Make-up bij acne: goed of slecht?

18 augustus 2021 | Auteur: Dana

Wanneer je last hebt van puistjes is het verleidelijk om deze te verdoezelen met make-up. Vaak wordt gezegd dat het gebruik van make-up de acne verergert. Maar klopt dit eigenlijk wel? Of zijn er toch manieren om puistjes op een goede manier te verbergen? Lees snel verder!

De oorzaak van acne

Doordat de acnehuid van nature vettig is kunnen producten met olieachtige ingrediënten puistjes uitlokken. Vloeibare foundations met een silky finish bevatten vaak zulke ingrediënten. Ook het gebruik van vieze make-up kwasten kan ervoor zorgen dat acne ontstaat of verergert. Vieze kwasten zitten namelijk vol met bacteriën. Een teveel aan zon maar ook een chemische zonnefilter (SPF) in je make-up kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Het resultaat? Vervelende mee-eters, onderhuidse talgophopingen en ontstoken puistjes.

Wel of geen make-up?

Uit recent onderzoek is gebleken dat het gebruik van make-up de kwaliteit van leven van mensen met een huidaandoening bevordert. Door het aanbrengen van make-up zijn ontsierende plekjes minder zichtbaar waardoor men zich zelfverzekerder voelt. Soms vindt men het lastig om van de puistjes af te blijven: zelf uitknijpen lijkt dan zo verleidelijk. Bij Huidzorg Houten zien we dat door het gebruik van make-up de drang om zelf aan de puistjes te zitten vermindert. Hierdoor worden korstjes, donkere plekjes en littekentjes voorkomen. De huidbarrière verbetert en de huid wordt gezonder.

De juiste make-up bij acne

Het is wel belangrijk om te kiezen voor een goed product. Bij Huidzorg Houten maken we gebruik van de make-up van Colorescience. Deze producten bevatten minerale zonnefilters zoals zinkoxide. Van zinkoxide is bekend dat het ontstekingsremmend en kalmerend werkt. Ideaal bij een ontstoken of geïrriteerde huid! Denk maar aan zinkzalf die op rode babybilletje gesmeerd wordt… 😉 De zonnefilter beschermt jouw huid ook tegen UV-straling. Hierdoor voorkom je verkleuring van de huid na het doormaken van een puistje. Ook bevatten de producten van Colorescience huidverbeterende ingrediënten zoals peptiden. Colorescience is dus zonbescherming en huidverbetering in één. Daarnaast zijn de producten uitermate geschikt om te gebruiken na een (acne)behandeling in onze praktijk. Zo verlaat jij de praktijk zelfverzekerd en wordt het herstel van de huid bevorderd.

Welke producten zijn er bij Huidzorg Houten verkrijgbaar?

Colorscience Primer: Een primer geschikt voor elk huidtype. Bij de acnehuid adviseren we de Mattifying Primer: deze houdt glans onder controle en vervaagt oneffenheden. Ook maakt hij de huid gladder en egaler en zorgt hij ervoor dat je make-up langer blijft zitten.

Colorscience Pressed Foundation: Minerale poederfoundation. Deze voelt niet aan als een foundation, en kan je gemakkelijk opbouwen qua dekking. Je brengt deze aan na de primer. Deze is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Kabuki brush: Ultrazachte kwast gemaakt van synthetisch haar. Voor een sterke dekking of juist een natuurlijke lichte dekking. Deze kwast is uitermate geschikt voor het egaal aanbrengen van de Pressed Foundation vanwege de hoge haardichtheid.

Hoe gebruik je het?

  1. Zorg dat je gezicht goed gereinigd is en breng een dagverzorging aan.
  2. Breng 1 pompje Colorscience primer aan door stippen te zetten op beide wangen, voorhoofd, neus en kin. Verdeel de primer over het gezicht met je handen.
  3. Breng de Pressed Foundation aan op de kabuki brush door deze rond te draaien op het palet.
  4. Breng de Pressed foundation ook met drukkende ronddraaiende bewegingen aan op het gezicht.
  5. Extra dekking: breng een tweede laag aan waar nodig.

Geduld is een schone zaak, je huid heeft even de tijd nodig om alles mooi te laten inwerken. Na een klein uurtje zit je make-up het mooist. Ben jij benieuwd geworden naar de producten van Colorescience? Wij helpen je graag bij de keuze van een juist product!

 

18 augustus 2021 | Auteur: Dana