Huidreacties die laten zien dat je behandelingen goed werken

23 juni 2020 | Auteur: Dana
huidreacties-die-laten-zien-dat-je-behandelingen-goed-werken

We hebben allemaal het gezegde gehoord: “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”. Hoewel we er alles aan doen om de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk te maken, zult u toch na de behandeling te maken krijgen met huidreacties. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, deze symptomen zijn heel normaal en zijn een teken dat uw behandelingen werken en uw huid aan het verbeteren is. We leggen graag uit wat de tekenen zijn van een effectieve behandeling!

Roodheid

Na veel huidbehandelingen kan uw huid roze of rood van kleur zijn. Dit komt vooral veel voor na een chemische peeling en SkinPen microneedling. Roodheid na een behandeling ontstaat wanneer dode huidcellen verwijderd worden, om de nieuwe, gezond ogende huid eronder te onthullen. Ook bij licht- en laserbehandelingen kan na afloop een rode gloed hebben, doordat warmte vrijkomt en bloedvaatjes zich even uitzetten. Deze roodheid is tijdelijk en de huid moet binnen 24 uur zijn normale kleur hebben.

Bruine vlekken

Na een IPL-behandeling of KTP-laserbehandeling kunnen de behandelde bruine vlekken of pigmentvlekken de komende uren vaak donkerder worden en gaan schilferen. Dit is een veelvoorkomend teken van het genezingsproces. Als u merkt dat dit op uw huid gebeurt, kunt u gewoon doorgaan met uw normale huidverzorgings- en make-upregime, aangezien de huid niet open is of het risico op infectie loopt.

Jeuk

Het is normaal dat de huid jeukt of licht prikt na behandelingen. Dit is een tijdelijke bijwerking die binnen 48 uur moet verdwijnen. Om prikken of jeuk te verzachten, raden we Hydrating Crème van ZO Skin Health aan, perfect voor verzorging na de behandeling. Soms kan pure Aloë Vera (zonder parfum) ook jeuk verlichten.

Zwelling

Zwelling kan optreden na behandelingen met hoge intensiteit, zoals bij de fractionele laserbehandelingen en vooral bij onze meest geavanceerde behandeling; EndyMed INTENSIF. Deze behandelingen zijn gebaseerd op het gecontroleerd verwonden van de huid,  om het genezingsproces van het lichaam te activeren om zichzelf te verjongen. De zwelling is een tijdelijke ‘blusreactie’ van de huid en verdwijnt meestal binnen 1-7 dagen. Extra koelen met een schone coldpack uit de koelkast kan helpen om zwelling te verminderen, maar het beste is om de huid zelf zijn werk te laten doen.

Droogheid en schilfering

Veel huidbehandelingen hebben als effect dat de snelheid van celvernieuwing verhoogt. Dit betekent dat u tot twee weken na de behandeling een droge of schilferige huid kunt hebben. Hoe dikker uw hoornlaag, hoe meer schilfering. Zodra dit is verdwenen, zal er weer een frissere, helderdere en gezonder uitziende huid te zien zijn!

23 juni 2020 | Auteur: Dana