Huidzorg Houten op RTL 4 met behandelen wijnvlek

8 oktober 2018 | Auteur: Dana
huidzorg-houten-op-rtl-4-met-behandelen-wijnvlek

Huidzorg Houten komt op TV! Donderdag 11 oktober om 20.30 uur wordt het programma met Wendy van Dijk ‘This Time Next Year’ uitgezonden. Al in de eerste tien minuten van het programma komt het ontroerende item van Jesson Honig (28 jaar) voorbij, waar hij vertelt over zijn nieuwe doel: hij wil de wijnvlek in zijn gezicht verwijderd hebben.

Wijnvlek in het gezicht verwijderen

Jesson Honig heeft vanaf zijn geboorte een wijnvlek in zijn gezicht. Daar leed hij niet onder. Toch besloot hij om er iets aan te doen, omdat hij bang was dat de wijnvlek in de toekomst groter en opvallender zou worden. Via Google stuitte hij op het blog over mevrouw van Beek, een cliënte van Huidzorg Houten die succesvolle behandelingen voor haar wijnvlek heeft ondergaan. Jesson besloot daarna een afspraak te maken bij ons.

Nieuwe methode lichtflitstherapie (IPL) bij wijnvlekken

Tijdens het intakegesprek bespraken we de verwachtingen en de procedure. Om een idee van de behandeling te geven, stelde ik voor om meteen een klein gebiedje van zijn wijnvlek te behandelen. Deze proefbehandeling bleek meteen zo effectief, dat Jesson graag voor het ultieme resultaat wilde gaan. We maakten een persoonlijk behandelplan voor lichtflitstherapie (IPL) van roodheid in het gezicht.

Jesson kwam in totaal tien keer bij Huidzorg Houten: elke vijf á zes weken behandelde ik zijn wijnvlek met IPL, ofwel lichtflitstherapie. Met een speciale golflengte van groen licht en unieke instellingen, flitste ik de wijnvlek in diverse diepten van de huid. De behandelingen waren vooral in het begin vrij intensief, maar Jesson was zeer gemotiveerd en therapietrouw.

Cliënt Huidzorg Houten bij ‘This Time Next Year’

Ondertussen werd ik benaderd door Vorst Media. Zij zochten kandidaten voor het nieuwe RTL 4 programma ‘This Time Next Year’. Een uiterlijke transformatie zou goed in het programma passen. Die komen toevallig regelmatig voor bij Huidzorg Houten! Het moest wel iemand zijn die nog aan het begin van het behandeltraject zou staan. Ik dacht aan Jesson en vroeg of hij mee zou willen werken. Hij stond hier zeer positief tegenover. Na een selectieronde werd Jesson met zijn hulpvraag uitgekozen voor het programma.

Halverwege het behandeltraject kwam Vorst Media filmen in de praktijk. Jessons behandeling werd gefilmd en ik moest een aantal vragen beantwoorden. Het ging heel goed en ik vond het een hele leuke ervaring! In aflevering 6 van ‘This Time Next Year’ zie je aan het begin van het programma hoe we te werk gaan.

En… is het doel behaald?

Het belangrijkste was dat Jesson goed geholpen werd, de TV-opnamen waren verder natuurlijk bijzaak. Van tevoren weet je nooit helemaal zeker of een behandeling aanslaat. Elke keer dat ik Jesson op de afspraak zag, bleek de wijnvlek een stukje lichter en kleiner. Het was soms erg zoeken met instellingen en de huidreacties waren in het begin best heftig. Toch kan ik zeggen dat de behandeling zeer geslaagd is. We zouden zelfs de laatste restjes nog kunnen verminderen, maar Jesson is hier al erg tevreden mee.

Voor- en nafoto behandeling wijnvlek

Invloed van een wijnvlek op je leven

Aan het einde van het item vertelt Jesson wat de impact van de behandelingen is op zijn leven. Een zeer ontroerend stukje waar ik zelf ook kippenvel van kreeg. Het wijst mij er weer op hoe mooi en belangrijk mijn vak als huidtherapeut is. Soms vergeet je dat wel eens. Het is zeker één van de hoogtepunten van mijn carrière.
Jesson, bedankt voor je vertrouwen en dat ik de kans kreeg om mijn mooie vak weer wat bekendheid te geven. Dat we er maar veel andere mensen mee mogen helpen!

Heb je zelf een wijnvlek en wil je meer informatie over deze behandeling?

Graag nodigen we je van harte uit voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidtherapeuten. Elke huid en elke wijnvlek is uniek, dus iedere  behandeling is echt maatwerk. Het beste advies kunnen wij geven na jou gezien en gesproken te hebben. Heel graag tot ziens!

8 oktober 2018 | Auteur: Dana