Huidbehandelingen bij de huidtherapeut: dit moet je van tevoren weten

27 juli 2020 | Auteur: Dana
huidbehandelingen-bij-de-huidtherapeut-dit-moet-je-van-tevoren-weten

Natuurlijk wil iedereen wel een gladde, egale huid met een gezonde blos, dat glanst in het licht. Een huid zonder reliëf, donkere kringen, vlekjes, groeven, verslapping of bultjes. Het liefst willen we dit bereiken zonder daar teveel geld aan uit te geven, zonder risico’s en pijn. En graag binnen een half jaar, zodat je er niet te lang op hoeft te wachten. De ideale wereld! Bij Huidzorg Houten streven we er natuurlijk naar om aan al jouw huidwensen te voldoen. In dit blogbericht vertellen we je wat je moet weten voorafgaand aan huidbehandelingen bij de huidtherapeut!

De huid is het grootste orgaan

De huid is een orgaan, net als je darmen, longen, nieren en lever. Die zitten erg ingewikkeld in elkaar. Dat vergeten we weleens, vooral door het gemak van filters, make-up en programma’s als Photoshop. De huid is de beschermingslaag tegen allerlei weersinvloeden, chemicaliën en organismen. Het wordt van binnenuit sterk beïnvloedt door DNA, hormonen, voeding en stress.

We verouderen elke seconde en je huid doet mee, het is een natuurlijk proces. Ik kan nu heel veel uitleggen over het huidverouderingsproces, DNA-schade, vrije radicalen, oxidatieve stress, de huidbarrière, vascularisatie van de lederhuid, verhoogde MMP’s (matrix metalloproteïnases), collageenafbraak en telomeerverkorting, maar dan zou ik een boek moeten schrijven en haakt iedereen af na de eerste alinea.

De huid en leefstijl

Natuurlijk hebben genen en je leefstijl veel meer invloed op het uiterlijk van je huid dan de huidtherapeut. Je ziet ons maar één keer per maand (kan ook vaker of minder vaak zijn) en zelf zorg je elke dag voor je huid. De meeste mensen hebben geen zin om zich te verdiepen in de fysiologie van de huid, daar zijn wij immers voor. Dat klopt, ieder zijn vak!

Wil je graag minder fijne lijntjes en rimpels, maar ook elke week onder de zonnebank? Geen resultaat. Wil je van diepe pigmentvlekken af, maar geen producten gebruiken om de pigmentcellen rustig te houden? Het pigment komt weer terug. Wil je graag van puistjes af, maar heb je geen zin om je huid te reinigen ’s avonds? Puistjes blijven komen. Dat klinkt hard, maar het is wel eerlijk.

Bij Huidzorg Houten zijn we altijd heel voorzichtig met te hoge verwachtingen, het laatste wat we willen zijn teleurstellingen. Natuurlijk bereik je de beste resultaten met gezonde cliënten die niet roken, de huid voor de zon beschermen, gevarieerd eten, bereid zijn om wat huidreacties te krijgen na de behandeling, adviezen ter harte te nemen en therapeutische producten te gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat mensen die niet aan al deze eisen voldoen, niet behandeld kunnen worden. Een goede huidtherapeut durft de factoren te benoemen, maar kan ook alternatieven bieden. Zolang het verwachtingspatroon maar klopt bij jouw persoonlijke omstandigheden.

Huidbehandelingen bij de huidtherapeut

Conclusie van het verhaal is dat de weg naar een gezonde huid een samenspel  is tussen huidtherapeut (of andere specialist van de huid) en de cliënt. De ideale kandidaat is zich bewust van zijn of haar gewoontes en de invloed van deze gewoontes op de huid. Zodra je daar op een gezonde manier over nadenkt en snapt dat de huidverbetering een proces is met benodigde inspanning aan beide kanten, kom je perfect in aanmerking voor huidverbeterende behandelingen.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom gerust op intakegesprek. Wij zijn benieuwd naar jouw wensen en verwachtingen. We leggen je graag uit wat je zelf kunt doen en welke behandelingen kunnen bijdragen om deze in vervulling te laten gaan. Maak online een afspraak of neem contact met ons op via 030 63 42 561.

27 juli 2020 | Auteur: Dana