Lycogel Camouflage: een foundation voor ieder huidtype

24 april 2020 | Auteur: Melissa
Lycogel Camouflage een foundation voor ieder huidtype

Een foundation die goed is voor de huid, bestaat dat? Gelukkig wel! Wanneer je last hebt van onzuiverheden, pigmentvlekjes of roodheid kan het fijn zijn om dit te camoufleren. Een optie is om dan make-up te gebruiken. Echter is het bij een onrustige of gevoelige huid extra belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan en niet de eerste de beste foundation te gebruiken. Lycogel Camouflage is geschikt voor ieder huidtype: voor de normale. vette, droge of gevoelige huid. Hoe werkt Lycogel? Huidtherapeut Melissa legt het je uit!

Foundation tegen puistjes, rosacea en een droge huid

Vaak zie je dat de huid er niet echt beter op wordt wanneer je make-up gaat gebruiken. Als je kiest voor Lycogel Camouflage hoef je hier niet bang voor te zijn. Lycogel sluit de huid niet af maar laat zuurstof door. Dit zorgt er voor dat je poriën niet verstopt raken en dat je er dus geen puistjes van kunt krijgen. De camouflage kan ook gebruikt worden bij rosacea, een droge huid en zelfs bij eczeem. Daarnaast zetten we Lycogel vaak in na een huidbehandeling, omdat Lycogel het herstel van de huid bevordert en de huid beschermt tegen UV-straling met een SPF30.

Voordelen Lycogel Camouflage:

 • Camoufleert roodheid, kleurverschillen en onzuiverheden
 • Bevordert het herstel van de huid na een (laser)behandeling
 • Laat zuurstof door
 • Sluit de huid niet af
 • Gaat huidveroudering tegen
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Geeft een natuurlijke uitstraling die de hele dag blijft zitten
 • Resistent tegen water en wrijven
 • Geschikt voor alle huidtype, ook voor de vette, gevoelige of droge huid
 • Beschermt tegen zonlicht met factor 30
 • Makkelijk in gebruik

Welke kleur Lycogel past bij mijn huid?

Lycogel Camouflage is te verkrijgen in 12 verschillende kleuren. Lees in dit blogbericht onze tips voor het uitkiezen van de juiste kleur Lycogel. Indien door bijvoorbeeld seizoenswisseling de juiste kleur er voor jou niet bij zit, is het ook mogelijk om kleuren met elkaar te mengen.

Hoe breng ik Lycogel aan?

Breng 1 – 2 pompjes Lycogel aan op een schone huid, direct na je dagverzorging. Klop het product met, uiteraard, schone vingers uit tot een egale dekking. In bovenstaand filmpje laat huidtherapeut Melissa stap voor stap aan je zien hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe verwijder ik Lycogel?

Gebruik een gezichtsreiniger om Lycogel Camouflage van de huid te verwijderen. Indien nodig, reinig de huid dan een tweede keer. Het beste is om de huid bij de wastafel of onder de douche met water nat te maken en de gezichtsreiniger een minuut in te masseren en daarna af te spoelen met water.

Lycogel Camouflage en Lycogel Breathable Tint

Lycogel Camouflage is niet het enige Lycogel product. De Camouflage mag je zien als een ademende foundation. Wil je liever een licht dekkende foundation dan is er ook de Lycogel Breathable Tint. Deze is verkrijgbaar in 4 kleuren, van licht tot donker. Als basis heeft Lycogel de Breathable Balm bedacht, deze breng je onder de Camouflage of de Breathable Tint aan voor een langdurige dekkig of alleen als verzorging van de huid.

Advies over Lycogel?

Wist je dat je altijd vrijblijvend bij Huidzorg Houten langs kunt komen voor een kleuradvies? We helpen je graag het juiste product en de juiste kleur te vinden. Onze huidtherapeuten staan voor je klaar!

24 april 2020 | Auteur: Melissa