Huidzorg Houten introduceert drie effectieve lasertherapieën!

11 november 2015 | Auteur: Dana Dijs-Bom
huidzorg-houten-introduceert-drie-effectieve-lasertherapieen

Vanaf 1 december introduceert Huidzorg Houten drie geheel nieuwe lasertherapieën, waarmee we in de toekomst veel hulpvragen kunnen beantwoorden. Hiervoor gebruiken wij de nieuwe laser Lumenis M22, een systeem met drie laserkoppen en een IPL module. We zijn er enorm trots op en hebben veel zin om er mee aan de slag te gaan! In dit blogbericht brengen we u op de hoogte welke huidklachten we hiermee kunnen behandelen en leggen we uit hoe de lasers werken in de huid.

Onderzoek naar lasers

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten hebben zich afgelopen maanden verdiept in de werking van diverse nieuwe lasersystemen. Goede behandelresultaten vinden we het allerbelangrijkste en daarom wilden wij de resultaten eerst met eigen ogen bekijken. We zochten mensen met huidklachten die aan dit onderzoek mee wilden werken en behandelingen wilden ondergaan. Daarbij hebben we voor- en nafoto’s gemaakt om te kunnen vergelijken. De cliënten hebben evaluatieformulieren ingevuld en zijn op nacontrole geweest.

De conclusie

Uiteindelijk zijn de cliënten en wij zelf het meest tevreden over de Lumenis M22. Deze lasermodule geeft met zijn laserkoppen de resultaten waar wij op hoopten, maar daarnaast is deze laser ook heel patiënt- en gebruiksvriendelijk. De laser geeft bij elke puls hele hoge energie af, terwijl de behandeling voor de cliënt aangenaam blijft. Dat gaf de doorslag!

Benieuwd welke behandelingen introduceert worden? Lees dan hieronder verder!

Therapie 1: Fractionele lasertherapie

Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor de huid in de diepte sterker en gladder wordt. Met de Erbium:Glass fractional laser (ResurFX van Lumenis) beschikt Huidzorg Houten over de meest geavanceerde lasertechniek van het moment.

De volgende huidklachten kunnen we met de ResurFX behandelen:

  • Acnelittekens
  • Chirurgische littekens
  • Huidveroudering
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Striae (striemen)

Hoe werkt de non-ablatieve fractional laser in de huid?

De Erbium:Glass heeft een golflente van 1565 nm. Dit licht wordt geabsorbeerd door het water in de cellen. Dit is een niet-ablatieve laser; dat houdt in dat de huid intact blijft en niet verdampt. Hierdoor is de kans op infectie en andere potentiële bijwerkingen minimaal, in vergelijking met ablatieve lasers, zoals de CO2 laser en de Erbium:YAG laser.

‘Fractioneel’ betekent dat de laserpulsen in fracties heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid worden gezet. Het grote voordeel hiervan is dat de intacte huidcellen rondom de laserpuls zorgen dat de huid sneller geneest en u minder last heeft van langdurige roodheid, zwelling of korstjes.

De scanner geeft heel nauwkeurig en gecontroleerd laserpulsen af van zeer hoge energie, die bundels van warmte creëren. Deze bundels ontstaan tot halverwege de lederhuid in het bindweefsel. De warmtebundels activeren in de weken na de behandeling de bindweefselcellen om nieuw bindweefsel aan te maken. Het nieuwe bindweefsel is sterker en elastischer, waardoor we geleidelijk, maar wel zeer duidelijk, kunnen zien dat de huid steviger en egaler wordt.

Therapie 2: Tatoeageverwijdering

Steeds meer mensen laten een tatoeage zetten en dus stijgt ook het aantal mensen die daar op den duur spijt van krijgt. Bijvoorbeeld omdat de tatoeage niet meer bij jouw levensstijl past, je er op uitgekeken bent of als de tatoeage onkundig is gezet. Dan kan je overwegen om de tatoeage te laten verwijderen met lasertherapie. Dit moet wel veilig gebeuren, door erkende zorgverleners met een medische opleiding en met behulp van de beste laser: Q-Switched Nd:YAG 1064 nm. Daarom zijn wij er van overtuigd dat Huidzorg Houten een zeer geschikt en betrouwbaar adres biedt voor mensen die spijt hebben van een tatoeage.

De volgende indicaties kunnen we met de Q-Switched Nd:YAG behandelen:

  • Blauwe en zwarte tatoeages
  • Permanente make-up (zoals wenkbrauwen)
  • Tatoeagepuntjes na een bestraling
  • Straatvuil in de huid

Hoe werkt de Q-Switched Nd:YAG laser in de huid?

De laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. Hierdoor ontstaat er een soort explosie in de inkt, waardoor er kleine inkt-deeltjes ontstaan. Deze kleine deeltjes worden door het lichaam zelf afgevoerd. De huid zelf blijft intact. De tatoeage wordt met elke behandeling vager, tot deze verdwenen is.

 Therapie 3: Beenvaatjes verwijderen

De derde nieuwe laserkop is de Long Pulsed Nd:YAG 1064 nm. Met deze laser kunnen we gesprongen bloedvaatjes en ontsierende beenvaatjes van 0.1 tot 4.0 mm doorsnede verwijderen. Ze lijken op fijn vertakte boompjes, of spinnetjes en hebben een rode, paarse of blauwe kleur. Ze komen erg veel voor, één derde van de volwassen heeft er last van. Soms geven ze een jeukend en prikkelend gevoel, maar de meeste mensen willen een behandeling vanuit cosmetisch oogpunt. Vooral voor de zomer, als de benen weer getoond kunnen worden, kan de verschijning van beenvaatjes storend zijn.

De volgende huidklachten kunnen we met de Long Pulsed Nd:YAG behandelen:

  • Beenvaatjes (van 0.1 mm tot 4.0 mm doorsnede)
  • Cherry angioma’s (of kersenwratjes)
  • Gesprongen kleine bloedvaatjes (diep en oppervlakkig)
  • Besenreiser (ook wel ‘berkentakjes’ genoemd)
  • Hemangioma’s (goedaardige woekering van bloedvaatjes)
  • Wijnvlekken
  • Vaatafwijkingen

Hoe werkt de Long Pulsed Nd: YAG laser in de huid?

De laser geeft langzame pulsen af. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode kleur van bloed en de blauw/paarsige kleur van vaten, waardoor de vaten verwarmen, gaan stollen en tot slot vernietigd worden. Ondertussen is er minimale verwarming van het omliggende weefsel, dus alleen de storende vaatjes worden verhit en de huid zelf blijft intact.

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten hebben vanuit hun medische achtergrond veel kennis over het bloedvatensysteem en hebben een realistische kijk op de mogelijkheden van laserbehandeling van beenvaatjes. Als u veel last van spataderen of een ander onderliggend probleem van de bloedvaten heeft, is het belangrijk dat u eerst uw arts of fleboloog raadpleegt.

Meer informatie?

Binnenkort kunt u op onze website meer uitgebreide informatie lezen over de fractionele laserbehandeling en het verwijderen van tatoeages en beenvaatjes. Heeft u nu al vragen over deze drie lasertherapieën, dan kunt u ze stellen via onderstaand contactformulier of bellen via 030-6342561.

11 november 2015 | Auteur: Dana Dijs-Bom