Laserontharing bij de gekleurde huid

8 oktober 2020 | Auteur: Dana
Laserontharing-bij-de-gekleurde-huid

Als huidtherapeut is het een grote pré als je uit eigen ervaring kan vertellen. Niet alleen om je goed in te kunnen leven in de cliënt, maar ook om thuis te zien wat de behandeling met je huid doet. Onze collega Mayra weet als ervaringsdeskundige precies hoe ver ze kan gaan op het gebied van laserontharing bij de gekleurde huid. Haar eigen zoektocht heeft haar geholpen om een perfecte balans te vinden tussen veilige laserbehandeling zonder complicaties en een optimaal behandelresultaat. In dit blog vertelt ze daar graag meer over!

Zoektocht ontharen als puber

Mayra: “Eigenlijk al sinds mijn puberteit stoorde ik mij aan de donkere haartjes. Samen met mijn moeder keek ik naar mogelijkheden om te ontharen, maar al snel kwamen wij uit op harsen, waxen, epileren of scheren. De technologie was destijds nog niet zodanig ontwikkeld dat de gekleurde huid veilig gelaserd kon worden. De oplossing was tijdelijk ontharen, met alle nadelen die erbij horen. Zo had ik in de avond alweer stoppels, scheerirritatie en ik was er daarnaast een hoop tijd aan kwijt. En dan alsnog zag ik na het ontharen donkere puntjes onder mijn huid, waardoor het er nooit echt ‘egaal’ uit zag. Vrouwen praten er niet altijd over, maar het komt vaker voor dan je denkt. “

Voor het eerst laseren bij een gekleurde huid

“Na een tijd werken als huidtherapeut, besloot ik mijzelf te gaan laseren. Wanneer ik mijzelf behandel zoek ik de grenzen op en ga daar ga ik soms een beetje overheen, ongeacht de kennis die je bezit als huidtherapeut. Waarom, zul je je misschien afvragen? Ik zie mijzelf soms als een proefkonijn om zo effectief mogelijke behandelingen neer te zetten. Omdat ik uit ervaring weet wat de grens is om veilig te behandelen, kan ik mijn cliënten nog effectievere behandelingen bieden. Laserontharing bij een gekleurde huid is echt een expertise, omdat er sprake is van minder contrast tussen de huid en het haar. Het laserlicht absorbeert pigment van de haar, maar mag niet het pigment van de huid absorberen.”

Brandplekjes en branderigheid na een laserbehandeling

“Hoe weet je dat je over de grens gaat? Zodra ik na de behandeling zelf kleine brandplekjes en korstjes opliep. Normaal gesproken een complicatie om te vermijden, maar ik wist dat het altijd mooi wegtrok en er vervolgens weer wat minder haar zat. De branderigheid nam ik telkens voor lief, maar op een gegeven moment woog de pijn niet op tegen het resultaat en was ik uitbehandeld. Ik was wel al heel blij met het resultaat, maar ik had nog wel hier en daar haartjes die ik het liefst ook weg wilde hebben.”

Nieuwe ontharingslaser, nieuwe poging

“Toen kregen wij bij Huidzorg Houten na een jaar de nieuwe LightSheer QUATTRO, waar ook een laserkop (1060 nm) aan gekoppeld kan worden om de gekleurde huid veilig en effectief te behandelen wanneer er genoeg contrast is tussen het haartje en de huid. Ik besloot om opnieuw mijn moed te verzamelen en weer een poging te wagen. Ik zag er tegenop, maar wilde voor de 90% reductie gaan. En wat een verademing was dat! Veel minder gevoelig, geen brandplekjes en vermindering van de haartjes!”

Een aanrader bij de gekleurde huid

Mayra: “Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoeveel tijd ik vroeger kwijt was aan het ontharen. Ik hoef nu niet meer na te denken of ik een dagje naar het strand ga of een jurkje wil aandoen. De paar haren die er nog staan vallen nauwelijks meer op. En het fijne is dat het resultaat geleidelijk toeneemt. Na elke behandeling merk je al vermindering en dunnere haartjes. Je zal mij niet horen zeggen dat het een hele fijne behandeling is om te ondergaan, maar het is het echt volledig waard geweest!”

Gratis intakegesprek voor laserontharing

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou op het gebied van laserontharing? Plan dan via onze website of via 030-6342561 een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van de huidtherapeuten in. We helpen je graag om van jouw haartjes af te komen!

8 oktober 2020 | Auteur: Dana