Hoe onderscheidt de SkinPen zich ten opzichte van andere microneedling apparaten?

6 juli 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom
hoe-onderscheidt-skinpen-zich-ten-opzichte-van-andere-microneedling-apparaten

Het gebruik van naaldjes op de huid klinkt misschien een beetje spannend, maar microneedling is juist een hele veilige behandeling om fijne lijntjes, een grove huidtextuur en acné-littekens in het gezicht te behandelen. Er bestaan allerlei soorten microneedling-apparaten. Naast dat ervaring, nauwkeurigheid en persoonlijke begeleiding cruciaal zijn voor een prettige ervaring met microneedling, is ook het type apparaat zeer belangrijk. Lees in dit blog wat de SkinPen zo uniek maakt en waarom wij er zo graag mee behandelen en het één van onze meest populaire behandelingen is!

Het keurmerk

De SkinPen is de eerste en enige microneedling pen ter wereld die een FDA keurmerk (Food and Drug Administration) heeft. De SkinPen heeft daarnaast een medische CE-markering klasse II en een ISO13485 certificaat. Deze zeer strenge eisen waarborgen de kwaliteit en veiligheid van een medisch apparaat. Voor cliënten betekent dit dat zij met de SkinPen voor een veilige behandeling kiezen.

De naalddiepte

Bij de meeste microneedling pennen kan de naalddiepte alleen op de pen worden ingesteld. De SkinPen heeft als voordeel dat de naalddiepte op de naaldcartridge zelf wordt ingesteld in plaats van op de pen, waardoor de naaldjes nooit dieper of oppervlakkiger de huid ingaan. Voor dit geavanceerde technologie wordt een patent aangevraagd, omdat de SkinPen de enige pen is met dit systeem.

De naaldkwaliteit

De naaldjes van de SkinPen onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit. De steriele naaldjes zijn van medisch roestvrijstaal gemaakt en behouden hierdoor gedurende de hele behandeling dezelfde scherpte en hardheid. Het grote voordeel hiervan is dat de SkinPen als enige apparaat zuivere micro kanaaltjes kan maken. Door dit precieze proces kan de cellulaire schade worden geminimaliseerd, waardoor er ook minder kans is op complicaties zoals littekens en postinflammatoire hyperpigmentatie, De behandeling is hierdoor minder gevoelig voor de cliënt en de downtime is lager dan bij microneedling pennen met naaldjes die tijdens de behandeling reeds bot kunnen worden. In de herstelfase wordt het juiste type collageen aangemaakt waarvan het effect jarenlang ervaren kan worden, zeker als de behandeling in kuurvorm wordt ondergaan. Een voordeel van de SkinPen is bovendien dat er minder behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Verbeterde technologie

De SkinPen heeft het vermogen om zich qua kracht en druk aan te passen aan de contouren en diepte van het gezicht. Bij een stugge huid, waarbij sprake is van littekenweefsel, of bij een hobbelige huid kunnen naaldjes meer weerstand ervaren en moeite hebben om de gewenste diepte te raken. De SkinPen zal dit detecteren en de toeren opvoeren, zodat met meer kracht ook de diepte bereikt kan worden. Bij een dunne huid met weinig weerstand, zal de SkinPen juist terughoudender zijn. Hierdoor glijdt de pen moeiteloos over de huid met een continue intensiteit gedurende de hele behandeling. Ook dit zorgt voor meer comfort tijdens het behandelen. De SkinPen onderscheidt zich hiermee van de reguliere microneedling pennen die handmatig ingesteld moeten worden en daardoor minder precies kunnen werken.

Treatment kits

Bij de behandeling met de SkinPen hoort ook een zogenaamd behandelkitje. Deze Treatment kit bevat per cliënt alle benodigdheden voor de behandeling. Alle klinisch bewezen resultaten zijn gebaseerd op de combinatie van de SkinPen én de behandeling met de bijbehorende protocollen. In een Treatment kit zitten: het naaldje voor de cartridge, sleeve, Lift HG (tussenstof), Rescue (nabehandeling). De onderdelen van de Treatment kits zijn grondig onderzocht en gekeurd.

Afspraak maken?

SkinPen microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen. U kunt het gehele jaar veilig behandeld worden met de SkinPen. Benieuwd geworden naar deze mooie behandeling? Plan dan direct online een gratis en vrijvblijvend intakegesprek in met één van onze ervaren huidtherapeuten of lees meer op deze pagina.

6 juli 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom