Huidverzorging voor mannen

10 april 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom
huidverzorging-voor-mannen

Een gezonde, frisse en stralende huid wil iedereen, ongeacht of je een man of vrouw bent. Om dit te bereiken en te onderhouden, blijft de juiste huidverzorging essentieel. Wat is nou het verschil in huidverzorging voor mannen en vrouwen? En hebben mannen en vrouwen eigenlijk wel een andere huidverzorgingsroutine nodig? In dit blogbericht geven we je daar graag antwoord op!

Verschil mannenhuid en vrouwenhuid

De mannenhuid en vrouwenhuid zijn opgebouwd uit dezelfde huidlagen, maar zijn wel verschillend in structuur en eigenschappen:

  • De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan de vrouwenhuid.
  • De mannenhuid bevat meer collageen, waardoor de huid steviger is.
  • In de mannenhuid is het bindweefsel wat stugger, waardoor de huid minder snel verouderd, maar ontstane rimpels wel weer dieper zijn dan bij vrouwen.
  • Er bevinden zicht grotere zweet en talgklieren in de mannenhuid, waardoor mannen twee keer zo veel zweten als vrouwen en vaak een wat vettere huid hebben.
  • Mannen hebben meer gezichts- en lichaamsbeharing, waardoor er meer kans is op scheerirritatie of ingegroeide haartjes.
  • De doorbloeding van het huidoppervlak is bij mannen sterker.

Huidverzorgingsproducten voor mannen

Ondanks de verschillen in huidstructuur heeft de mannenhuid nagenoeg dezelfde huidverzorging nodig als de vrouwenhuid. Producten die speciaal zijn gemaakt voor mannen verschillen meestal niet in samenstelling, maar eerder in de geur en verpakking. Ook al besteden mannen over het algemeen minder tijd aan het verzorgen van de huid, is het toch net zo belangrijk om een basis routine te hebben en de huid goed te reinigen, behandelen en verzorgen.

Huidverzorgingsroutine voor mannen

Een goede huidverzorgingsroutine hoeft niet ingewikkeld te zijn of lang te duren! Eigenlijk zijn de volgende drie stappen al voldoende:

1. Reinigen van de huid:

Zowel in de ochtend als avond reinig je de huid met een wasgel om het laagje vuil dat gedurende de dag en nacht wordt opgebouwd eraf te wassen.

2. Behandelen van de huid:

Deze stap is afhankelijk van de huidconditie. Wanneer de huid vochtarm is, kun je denken aan een hydraterend serum. Wanneer de huid vetter is en/of onzuiverheden bevat kan een product met salicylzuur of benzoylperoxide helpen om talg te verminderen. Wanneer je wilt werken aan huidverbetering raden we retinol, retinal en vitamine C aan.

3. Verzorgen van de huid:

Na het behandelen is het belangrijk om de huid te hydrateren en te beschermen. Een hydraterende gezichtscrème in de avond en een zonbescherming overdag maken de huidverzorgingsroutine compleet!

Huidverzorging voor mannen: don’ts!

Veel huidverzorging voor mannen, zoals aftershaves, hebben een heerlijk geurtje. Om aan dat lekkere geurtje te komen, bevatten deze producten vaak veel parfum, alcohol en menthol. Deze ingrediënten kunnen irritatie en allergische reacties geven, vooral als je de huid geschoren hebt. Probeer deze dus te vermijden! Gebruik liever kalmerende, hydraterende en ontstekingsremmende ingrediënten, zoals aloë vera, niacinamide, vitamine C, allantoine, kamille extract en zink.

Meer weten?

Omdat iedere huid anders is, raden wij aan om de producten goed af te stemmen op jouw huidtype. Bij Huidzorg Houten kunt u terecht voor een persoonlijk productadvies. We hebben producten voor ieder huidtype en budget! We adviseren onder andere producten van ZO Skin Health. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via 030-6342561 om een vrijblijvend advies gesprek in te plannen met een van onze huidtherapeuten!

10 april 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom