Huidverzorging voor mannen

2 maart 2023 | Auteur: Stephanie
huidverzorging-voor-mannen

Een gezonde, frisse en stralende huid wil iedereen, ongeacht of je een man of vrouw bent. Om dit te bereiken en te onderhouden, blijft de juiste huidverzorging essentieel. Wat is nou het verschil in huidverzorging voor mannen en vrouwen? En hebben mannen eigenlijk wel een andere huidverzorging nodig? In dit blogbericht geven we je daar antwoord op!

Verschil mannenhuid en vrouwenhuid

De mannenhuid en vrouwenhuid zijn opgebouwd uit dezelfde huidlagen, maar zijn wel verschillend in structuur en eigenschappen:

  • De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan de vrouwenhuid.
  • De mannenhuid bevat meer collageen, waardoor de huid steviger is.
  • In de mannenhuid is het bindweefsel wat stugger, waardoor de huid minder snel verouderd, maar ontstane rimpels wel weer dieper zijn dan bij vrouwen.
  • Er bevinden zich grotere zweet en talgklieren in de mannenhuid, waardoor mannen twee keer zo veel zweten als vrouwen en vaak een vettere huid hebben.
  • Mannen hebben meer gezichts- en lichaamsbeharing, waardoor er meer kans is op scheerirritatie of ingegroeide haartjes.

Huidverzorgingsproducten “for men”

Ondanks de verschillen in huidstructuur heeft de mannenhuid nagenoeg dezelfde huidverzorging nodig als de vrouwenhuid. Maar waarom zie je dan op veel producten de specifieke term “for men” staan? Marketing is het antwoord. Producten die speciaal zijn gemaakt voor mannen verschillen eigenlijk alleen in de verpakking en de geur.

Huidverzorgingsroutine voor mannen

Voor de mannenhuid is het net zo belangrijk om een basis huidverzorgingsroutine te hebben en de huid goed te reinigen, behandelen en verzorgen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn of lang te duren! Eigenlijk zijn de volgende drie stappen al voldoende:

1. Reinigen van de huid:

Zowel in de ochtend als avond reinig je de huid met een wasgel om het laagje vet en vuil dat gedurende de dag en nacht wordt opgebouwd eraf te wassen. Het je dit vettige laagje weg, dan zorg je er voor dat actieve werkstoffen van andere producten beter worden opgenomen.

2. Behandelen van de huid:

Met het behandelen van de huid bedoelen we het aanbrengen van een product met actieve ingrediënten om de huidconditie te verbeteren, afhankelijk van jouw huidtype.

Over het algemeen is de mannenhuid iets vetter, soms met onzuiverheden (mee-eters en puistjes). In dit geval kan een product met salicylzuur helpen. Dit ingrediënt verdunt de bovenste huidlaag, lost talg op en werkt antibacterieel.

Wanneer de huid vochtarm is, kan een product met glycolzuur helpen. Dit ingrediënt verdunt de bovenste huidlaag en zorgt ervoor dat de huid vocht beter kan vasthouden.

Wanneer je wilt werken aan huidverbetering en vlekjes en rimpeltjes wilt verminderen, raden we producten met retinol en vitamine C aan.

3. Verzorgen van de huid:

Na het behandelen is het belangrijk om de huid te hydrateren en te beschermen. Een hydraterende gezichtscrème in de ochtend en avond en een goede zonbescherming maken de huidverzorgingsroutine compleet!

Huidverzorging voor mannen: don’ts!

Veel huidverzorging voor mannen, zoals aftershaves, hebben een heerlijk geurtje. Om aan dat lekkere geurtje te komen, bevatten deze producten vaak veel parfum, alcohol en menthol. Deze ingrediënten kunnen irritatie en allergische reacties geven, vooral als je de huid geschoren hebt. Probeer deze dus te vermijden! Gebruik na het scheren liever kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten, zoals aloë vera, niacinamide, allantoine en zink.

Huidtherapie voor mannen

Wist je dat er dagelijks mannen bij ons in de kliniek langskomen? Niet alleen voor productadvies, maar ook voor o.a. acné therapie, laserontharing en algehele huidverbetering. In ons blog huidbehandelingen voor mannen lees je hier alles over.

Benieuwd welke producten of behandelingen voor jou geschikt zijn? Plan online een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze huidtherapeuten of neem contact met ons op via 030-6342561.

2 maart 2023 | Auteur: Stephanie