Geef je huid een oppepper met een peeling, Zomertip 5

10 april 2014 | Auteur: Dana
geef-je-huid-een-oppepper-met-een-peeling

Het binnen zitten, de droge lucht, hard werken en vermoeidheid zijn factoren die je huid een grauwe aanblik kunnen bezorgen. Dit kan onder andere komen door een minder goede doorbloeding en een verdikte hoornlaag van dode huidcellen. Verstoppingen, puistjes en pigmentvlekken doen daar nog een schepje bovenop. Na een winterperiode hebben veel mensen last van  een droge trekkerige huid, waardoor droogtelijntjes en fijne rimpeltjes meer opvallen. Gelukkig kan je huid een flinke oppepper krijgen door een peeling(kuur)!

Wat zijn vloeibare peelings?

Bij Huidzorg Houten beschikken we over een assortiment van diverse vloeibare peelings. Vloeibare peelings bestaan actieve werkstoffen. De oorsprong van peelings is natuurlijk: het wordt bijvoorbeeld gewonnen uit  suikerriet (glycolzuur), amandelen (mandelic acid), appels (malic acid), zure melk (lactic acid) of  de bast van de berg/wilg (salicylzuur).
De term ‘chemische peeling’ wordt ook wel gebruikt. Dat komt omdat de zuren onder meer de dode huidcellenlaag verweken en dit is een chemische reactie. Microdermabrasie is daarentegen een puur mechanische peeling, door het gecontroleerd schuren van kristallen op de huid (beweging).

Elk soort zuur heeft bepaalde eigenschappen en een eigen penetratiediepte in de huid. Afhankelijk van het huidprobleem en de huidkenmerken wordt er een keuze gemaakt van het soort peeling en het level van behandeling (van mild tot intensief).

De huid wordt eerst voorbereid op de peeling. De peeling wordt een aantal minuten op de huid aangebracht en daarna weer verwijderd. Daarna volgt een gepaste nabehandeling. De meeste peelings voelen licht prikkelend aan tijdens de behandeling.

Wat doen peelings met de huid?

Vloeibare peelings worden ingezet voor anti-aging, een rokershuid, pigmentproblemen, acne, grove poriën, bij gevoelige (Rosacea) huiden om de weerstand te vergroten en huiden met acnelittekens. Ook als je geen last hebt van bovenstaande huidklachten, maar gewoon een frissere aanblik wilt hebben, kan je gepeeld worden!

Een milde peeling verbetert de hydratatie van de huid, verfijnt de fijne lijntjes, vermindert en voorkomt acne, verbetert de teint en vermindert de pigmentatie en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Een sterke peeling verbetert, naast bovengenoemde effecten, nog dieper een onregelmatige huidtextuur.

Voor huidverbetering kunt u ook behandeld worden met de Skinpen. Deze behandelingen kunnen goed gecombineerd worden.

Wat is het effect van een peelingkuur?

Vaak is het effect al na één peeling zichtbaar. De huid oogt meteen frisser en voelt lekker zacht aan. Om naar een langer termijn resultaat te werken, adviseren wij een kuur te ondergaan. Dat betekent dat je bijvoorbeeld elke 3 tot 4 weken voor bijvoorbeeld 5 of 6 keer een peeling ondergaat. Zo kunnen wij de intensiteit heel gecontroleerd opvoeren en zal de peeling mooi egaal inwerken.

Waarom nu starten met een peelingkuur?

De huid moet na de peeling een tijdje uit de zon blijven, zodat hij goed kan herstellen. Het is verstandig om de behandelde huid te beschermen met een zonnebrandcrème. Ga je wel direct na een peeling in de zon, dan is de kans dat de huid verbrandt en er huidvlekken ontstaan, een stuk groter. Daarom is het verstandig deze behandeling ruim vier weken voor je vakantie te starten.

Afspraak maken voor een peeling?

De huidtherapeut bespreekt tijdens het intakegesprek welke peeling en intensiteit uw huidconditie nodig heeft. We nemen graag de tijd om je persoonlijk te adviseren! Kom je ook langs voor een behandeling?

Lees hier meer over vloeibare peelings.

10 april 2014 | Auteur: Dana