Wat is de favoriete foundation van de huidtherapeut?

15 april 2013 | Auteur: Dana Dijs-Bom
favoriete-foundation-huidtherapeut

Een perfect egaal huidje is voor de meeste vrouwen niet weggelegd. We hebben allemaal wel  eens  vlekjes, een puistje of wat roodheden en dat mag natuurlijk best. Een huid zoals we zien in de magazines, geven geen realistisch beeld van de doorsnee huid. Maar af en toe baal je van deze oneffenheden. Of de huid nu vlekkerig is door menstruatiepuistjes of vaal na een nachtje slecht slapen. Na het douchen kijk je in de spiegel en bekruipt het ontevreden gevoel: zo wil ik niet naar mijn werk! Je zou het liefst foundation gebruiken, maar tegelijkertijd knaagt je geweten. Je hebt het gevoel dat je de huid dicht plamuurt en je de poriën daardoor verstopt. Straks nemen de oneffenheden nog toe… Komt dit jou ook bekend voor?

Ademende camouflage

Er is nu een medische camouflage beschikbaar die je huid laat ademen: Lycogel. Als je eens kennis gemaakt hebt met het product wil je eigenlijk niets anders meer. Met Lycogel hoef je niet meer ‘schuldig’ te voelen, want het gebruik verbeterd juist de huid zichtbaar in meer opzichten.

Verzorgend en beschermend

Lycogel is een combinatie van een unieke Drievoudige Silica Gel Technologie en LYCO-Complex. Dit geeft een luchtige en natuurlijke  dekking op de huid, laat de huid ademen en werkt verkoelend. Daarnaast is het water en veegvast en geeft het een optimale toelevering van de actieve ingrediënten uit het LYCO-Complex aan de huid. Deze actieve ingrediënten zoals anti-oxidanten (A, C en E) en peptiden bevorderen een snel herstel van de huid na cosmetische behandelingen, geven de huid meer weerstand en verstevigt de tere huid rondom de ogen. Zink oxide en titanium dioxide beschermen de huid tegen zonlicht (SPF 30).

Lycogel is geen dikke pasta zoals andere professionele camouflageproducten. Het smeert net zo gemakkelijk als een foundation en is daardoor eenvoudig zelf aan te brengen. Maar  daar houdt de vergelijking met foundation ook op.  “Gewone” foundations op basis van oliën, water of mineralen verstoppen de poriën waardoor de huid als het ware niet kan “ademen” (zuurstof doorlaten).

Ontwikkeld door artsen

Er zijn natuurlijk ook veel vrouwen met serieuze huidklachten, zoals acne, pigmentvlekken en rosacea of couperose.  Lycogel is geschikt voor de meest beschadigde en gevoelige huiden. Van oorsprong is Lycogel namelijk ontwikkeld door artsen en dermatologen, om  direct na een cosmetische behandeling (zoals microdermabrasie of een TCA-peeling) te worden aangebracht.  Patiënten hoeven dus niet meer rood de straat op en kunnen gelijk weer aan het werk. Daarnaast zijn deze kwetsbare huidjes meteen goed beschermd voor de zon.

Lycogel is hypoallergeen, het bevat geen parabenen, parfum, chemische kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Het is daardoor  geschikt voor zelfs de meest gevoelige huiden. Lycogel is niet alleen ideaal na een cosmetische behandeling,  ook voor mensen die hun huid er beter en gezonder uit willen laten zien is Lycogel een prima product.

Lycogel samples Bestellen om zelf te testen?

Lycogel camouflage zit in een handig en hygiënisch doseerpompje van 20ml en  is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren.  Een flesje kost € 69,- euro. Niet heel goedkoop, maar Lycogel is enorm zuinig in gebruik. Aan één pompje heb je ruim voldoende voor het hele gezicht.
Daarnaast is er een Lycogel concealer (6 ml) welke drie keer de pigment concentratie bevat. Deze kost € 39,95 en is verkrijgbaar in vier kleuren.

Mocht je dus eerst willen testen, dan is het handig om een samplepakketje van drie verschillende kleuren aan te schaffen.

15 april 2013 | Auteur: Dana Dijs-Bom