Huidverzorgingsroutine voor een zuivere huid

7 april 2020 | Auteur: Dana
huidverzorgingsroutine-voor-een-zuivere-huid

Heb je last van een onzuivere of onrustige huid? Het aanbod van verzorgingsproducten is enorm. De vraag wordt ons vaak gesteld, of het nou echt een groot verschil maakt welke verzorgingsproducten je gebruikt voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het enige wat wij daarop kunnen zeggen is: Ja! Je hebt niet veel producten nodig, maar wel een aantal producten die écht werken. Huidtherapeut Mayra laat haar huidverzorgingsroutine voor een zuivere huid zien en legt uit hoe je de producten optimaal kunt gebruiken.

Stap 1: Reinigen

Reinigen is de eerste onmisbare stap in je dagelijkse routine. Gedurende de dag komt er veel vuil op de huid terecht door zowel in- als externe factoren. Door de huid tweemaal daags te reinigen kunnen de andere producten beter hun werk doen. Het is te vergelijken met een bord waarvan gegeten is. Spoel je deze alleen af met water, dan zul je zien dat er vet- en etensresten achterblijven. Wil je de huid goed reinigen? Dit kan met de Exfoliating Cleanser. Deze reiniger verwijdert niet alleen make-up en vuil, maar exfolieërt ook licht. Ook reguleert het talg, verhelpt verstopte poriën en vermindert ontstekingen.

Tip: Bevochtig de handen, masseer de cleanser 1 minuut in en spoel de huid af.

Stap 2: Exfoliëren

Eens in de 28 dagen wordt de huid vernieuwd waarbij een deel van de dode huidcellen afschilfert en een deel zich opstapelt. Deze opstapeling zorgt voor verdikking en verstoppingen. De Dual Action Scrub verwijdert overtollig talg, vuil en onzuiverheden zodat de huid weer glad, fris en schoon aanvoelt. Het voordeel van dit product is dat het een 12-uur time-release multi-oxidantcomplex bevat. Dit zorgt ervoor dat de huid gedurende 12 uur beschermd wordt tegen vrije radicalen omdat er geleidelijk meerdere oxidanten worden afgegeven. Exfoliëren zal ervoor zorgen dat de producten met een therapeutische werking dieper in de huid komen waar ze optimaal hun werk kunnen doen. De scrub kan 2 á 3 keer per week gebruikt worden. Bij frequent gebruik zul je zien dat je een zuivere huid krijgt met een natuurlijke glans.

<Tip: Bevochtig de handen, masseer de scrub 1 minuut in en spoel de huid af.

Stap 3: De thuisbehandeling voor een zuivere huid

Nu komen we aan bij de producten die het echte werk gaan doen om een zuivere huid te krijgen! De therapeutische producten die thuis gebruikt kunnen worden zijn de Complexion Renewal Pads of de Oil Control Pads en het Sulfur Masque.

De Complexion Renewal Pads zorgen dat de talgproductie vermindert waardoor de acné onder controle wordt gehouden. De pads hebben ook een kalmerend en verzachtend effect op de geïrriteerde huid. Waarom is dit product essentieel bij acné? Dat komt door de 2% salicylzuur. Is de huid wat glimmender en vetter? Gebruik dan de Oil Control pads. Naast salicylzuur bevatten deze pads ook Mandelix Acid en Triclosan. Deze ingrediënten zorgen voor vermindering van ontsteking veroorzakende factoren en werken anti-bacterieel.

Tip: Na stap 1+2 is het gezicht schoon. Boen je huid met het watje tot het watje droog aanvoelt. Let op! Dit product kan in het begin wat schilfering veroorzaken.

Hierna kun je één tot twee keer per week het Sulfur Masque gebruiken. Dit is niet zomaar een gezichtsmasker, het bevat namelijk 10% sulfur, wat helpt acné te verminderen, te voorkomen en de algehele huidconditie te verbeteren. Het masker zal oppervlakkig talg absorberen, dode huidcellen exfoliëren en de huid kalmeren en verzorgen.

Tip: Het Sulfur Masque kan op twee manieren gebruikt worden. Je kunt het als masker gebruiken door een dun laagje aan te brengen en 10-15 minuten te laten inwerken en daarna af te spoelen. Je kunt het Sulfur Masque ook als spot treatment plaatselijk gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op een puistje en laat deze gedurende de nacht inwerken.

Stap 4: Verzorgen

Een crème die vrijwel iedere huid kan gebruiken? De Daily Power Defense! De naam ‘verzorgen’ staat eigenlijk niet gelijk aan de werking van dit veelzijdige product. Alles wat je voor je huid wilt zit in deze flacon. Het is geschikt voor zowel de jonge als oudere huid. Deze unieke crème werkt gedurende de hele dag door met tijdvertragende retinol om beschadigde cellen te herstellen en beschermen tegen toekomstige schade. Het stimuleert de celactiviteit zodat de huid zichzelf kan verbeteren én verjongen.

Tip: Aanbrengen op een schone huid. Breng elke ochtend 2-3 pompjes gelijkmatig aan op gezicht en hals. Volg altijd met een zonbeschermer.

Advies nodig over huidproducten?

Heb je vragen over dit blogbericht of wil je weten welke producten er bij jouw huid passen? De huidtherapeuten van Huidzorg Houten kunnen een geschikt protocol opstellen afgestemd op jouw huidconditie, iedere huid is immers uniek! Dit kan telefonisch, per mail of in de praktijk. Bel ons op 030-6342561 of stuur een mailtje naar contact@huidzorghouten.nl.

7 april 2020 | Auteur: Dana