Huidveroudering vertragen: de beste leeftijd om te starten met behandelingen

20 november 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom
huidveroudering-vertragen

Mooi oud worden: wie wil dat nou niet? Veel mannen en vrouwen stellen huidveroudering het liefst zo lang mogelijk uit, maar dat is een strijd die je niet zal winnen. Iedereen krijgt met huidveroudering te maken, maar er zijn wel verschillende factoren die het verouderingsproces kunnen versnellen of juist vertragen. Door een gezonde leefstijl in combinatie met de juiste behandelingen en producten kan de huid er langer fris uit blijven zien. En een frisse huid, is een gezonde huid: goed doorbloed, actief en vrij van vlekjes en vaatjes. Bij Huidzorg Houten bieden we verschillende behandelmogelijkheden aan!

Het huidverouderingsproces wordt vanaf het 25e levensjaar in gang gezet. Wanneer zich dat uit in tekenen van huidveroudering is per persoon verschillend. Wat zijn eigenlijk tekenen van huidveroudering? Dit kunnen fijne lijntjes zijn, huidverslapping, rimpels, pigmentvlekjes, huidoneffenheden, vale huidteint, verslechterde huidstructuur of zichtbare vaatjes. Wil je meer lezen over wat huidveroudering precies is? Bekijk dan eens deze pagina waarin uit wordt gelegd wat het is en hoe het ontstaat.

Huidveroudering vertragen met behandelingen

Door het huidverouderingsproces wordt de opperhuid steeds dunner. Dit komt omdat de levende cellen afnemen terwijl de bovenste hoornlaag juist verdikt. De huid zal er hierdoor droog en grauw uitzien. In de levende cellenlaag zal de hoeveelheid collageen en elastine afnemen. Wanneer het collageen afneemt zal de huid minder stevig worden en door de afname van elastine wordt de huid minder soepel. Hierdoor worden tekenen van huidveroudering zichtbaar.

Huidverjongende behandelingen zijn erop gericht om in de diepte te vernieuwen en te verstevigen, maar ook om het collageen te hermodelleren. Dit zal ervoor zorgen dat de huidteint en huidtextuur verbeteren en dat de huid er jonger en steviger uitziet. De huid zal sterk blijven door regelmatig behandelingen te ondergaan gericht op de celvernieuwing. Tekenen van huidveroudering ontstaan minder snel en de huid blijft hierdoor in een optimale conditie.

Wat is de beste leeftijd om te starten met behandelingen om huidveroudering te vertragen?

Huidverjongende behandelingen kunnen altijd worden toegepast. Hoe groot het resultaat is, is wel afhankelijk van wanneer je start met behandelingen. Wanneer de tekenen van huidveroudering al zichtbaar zijn, is het zeker nog niet te laat om te behandelen. Wij kunnen dan behandelingen inzetten om de huid te vernieuwen en zoveel mogelijk de zichtbare tekenen te verminderen. Ook verdere veroudering kunnen we met de behandelingen vertragen.

Wat nog beter is, is om op tijd te beginnen wanneer er nog niet veel tekenen zichtbaar zijn. Het advies is dan ook om met milde behandelingen te starten rond je 25-30e levensjaar in combinatie met thuisproducten met een therapeutische werking. Hierdoor houd je de collageen en elastine productie op gang en blijft de huidbarrière in optimale conditie.

Het is raadzaam om een kuur behandeling te ondergaan en dan jaarlijks een paar onderhoudsbehandelingen. Je huid is immers een groeiend orgaan, geen een behandeling werkt voor altijd. De onderhoudsbehandelingen zullen ervoor zorgen dat de huid actief blijft, waar je op latere leeftijd veel profijt van zult hebben.

Bekijk hier welke huidverjongende behandelingen wij aanbieden, variërend in intensiteit:

Hiernaast werken we ook samen met cosmetisch arts dr. Robin Ernsting. Bij bijvoorbeeld volumeverlies en expressierimpels kunnen botox- en fillerbehandelingen toegepast worden. Dit kan een mooie aanvulling zijn op de behandelingen.

Verzorgingsproducten om huidveroudering te vertragen

Om de huid goed voor te bereiden op de behandelingen en het maximale effect te bereiken, adviseren we om de behandelingen altijd te combineren met een gezonde leefstijl en therapeutische thuisproducten. Je kunt hierbij denken aan producten met vitamine A-zuur, vitamine B, vitamine C, hyaluronzuur en fruitzuren. En niet te vergeten: een goede zonbescherming.

Persoonlijk behandelplan

Heb je vragen over dit blogbericht of wil je weten welke behandeling er bij jouw huid past? De huidtherapeuten kunnen een geschikt behandelplan opstellen afgestemd op jouw huidconditie. Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

20 november 2020 | Auteur: Dana Dijs-Bom