Huidverbeterende behandelingen: welke keuze is er?

4 januari 2017 | Auteur: Dana
huidverbeterende-behandelingen-welke-keuze-is-er

Huidverbeterende behandelingen hebben als doel om de huid gezonder te laten functioneren. Een gezonde huid is automatisch ook een mooie huid en dat willen we natuurlijk allemaal wel. De vraag naar huidverbetering is zeer groot en er wordt tegenwoordig zoveel aangeboden, dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Een huidtherapeut voert alleen behandelingen uit waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek in theorie en praktijk bewezen is. De behandelingen zijn meestal intensiever en grondiger vergeleken met een schoonheidsbehandeling.

De huidtherapeut is een expert op het gebied van de gezondheid van de huid. Zij zijn niet alleen gericht op het verminderen van huidklachten, maar helpen ook de huid in optimale conditie te houden. Voor een bezoek aan de huidtherapeut hoef je dus niet persé een huidklacht te hebben. In dit blogbericht leggen we uit met welke huidverbeterende behandelingen je je huid een ‘workout’ geeft, met de huidtherapeut als personal coach.

Wat is huidverbetering?

Huidverbeterende behandelingen zijn gericht op:

  1. Het versnellen van de celdeling, dat betekent vernieuwing van de opperhuid en minder dikke hoornlaag (‘opfrisssen’ en minder kan op mee-eters).
  2. Prikkelen van de bindweefselcellen; hiermee versterken we de lederhuid door stimulatie van de aanmaak  van collageen (vergladden).
  3. Verbeteren van de huiddoorbloeding; hierdoor gaat er meer zuurstof en voeding naar de cellen.
  4. Het onder controle krijgen van pigmentcellen en talgklieren, waardoor er minder oneffenheden opkomen en de huid egaliseert.

Hoe werkt huidverbetering?

Omdat onze huid zo’n fantastisch herstelvermogen heeft, zetten huidtherapeuten de huid expres aan het werk en pesten zij de huid een beetje. Hierdoor worden de huidcellen en bindweefselcellen als het ware wakker geschud. De behandeling wordt geleidelijk opgebouwd in intensiteit. Op deze manier kunnen we alle huidlagen optimaal aan het werk zetten. Daarbij is het belangrijk om de huid genoeg tijd en rust geven om weer nieuwe cellen en collageen aan te maken. Dosering is de kunst van ons vak!
Uiteraard is het ten eerste belangrijk dat de veroorzakende factoren van huidoneffenheden als pigmentvlekjes en onzuiverheden aangepakt worden. Anders dweil je met de kraan open. De huidtherapeut beschikt over voldoende dermatologische kennis om dit bij de wortel aan te pakken en geeft hierin advies.

Welke behandelingen verbeteren de huid?

De 4 meest voorkomende huidverbeterende behandelingen lichten we uit:

1: Huidverbetering met EndyMed PRO 3DEEP

De ultieme huidbehandeling voor huidverstrakking en huidverbetering is de EndyMed PRO 3DEEP. Met dit behandelplatform brengen we effectief en veilig energie in de diepte van de huid om de productie van collageen te stimuleren. EndyMed PRO 3DEEP bestaat uit drie verschillende behandelingen (die met elkaar gecombineerd kunnen worden):

  • Verstrakken en contouren (TIGHTEN en V-SHAPE)
  • Verstevigen en vergladden vanuit de diepere huidlaag (INTENSIF)
  • Verbetering van de huidteint en huidtextuur (FSR)

Meer informatie

Voordelen van EndyMed PRO 3DEEP

Huidverbetering met de EndyMed heeft meerdere voordelen. De EndyMed stimuleert op natuurlijke wijze de groei van collageen in de huid. Het zet de huid zelf aan het werk, waardoor je zonder botox of fillers toch veel huidverbetering kunt krijgen. Daarnaast heeft het een korte herstelperiode. De behandelingen kunnen op ieder huidtype en zelfs op de gebruinde huid worden uitgevoerd.

2: Huidverbetering met SkinPen microneedling

Met de SkinPen prikkelen we de opperhuid én de lederhuid. Deze speciale pen heeft een kopstukje met fijne naaldjes, waarmee we loodrecht naaldjes onder beweging in de huid laten vibreren. Deze prikkeling zet het regeneratievermogen van de huid op gang, waardoor de huidkwaliteit verbetert. Met microneelding behandelen we meestal wat dieper in de huid dan peelings. Dat kan nodig zijn als er schade is in het bindweefsel, bijvoorbeeld bij acné-littekens, littekens, rimpels, fijne lijntjes en grove poriën. Meer informatie

Voordelen van micro-needling therapie

SkinPen microneedling kan heel lokaal uitgevoerd worden en de intensiteit is goed af te stemmen per huidgebied. Het huidverbeterende effect van microneedling gaat geleidelijk, maar is nog lang zichtbaar: negen maanden tot een jaar na de behandeling. Collagene vezels die daarbij zijn aangemaakt zijn zelfs blijvend, dus het vergladdende effect is een lange termijn resultaat. Huidveroudering kan daarentegen niet stopgezet worden, dus onderhoud bevelen we aan. SkinPen microneedling maakt de huid niet alleen gladder, maar is ook zuiverend bij onzuiverheden en egaliserend op huidverkleuringen.

3: Skin resurfacing met fractionele laserbehandelingen

Met de komst van de Erbium Glass laser (1565 nm) M22 Resurfx heeft Huidzorg Houten huidverbetering naar een hoger niveau getild. De scanner van de laser zet laserpulsen heel netjes naast elkaar tot halverwege de lederhuid. De pulsen stollen het weefsel in kleine kolommetjes. De huid maakt daarna nieuw weefsel aan, dat wil zeggen; het oude weefsel wordt vervangen door nieuw en sterk collageen. De opbouw duurt wel enkele maanden, je huid is er zelfs  6 tot 9 maanden later nog druk mee! Met de Resurfx behandelen we littekens, acné-littekens, striae en rimpels, maar ook mensen met een doffe huid, beginnende huidveroudering en grove poriën kunnen met de Resurfx behandeld worden. Zij hebben doorgaans na 3 behandelingen voldoende effect bereikt. Meer informatie

Voordelen fractionele laserbehandelingen

Een groot voordeel van de fractionele laserbehandeling met de Resurfx is het effect van de behandeling. Deze is bijna altijd goed zichtbaar. Wel gaat het opbouw van collageen geleidelijk, waardoor je snel went aan resultaat. Daarom maken we altijd foto’s vooraf aan de behandeling, waardoor je goed kan vergelijken vanaf de beginsituatie. De meeste mensen zien ook zonder foto’s effect, meestal bij elke behandeling weer meer. Vrouwen merken op minder make-up nodig te hebben, er frisser en minder vermoeid uit te zien en minder onzuiverheden te krijgen.
De intensiteit van de behandeling is sterk. Direct na de behandeling is de huid rood en gezwollen. Ondanks enkele vlekkerige roodheden en lichte vervelling, zal jouw omgeving enkele dagen laten niet goed kunnen opmerken dat je zo’n intensieve behandeling hebt gehad. Dat komt omdat de laser de opperhuid verder intact laat en de huidcellen niet verdampt. Dit maakt de behandeling veilig; de kans op infecties, wondjes en pigmentverschuivingen is nihil.

4: Huidverbeterende peelings

Peelings bestaan uit natuurlijke zuren, waarvan de samenstelling en de kracht kan variëren. Voor elke huid is een gepast peeling. De zuren verweken de dode huidcellen, waardoor deze versneld afschilferen en de aanmaak van nieuwe huidcellen versneld wordt. Deze nieuwe huidcellen zijn rond van vorm en bevatten genoeg water, waardoor de huid weer gehydrateerd raakt en gladder aanvoelt. Er bestaan ook peelings die juist ontstekingsremmend werken en de talgproductie onder controle brengen, gladmakende peelings die reliëf door grove poriën, acné-littekens en fijne lijntjes verminderen en peelings die overtollig pigment vervagen en zorgen voor een verbeterende huidteint. Meer informatie

Voordelen van peelings

Het grootste voordeel van peelings is dat elk zuur een specifieke werking heeft, waardoor de behandeling afgestemd kan worden op elke huidconditie. Omdat de huidtherapeut kennis heeft over de ingrediënten, kan zij goed onderbouwen waarom een bepaald zuur werkt voor de cliënt. Daarnaast bevatten veel peelings een mix van verschillende zuren, waardoor er in deze behandeling veel verschillende oneffenheden tegelijk behandeld kunnen worden. Bijvoorbeeld de DermaQuest Power Pumpkin Peel met glycozuur, salicylzuur, melkzuur en pompoenenzymen; deze peeling verfijnt fijne lijntjes en grove poriën, maar vermindert ook pigmentvlekjes en mee-eters en ontstekingen. Algehele huidverbetering dus. Ook is de intensiteit van elke peeling mooi op te bouwen in kuurvorm. De huid wordt na elke peeling sterker en weerbaarder, waardoor je geleidelijk het einddoel bereikt.

Welke huidverbeterende behandeling is voor mij geschikt?

Welke behandeling bij je past is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, levensstijl, verwachtingen en natuurlijk de behoefte van de huid. Tijdens het intakegesprek peilt de huidtherapeut welke behandeling het beste overeenkomt met jouw hulpvraag en bespreekt zij alle mogelijkheden. Uiteindelijk geef je zelf toestemming om over te gaan op behandeling. Tussendoor evalueert de huidtherapeut of de voortgang naar wens verloopt. Zo niet, dan kan er overgestapt worden naar een andere intensiteit of een ander soort behandeling.

Meer informatie over huidverbetering?

Meer informatie over de bovenstaande behandelingen vind je op onze website, maar je bent natuurlijk van harte welkom bij ons in de kliniek voor een persoonlijk advies en behandelplan. Plan online een intakegesprek in of neem contact met ons op via 030 63 42 561.

4 januari 2017 | Auteur: Dana