Huidverzorging in de zomer

21 juni 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom
huidverzorging-in-de-zomer

Wil je graag weten hoe je jouw huid op de juiste manier kunt verzorgen deze zomer? We vertellen je in dit blogbericht graag waarom en hoe je je huidverzorgingsroutine kunt aanpassen op vakantie en in de warme zomermaanden. Lees hier de verschillende tips van onze huidtherapeuten voor een stralende en frisse huid in de zomer!

Huid reinigen

In de zomermaanden zijn we meer buiten. Het is langer licht, je hebt vakantie of geniet tijdens de lunchpauze of werkdag van een blokje om. Voordat je naar buiten gaat smeer je (hopelijk) nog even een laagje zonbescherming op. Naast de zonnebrandcrème krijgt je huid op zo’n dag ook te maken met zweet en stofdeeltjes die op de huid kunnen blijven liggen. Om je huid fris en jong te houden is het belangrijk om je huid goed schoon te maken. Een goed reinigingsproduct haalt op een milde wijze alle viezigheid van de huid zonder de beschermingsbarrière aan te tasten. Vermijd agressieve zepen, deze kunnen de huid gevoelig maken en uitdrogen.

Zonbescherming

Een verbrand velletje is niet charmant en al helemaal niet gezond. Smeren dus! Het kan soms een hele zoektocht zijn naar een geschikte zonnebrandcrème voor jouw huid, maar het is een verademing als je er een hebt gevonden die je huid niet laat plakken en geen onzuiverheden veroorzaakt. In dit eerder verschenen blogbericht kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een goede zonnebrandcrème. Ingrediënten die je beter kunt vermijden in je zonbescherming zijn parfum, kleurstoffen en alcohol. Deze ingrediënten kunnen (onder invloed van de zon) huidirritatie veroorzaken.

Hydrateren

Je huid krijgt heel wat te verduren in de zomer. De zon, airconditioning en het reizen kunnen de kwaliteit van je bovenste huidlaag beschadigen. Probeer de conditie van je huid voorafgaand aan je vakantie zo optimaal mogelijk te maken door je huid goed te hydrateren. Ingrediënten zoals hyaluronzuur en vitamine B5 zijn echte boosters. Probeer daarnaast elke dag 2 liter water te drinken.

Exfoliëren

De zomer is het moment om je huid te laten ‘shinen’. Weg met de dode huidcellen, hallo mooie en zachte huid. Probeer je huid te ontzien van intensieve scrubs, massagehandschoenen en reinigingsborstels. Dit kan de huid te sterk verdunnen en juist kwetsbaar en rood maken. Exfoliëren met zuren zoals glycolzuur of salicylzuur is wel aan te raden. Door je huid regelmatig in te smeren met een exfoliant kunnen werkstoffen uit je producten beter worden opgenomen en is je huid beter gehydrateerd. Daarnaast helpt het om een onzuivere huid te voorkomen. We kunnen onder andere de volgende producten aanbevelen:

Productgebruik aanpassen

Ben je actief bezig met je huidverzorgingsritueel thuis, wees er dan bewust van dat sommige ingrediënten je huid gevoeliger kunnen maken voor zonlicht. Je kunt sneller verbranden en hiermee onherstelbare schade aan de huid maken. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met retinol (vitamine A-zuur) en hoge percentages zuren (zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur). Je kunt deze ingrediënten blijven gebruiken, mits je het in de avond gebruikt en je je overdag goed beschermt tegen de zon. Gebruik je exfoliant ook het liefst in de avond.

Mocht je vragen hebben over huidverzorging in de zomer of zou je graag een persoonlijk productadvies krijgen? Bel of mail ons dan gerust, we helpen je graag verder!

 

 

21 juni 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom