Wat is de favoriete foundation van de huidtherapeut?

15 april 2013 | Auteur: Dana Dijs-Bom
favoriete-foundation-huidtherapeut

Een perfect egaal huidje is voor de meeste vrouwen niet weggelegd. We hebben allemaal wel eens vlekjes, een puistje of wat roodheden en dat mag natuurlijk best. Een huid zoals we zien in de magazines, geven geen realistisch beeld van de doorsnee huid. Maar af en toe baal je van deze oneffenheden. Of de huid nu vlekkerig is door menstruatiepuistjes of vaal na een nachtje slecht slapen. Na het douchen kijk je in de spiegel en bekruipt het ontevreden gevoel: zo wil ik niet naar mijn werk! Je zou het liefst foundation gebruiken, maar tegelijkertijd knaagt je geweten. Je hebt het gevoel dat je de huid dicht plamuurt en je de poriën daardoor verstopt. Straks nemen de oneffenheden nog toe… Komt dit jou ook bekend voor?

Ademende foundation

Er is een medische camouflage beschikbaar die je huid laat ademen: Lycogel. Als je eens kennis gemaakt hebt met het product wil je eigenlijk niets anders meer. Met Lycogel hoef je niet meer ‘schuldig’ te voelen, want het gebruik verbetert juist de huid zichtbaar in meerdere opzichten.

Verzorgend en beschermend

Lycogel is een combinatie van een unieke Drievoudige Silica Gel Technologie en LYCO-Complex. Dit geeft een luchtige en natuurlijke dekking op de huid, laat de huid ademen en werkt verkoelend. Daarnaast is het water en veegvast en geeft het een optimale toelevering van de actieve ingrediënten uit het LYCO-Complex aan de huid. Deze actieve ingrediënten zoals anti-oxidanten (A, C en E) en peptiden bevorderen een snel herstel van de huid na cosmetische behandelingen, geven de huid meer weerstand en verstevigt de tere huid rondom de ogen. Zink oxide en titanium dioxide beschermen de huid tegen zonlicht (SPF 30).

Lycogel is geen dikke pasta zoals andere professionele camouflageproducten. Het smeert net zo gemakkelijk als een foundation en is daardoor eenvoudig zelf aan te brengen. Maar daar houdt de vergelijking met foundation ook op. “Gewone” foundations op basis van oliën, water of mineralen verstoppen de poriën waardoor de huid als het ware niet kan “ademen” (zuurstof doorlaten).

Ontwikkeld door artsen

Er zijn natuurlijk ook veel vrouwen met serieuze huidklachten, zoals acné, pigmentvlekken, rosacea of couperose. Lycogel is geschikt voor de meest beschadigde en gevoelige huiden. Van oorsprong is Lycogel namelijk ontwikkeld door artsen en dermatologen, om direct na een cosmetische behandeling (zoals laserbehandelingen of een TCA-peeling) te worden aangebracht. Cliënten hoeven dus niet meer rood de straat op en kunnen gelijk weer aan het werk. Daarnaast zijn deze kwetsbare huidjes meteen goed beschermd voor de zon.

Lycogel is hypoallergeen, het bevat geen parabenen, parfum, chemische kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Het is daardoor zelfs geschikt voor de meest gevoelige huiden. Lycogel is niet alleen ideaal voor na een cosmetische behandeling, maar ook voor mensen die hun huid er beter en gezonder uit willen laten zien is Lycogel een fijn product.

15 april 2013 | Auteur: Dana Dijs-Bom