dat verspreid wordt door de onder andere zon, computers, laptops en smartphones. Dit licht dringt dieper door in de huid dan UV straling en kan DNA-schade veroorzaken. Dit uit zich bijvoorbeeld als pigmentvlekken in de huid, maar kan op lange termijn ook ernstige huidschade geven.

We gaan de komende tijd goed voor onze huid zorgen en ons zo veel mogelijk beschermen tegen HEV licht. Gelukkig komen er steeds meer producten op de markt die bescherming bieden tegen dit licht, zoals de beschermingslijn van ZO Skin Health.

14 januari 2021 | Auteur: Dana Dijs-Bom