Huidbehandelingen in de zomer

14 juni 2022 | Auteur: Dana Dijs-Bom

We krijgen vaak de vraag of je in de zomermaanden ook huidbehandelingen kan ondergaan. Het antwoord: absoluut! Door het dragen van korte broeken, rokjes en T-shirts is onze huid tijdens de warme maanden goed zichtbaar. Een mooie huid is tijdens de zomermaanden dan ook een must. Wil je jouw huid optimaal verzorgen? Bekijk dan ons stappenplan voor huidbehandelingen in de zomer.

Stap 1: Egaliseer je teint met een peeling

Tijdens de zomer raakt de opperhuid onder invloed van de zon verdikt. Deze verdikking resulteert in een grauwe en doffe huid met verstopte poriën. De huid lijkt minder egaal door de vorming van pigmentvlekken en zichtbare veroudering van de huid, zoals fijne lijntjes en rimpels. Heb jij last van puistjes in de zomer? Dat kan kloppen! De zomerse temperaturen stimuleren namelijk de aanmaak van talg, wat resulteert in onzuiverheden en acne.

De zomer is dan ook het ideale moment om een chemische peeling te ondergaan. Een chemische peeling verweekt de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Er komt een nieuwe en gezonde huid tevoorschijn. De huid verzacht en egaliseert na elke behandeling. Bij zwaardere chemische peelings is het wel belangrijk om na de behandeling vier weken uit de zon te blijven en de huid goed te beschermen. De huid is dan extra gevoelig voor zonverbranding.

De ultieme peeling in de zomer

De Stimulator Peel is de ultieme peeling voor in de zomer. Deze kan elke twee weken worden toegepast, zonder vervelende schilfering of het risico op bijwerkingen. Een pakket van van Stimulator Peels is perfect om de huid voorafgaand aan de vakantie te laten stralen, of om de huid na de vakantie in balans te brengen. Om kennis te maken met deze unieke peeling hebben we een zomeractie voor jullie bedacht. Bekijk de actie hieronder:

Zomeractie

Pakket van 3 Stimulator Peels à €300 (t.w.v. €360)

Ontvang een mooie toilettas met Deluxe Travel Size Smart Tone SPF 50 en 10% Vitamin-C serum cadeau!*

Inhoud cadeau

Smart Tone SPF 50: De Smart Tone Broad Spectrum Sunscreen SPF 50 is ontwikkeld voor nagenoeg elke huidskleur. Het plakt niet, trekt snel in en laat een matte finish achter. Het product bevat gepatenteerde variabele kleurkorrels, die zich aanpassen aan de gewenste huidtoon. Biedt bescherming tegen UVA-, UVB-straling, infrarood straling en HEV licht. Is water- en zweetbestendig.

10% Vitamin-C serum: Het 10% Vitamine C Serum bevat een krachtige dosis pure vitamine C, dat is gestabiliseerd om de huid te laten stralen en een mooiere structuur te geven. Het bevordert een mooie teint en helpt pigmentverkleuringen te voorkomen. Deze watervrije formule activeert zichzelf bij contact met het natuurlijke water in de huid en heeft het effect om een stralende, egale huid te onthullen.

Stap 2: Voorkom vervelende stoppels en ingegroeide haren

Stoppels en ingegroeide haren: we kennen ze allemaal. Bij je bikinilijn verraden ze vaak een recente scheersessie. Ook ontstaan er soms grotere ontstekingen die ontsierende pigmentvlekken achterlaten op de huid.

Laserontharen zorgt ervoor dat je de rest van je leven niet meer hoeft na te denken over ongewenste haargroei. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten hebben jarenlange ervaring met definitieve laserontharing. Zij horen van veel cliënten terug: “Dit had ik veel eerder moeten doen!”. Veel mensen weten namelijk niet dat de haren na elke huidbehandeling minder worden. Met twee of drie behandelingen kun je daar tijdens je zomervakantie al profijt van hebben. Omdat de haren in het begin zacht teruggroeien, vermidneren stoppels en ingegroeide haren direct. Zo ga je met een gladde en egale huid op vakantie!

Stap 3: Gebruik dagelijks een goede SPF

Naast de aanmaak van vitamine-D zorgt de zon ook voor verbranding en huidveroudering. Het vernietigt collageen en elastische vezels waardoor vroegtijdige huidveroudering optreedt. Dat betekent: rimpels, pigmentvlekken en couperose. Een extra reden om je huid goed te beschermen, dus! Het is fijn om een sunblock te gebruiken die niet te vet is en geen witte waas achterlaat. Zo voorkom je op hete zomerdagen een overmatige glans.

Wij adviseren in onze kliniek alleen de allerbeste zonbescherming. De producten van Colorescience genaamd Faceshield Flex zijn de beste sunblocks van dit moment. De producten beschermen tegen UV-A, UV-B, infrarood en vervuiling. Ook zijn ze op basis van mineralen en water (geschikt voor de acnegevoelige huid) en bevatten ze veel anti-oxidanten. Heb jij last van pigmentvlekken? Dan is de Colorescience Faceshield Flex ook verkrijgbaar in een lichte tint, om eventuele verkleuringen te camoufleren. Deze producten zijn beschikbaar in SPF 50 en verkrijgbaar in onze kliniek.

Afspraak maken

Wil je langskomen voor een behandeling in de zomer? Plan dan eenvoudig een afspraak in via onze website of bel naar 030 6342561.

*Zolang de voorraad strekt. De actie is geldig van maandag 6 juni t/m 30 september 2022

 

14 juni 2022 | Auteur: Dana Dijs-Bom