Dermapen

17 juni 2018 | Auteur: Dana
dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Sinds 2020 werken wij met de SkinPen. Dit is de eerste en momenteel het enige FDA goedgekeurde device voor microneedling dat er bestaat. Wij merken aanzienlijk betere resultaten en bovendien zijn de behandelingen veiliger. Wij leggen u graag alles uit tijdens een gratis en vrijblijvend consult! Maak dus vandaag nog een afspraak voor een Skinpen Microneedling behandeling.

Werking Dermapen (microneedling therapie)

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

1) Versteviging van de huid en vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acné-littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

2) Vernieuwing van de huidcellen en zuivering

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.

3) Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut kan u adviseren welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.

voor-na-tussen-dermapen

Indicaties Dermapen

Behandelfrequentie Dermapen

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf tot zes maandelijkse behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Dermapenbehandeling (microneedling therapie)

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum of een peptide peeling aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.
Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa één á twee uur.
De huidtherapeuten kunnen nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zullen dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken. Eventueel zal de huidtherapeut u het gebruik van EMLA crème adviseren. Dit is een verdovende crème die een uur voor de behandeling aangebracht wordt en in moet trekken onder folie. Het is belangrijk de aanbrenginstructies die u van de huidtherapeut ontvangt vooraf goed te lezen.

Hoe reageert mijn huid op de Dermapen behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.
Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Vergoeding Dermapen

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acné-littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnétherapie. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden.

17 juni 2018 | Auteur: Dana