Kraaienpootjes verminderen zonder botox of fillers

15 mei 2019 | Auteur: Dana
kraaienpootjes-verminderen

Kraaienpootjes zijn de zichtbare rimpeltjes rondom je ogen als je lacht. De huid rondom de ogen is wat kwetsbaarder en dunner dan de rest van de huid en hier verschijnen dan ook als eerst fijne lijntjes. Ben je benieuwd hoe kraaienpootjes ontstaan en hoe je kraaienpootjes kunt verminderen zonder botox of fillers? Lees dan snel verder!

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes of rimpeltjes rondom de ogen worden ook wel lachrimpels genoemd. Het zijn dynamische rimpels, wat betekent dat de rimpels verbonden zitten aan de mimiek van het gezicht. Ze ontstaan door spiertrekkingen in het gezicht, zoals bij lachen het geval is, maar bijvoorbeeld ook bij turen of fronsen. Kraaienpootjes worden zichtbaarder naarmate je ouder wordt, omdat de huid met de jaren steeds meer elasticiteit verliest. Omdat kraaienpootjes verbonden zitten aan de mimiek van het gezicht, kun je het ontstaan ervan niet helemaal voorkomen. Toch zijn er handige tips om de zichtbaarheid van kraaienpootjes te verminderen!

Behandeling van kraaienpootjes zonder botox of fillers

Is botox nog een brug te ver voor jou? Er zijn alternatieven. De EndyMed 3DEEP EYES is de ultieme behandeling voor verbetering en verjonging van de huid rondom de ogen. Naast dat het kraaienpootjes en fijne lijntjes vermindert, helpt het ook tegen hangende oogleden en een verslapte huid. Tijdens de behandeling worden de EndyMed 3DEEP TIGHTEN en EndyMed 3 DEEP FSR gecombineerd in één behandeling. De collagene vezels in de lederhuid worden verwarmd door middel van radiofrequentie technologie, waardoor er een samentrekking plaats vindt in de vezels en de aanmaakt van nieuw collegeen in gang wordt gezet. Dit resulteert in algehele verbetering van de huid rondom de ogen op natuurlijke wijze. Lees meer over deze innovatieve behandeling.

Extra tips om lijntjes rondom de ogen te voorkomen en behandelen

1. Zonbescherming

UV-straling zorgt ervoor dat de huid sneller verouderd en eerder rimpeltjes ontstaan. Een goede zonbescherming en niet zonnebaden zorgt ervoor dat je dit voorkomt. Verder is het ook verstandig om een zonnebril te dragen als de zon schijnt. Vaak zit hier een extra zonnefilter in én een zonnebril voorkomt dat je tegen het licht in gaat turen.

2. Hydrateren

Omdat de huid rondom de ogen dunner en vochtarmer is, ontstaan er ook eerder lijntjes en rimpeltjes. Dit gebied hydrateren is geen overbodige luxe. De huid rondom de ogen is kwetsbaarder en gevoeliger dan de rest van je huid, dus test een crème altijd eerst even uit. Je hoeft niet per se een speciale oogcrème te gebruiken, maar pas wel op met het gebruik van crèmes die irriterende ingrediënten bevatten (zoals parfum en alcohol). Ingrediënten die hydraterend werken en geschikt zijn voor rondom de ogen, zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur en vitamine B5.

3. Retinol rondom de ogen

Retinol is een ingrediënt waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de structuur van de huid verbetert. Het stimuleert het bindweefsel om collageen en elastine aan te maken waardoor de huid gladder wordt qua structuur en rimpeltjes minder zichtbaar worden. Retinol kan soms wat irritatie aan de huid geven, dus bouw het gebruik altijd rustig op, vooral rondom de ogen! Wij adviseren vaak de Intense Eye Crème van ZO Skin Health. De Intense Eye Crème bevat gestabiliseerd retinol.

4. Leefstijl

Een gezonde leefstijl is om heel veel redenen belangrijk, waaronder bij het voorkomen van lachrimpeltjes. Je leefstijl heeft veel invloed op de huidveroudering. Met een gezonde leefstijl bedoelen we bijvoorbeeld voldoende slaap, een gezond voedingspatroon met voldoende vitamines en mineralen en het drinken van voldoende water. Stress, roken, alcohol en blootstelling aan UV-straling zorgen voor een versnelde huidveroudering.

Persoonlijk huidadvies?

Wil je meer weten over de conditie van jouw huid en welke producten of behandelingen geschikt zouden zijn? Neem dan gerust contact met ons op via 030-6342561 of plan online een afspraak in voor een vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten geven je graag een persoonlijk en doelgericht advies!

15 mei 2019 | Auteur: Dana