Tegenwoordig is het vrij normaal om een chemische peeling te ondergaan. Alles waait over vanuit Amerika en de peeling is dus ook geen vreemd begrip meer in ons kikkerlandje. Je hebt het vast weleens in je tijdlijn voorbij zien komen, je vrienden erover horen praten of een collega met schilfertjes zien rondlopen. Lees hier waarom de chemische peelings niet meer weg te denken zijn uit de huidverbeteringsbranche.
Chemische peeling als snelle facial
De stap om een afspraak te maken voor een gezichtspeeling wordt steeds kleiner. Niet zo vreemd, want het is een vrij snelle manier om je huid een goede oppepper te geven. We hebben met onze drukke dagindeling te weinig tijd om een uitgebreide facial te ondergaan van één of twee uur. Een peeling duurt ongeveer een half uur en past goed in onze drukke dagindeling.
Resultaat chemische peeling
Daarnaast willen we met een gezichtspeeling zoveel mogelijk resultaat zien. Een paar jaar geleden vonden mensen het nog best spannend om een peeling te ondergaan en maakte men zich druk om de bijhorende huidreacties. Inmiddels heeft men er best een paar dagen rondlopen met schilfertjes voor over. “Als je dan toch een peeling ondergaat, dan maar beter goed!”, horen we nu vaak in de praktijk. Daarmee zien we dat de keuze voor middeldiepe en diepe gezichtspeelings toe neemt.
Minder angst, meer vertrouwen
Hoewel je met een zoektocht op internet nog steeds enge verhalen tegen kan komen, weten we inmiddels ook wel dat peelings helemaal niet risicovol horen te zijn. Er zijn door de jaren heen ontzettend veel studies gedaan naar alle verschillende zuren waarmee je een huid kunt peelen. Een beetje deskundig huidtherapeut weet precies welke intensiteit een huid nodig heeft en welke combinatie van zuren er nodig is om een bepaald effect te bereiken. Als je als cliënt daarbij de adviezen serieus neemt, kan er op wat tijdelijke roodheid, schilfering en trekkerig gevoel na, echt niets vervelends gebeuren.
Minder make-up nodig
Een ‘natuurlijke glow’ van de huid is momenteel helemaal de trend. Make-up moet subtiel zijn en mag een glanzende finish hebben. Een dun laagje foundation en accenten met glimmende poeder komt beter tot zijn recht op een zuivere huid met een glad huidoppervlak. Mocht je dat van nature niet hebben, dan helpt een peeling om de doffe, verdikte laag met dode huidcellen te verwijderen en reliëf te verminderen.
Meer bekendheid over zuren in cosmetica
Wie een beetje geïnteresseerd is in huidverzorging, is al lang bekend met therapeutische ingrediënten zoals salicylzuur, glycolzuur of melkzuur. De fabrikanten spelen hier op in door bijvoorbeeld kleine percentages zuren in reinigers toe te voegen. In principe moedigen wij dit aan, want door elke dag de dode huidcellen op een milde manier te verwijderen, bereid je de huid goed voor op een peeling en behoud je het behaalde resultaat langer.
Zelf een chemische peeling ondergaan
Ben je ook geïnteresseerd in een chemische peeling? Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het intakegesprek horen we graag wat je wensen en verwachtingen zijn en brengen we je huidconditie in kaart. De huidtherapeut legt je uit welk type peeling het beste voor jou in aanmerking komt en wat daarbij komt kijken.