Hoe behandelen wij veilig tijdens de Coronacrisis?

6 mei 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom
hoe-behandelen-wij-veilig-tijdens-de-coronacrisis

Op zondag 15 maart 2020 hebben wij besloten om met ingang van 16 maart 2020 onze kliniek tijdelijk te sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Nu de eerste hectische weken van de corona-epidemie achter ons liggen en het aantal besmettingen daalt, hebben we van het ministerie groen licht gekregen om vanaf maandag 11 mei onze huidtherapeutische zorg te hervatten.  Uiteraard zijn wij heel blij dat we na acht weken onze deuren voor u kunnen openen en heten u graag weer van harte welkom in onze kliniek!

Behandelen volgens aangescherpte richtlijnen

Wij schalen veilig en verantwoord onze zorg weer op met gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico’s te beperken. Als paramedici hebben wij kennis van infectiepreventie en zijn wij opgeleid om infectiepreventie maatregelen te begrijpen en na te leven. Op basis van de adviezen en informatie van VWS, de richtlijnen van het RIVM en de hygiënerichtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten heeft Huidzorg Houten richtlijnen opgesteld om onze medewerkers en cliënten te beschermen tegen COVID-19.

Bent u in goede gezondheid?

We behandelen alleen patiënten van wie we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mogen veronderstellen dat ze gezond zijn. Wij vragen u daarom géén nieuwe afspraak te maken – of uw afspraak te annuleren – als u een van de volgende vragen met ‘ja’ moet beantwoorden:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Voorzorgsmaatregelen bij Huidzorg Houten

Verder willen wij u graag informeren over een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen.

 1. Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij het betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep of die te desinfecteren met handalcohol. Probeert u daarna zo weinig mogelijk dingen aan te raken: denk hierbij aan uw telefoon, uw sleutels, uw portemonnee, etc.
 2. Uiteraard wordt u gevraagd in de wachtkamer de door de rijksoverheid aanbevolen anderhalve meter afstand tot anderen te bewaren.
 3. Komt u alstublieft alleen; indien strikt noodzakelijk met maximaal één begeleider of ouder.
 4. De behandelingen en huidproducten kunt u met pin betalen.
 5. Bent u eenmaal binnen, volgt u dan de aanwijzingen van het personeel op.
 6. Tot slot verzoeken wij u liefst vlak voor uw afspraak binnen te komen, niet te lang daarvoor, en de praktijk na de behandeling tijdig te verlaten.
 7. Het zal u niet verbazen dat wij u bij binnenkomst niet de hand zullen schudden. Wel zullen we u begroeten met onze mooiste glimlach.

Wij hopen dat u begrip heeft voor wat wij allemaal van u vragen; we zijn ons ervan bewust dat het mogelijk zelfs onsympathiek klinkt. We hebben echter maar één ding voor ogen: zowel uw als onze gezondheid. U kunt ervan uitgaan dat wij ons in de behandelkamer als altijd houden aan de Richtlijn Infectiepreventie Huidtherapie; uit voorzorg hebben we daar ook aanvullende, speciaal tegen het coronavirus gerichte hygiënische maatregelen genomen.

Heel graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Team Huidzorg Houten

6 mei 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom