Een goed begin is het halve werk. Daarom nemen wij het intakegesprek altijd heel serieus. Omdat iedere huid en klacht uniek is, maken wij voor iedereen een op maat gemaakt behandelplan. En hoe beter we jouw huid en jouw wensen in kaart kunnen brengen, hoe beter het resultaat en jouw tevredenheid over de behandelingen zullen zijn. In dit blog geef ik tien tips om het intakegesprek bij de huidtherapeut goed voorbereid in te gaan, zodat we daarna snel aan de slag kunnen gaan om jouw huid te verbeteren.
Tip 1: Omschrijf de huidklacht
Als je bij ons online of telefonisch een afspraak maakt, vinden we het fijn om alvast te weten waar je voor komt. Dat kan dat een hele duidelijke klacht zijn, zoals ‘puistjes op de rug’ of ‘storende haargroei op de kin’. Wanneer je een afspraak maakt kan je dit aan onze officemanager doorgeven, of noteren als opmerking bij de online afspraak. Maar je kan ook een vage klacht hebben, zoals ‘kleine rode bultjes op de wangen’ of ‘bruine vlekken in het gezicht’. In het laatste geval moet de huidtherapeutische diagnose nog gesteld worden. Dat is geen probleem, want daar zijn huidtherapeuten ook voor.
Tip 2: Geef aanvullende informatie over je huidklacht
Vorafgaand aan de intake versturen wij een intakeformulier. Sommige mensen vinden het prettig om op een intakeformulier een uitgebreide omschrijving te geven van de klacht met de bijhorende zoektocht die ze gehad hebben. Vooral bij complexe hulpvragen is dat handig. Zo kunnen we vooraf aan het consult weer even de boeken induiken of collega-huidtherapeuten raadplegen. Veel hulpvragen worden dan meteen beantwoord tijdens de eerste kennismaking. Lekker efficiënt!
Tip 3 : Laat weten waar je interesses in huidverbetering liggen
We merken steeds vaker dat mensen geïnteresseerd zijn in anti-aging behandelingen en algemene huidverbetering. Wij kunnen zelf ook niet uitgepraat raken over deze onderwerpen, want wat is er veel mogelijk! Samen kijken wij graag wat mogelijk is, soms kan niet alles tegelijk. Denk vast na wat voor jou prioriteit heeft in het behandelplan.
Tip 4: Denk vast na over je verwachtingen
De huidtherapeut zal tijdens het eerste consult vragen naar jouw verwachtingen. We merken dat cliënten vaak even na moeten denken over deze vraag, of dat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Mijn advies is om daar van te voren toch over na te denken. Wat wil je graag bereiken bij ons? Heb je een bepaald plaatje in je hoofd? Of ben je blij met elke kleine verbetering? Door het uit te spreken, kan de huidtherapeut je goed uitleggen wat realistisch is en wat haalbaar is. Ook kunnen we dan toewerken naar een duidelijk opgesteld behandeldoel en dit tussentijds evalueren.
Tip 5: Laat weten wanneer je op vakantie gaat
Zon en huidverbetering zijn geen vrienden en dat zullen ze ook nooit gaan worden. De zon belemmert goed huidherstel na een behandeling. Ook vergroot je het risico op verbranding en vorming van bruine vlekken als je onbeschermd de zon in gaat na een huidbehandeling. Denk daarom alvast na over je vakantieplanning, zodat de afspraken daar ruim omheen gepland staan. Het ligt natuurlijk wel aan het type vakantie en jouw bestemming. Met het gebruik van een goede zonnebrandcrème met een hoge factor, een mooie strandhoed en voorkeur voor schaduwplekjes op het terras kom je een heel eind.
Tip 6: Controleer je verzekeringspolis op vergoeding huidbehandelingen
Veel huidbehandelingen worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar als je een aanvullende polis hebt. Vooral als je klachten gerelateerd zijn aan overbeharing, acné en huidkleurverschillen in het gezicht. Fijn voor je portemonnee! In dit overzicht kan je zien welk bedrag je terug kunt vragen bij je zorgverzekeraar. Check ook de polisvoorwaarden even, want dan weet je bijvoorbeeld of je ook een verwijsbrief van de huisarts nodig hebt.
Tip 7: Neem je oude huidproducten mee
Vraag je je af of de huidige huidverzorgingsproducten wel geschikt zijn voor je? Neem ze gerust mee. Ook lege potjes of tubetjes bekijken we graag. Voor ons zijn de ingrediënten het belangrijkste. Het is niet altijd nodig om alles te schrappen in jouw huidverzorgingsroutine. Soms zijn enkele simpele aanpassingen al voldoende.
Tip 8: Zoek nog even op waar en waarmee je eerder behandeld bent
Dan tot slot nog wat praktische tips. Mocht je al eerder huidbehandelingen hebben ondergaan, dan is het handig als je weet hoe deze behandelingen heten en met welke lasers of andere apparatuur je behandeld bent. Dat geeft ons duidelijkheid over de voorgeschiedenis en we passen onze voorlichting daarop aan. Mensen die eerder behandeld zijn, hebben vaak flink wat basiskennis.
Tip 9: Breng ons op de hoogte over je gezondheidssituatie
Mocht je medicijnen gebruiken, zwanger zijn of de wens hebben om binnenkort zwanger te worden of lijden aan fysieke of mentale aandoeningen, dan horen wij dat ook graag voor we starten met behandelingen. Zo kun je veilig een behandeling in gaan. Mocht je twijfelen of de behandeling verstandig is in het geval van ziekte, raadpleeg dan alvast je huisarts en neem zijn/haar verwijsbrief mee naar het intakegesprek.
Tip 10: Kom met een schone huid
Tot slot adviseren we om met een schone huid op het intakegesprek te komen, dus zonder foundation, concealer of BB Cream. Oogmake-up is geen probleem. Zo hebben we een goed nulpunt om mee te starten. Voor sommige mensen is dit lastig en erg confronterend. Helemaal als er ook nog foto’s gemaakt worden! Hier hebben we alle begrip voor. Vergeet niet dat bijna niemand een perfecte huid heeft en dat we niet zo snel iets gek vinden.
Gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Huidzorg Houten
Nu ben je perfect voorbereid om bij ons op intake te komen. Wist je al dat wij deze service gratis verlenen? Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Onze office manager neemt de tijd voor je om je vragen te beantwoorden en eventueel afspraak in te plannen.