ME Line: de nieuwe behandelmethode tegen pigmentvlekken

26 november 2018 | Auteur: Dana
me-line-de-nieuwe-behandelmethode-tegen-pigmentvlekken

Bij Huidzorg Houten introduceren we een nieuwe behandelmethode voor mensen met pigmentproblemen. Diep gelegen pigmentvlekken, ook wel ‘dermale hyperpigmentatie’ genoemd, vormen de grootste uitdaging in ons vakgebied. Vooral bij een getinte of donkere huid. Bij een blanke huid kunnen peelings nog enige verbetering geven. Bij een donkere huid liepen we vanwege de mogelijke risico’s vaak tegen een plafond aan qua resultaat. Gelukkig is er nu een veilige en effectieve behandelmethode voor oppervlakkig én diep gelegen pigmentvlekken: ME Line.

Belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken

In de praktijk zien we dagelijks mensen die last hebben van vlekken in het gezicht en op het lichaam. De meest voorkomende oorzaken van pigmentvlekken zijn:

  1. Hormoonveranderingen: zoals zwangerschap (melasma), menopauze en anticonceptiegebruik.
  2. Postinflammatoire hyperpigmentatie: door beschadiging van de opperhuid, zoals uitdrukken van puistjes, ingegroeide haren, folliculitis, harsen, muggenbeten, verbrandingen of eerdere cosmetische behandelingen.
  3. Huidveroudering: de invloed van vrije radicalen, afname van huidvetten en medicijngebruik zorgen ervoor dat cellen kunnen ‘roesten’. Dit stimuleert pigmentcellen.

Hoe komt het dat de ene persoon wel vlekken krijgt en de andere niet?

Pigmentaanmaak in de huid is een zeer complex proces. Ik zal het in hoofdlijnen proberen uit te leggen. De pigmentcel (melanocyt) en MSH (Melanine Stimulerend Hormoon) spelen belangrijke rollen bij pigmentvlekken. Pigmentcellen kunnen misvormd zijn (bijv. door schade) en pigment ‘lekken’ in de lederhuid.

Daarnaast kan het MSH in de bloedbaan geprikkeld zijn door hormonen in anticonceptie, hormonen in voeding, cosmetica, trauma, UV-straling, vrije radicalen, ongezonde leefstijl, stress et cetera. Als dit hormoon procentueel hoger wordt, gaat je lichaam meer L-tyrosine aanmaken. Hierdoor ontstaat een verhoogde activiteit van de pigmentcellen. Niet alle pigmentcellen reageren even sterk. Hierdoor wordt de huid plaatselijk vlekkerig, in plaats van egaal bruin. Oppervlakkige pigmentvlekken kunnen op den duur vervagen, maar zodra pigment in de lederhuid komt, kapselt de huid de pigmentkorrels in, waardoor deze op hun plek blijven.

Wat is ME Line?

ME Line is een behandelmethode tegen pigmentvlekken in kuurvorm van drie behandelingen voor circa vier maanden in combinatie met gebruik van ME Line. Belangrijke werkstoffen zijn onder andere nonapetide-1, niacinamide (vitamine B3), tranexamic acid, phenylethyl resorcinol en retinal. Alle werkstoffen werken ook huidverjongend.

ME Line is geschikt voor alle huidtypen. In de productlijn en behandelingen wordt onderscheid gemaakt tussen de Caucasian skin (huidtype 1 t/m 3) en Ethnic skin (huidtype 4 t/m 6). Lees meer over deze behandelmethode.

ME Line werkt ook bij complexe pigmentproblemen

Veel cosmetische behandelingen zijn enkel gebaseerd op het oplichten of weglaseren van pigmentvlekken. Pigmentvlekken komen dan weer terug op den duur of kunnen zelfs verergeren. Met ME Line werken we naast het ophelderen van de huid, óók aan de misvormde pigmentcellen, het gat in de basaalcellenlaag en onderdrukken we álle processen van pigmentaanmaaak. Dat zie je op lange termijn. Daarbij kan je zelf de prikkeling van het Melanine Stimulerend Hormoon bij de bron aanpakken met aanpassingen in uw levensstijl. De huidtherapeut legt u hier uiteraard meer over uit.

Ervaringen ME Line

Bij elke behandeling zien de meeste mensen hun pigmentvlekken vervagen en hun huidskleur verhelderen. Ook de gezondheid van de huid gaat vooruit, de huid raakt beter doorbloed en beter gehydrateerd. Bij Huidzorg Houten zijn we zeer positief verrast door de resultaten en gelukkig de cliënten ook!

De behandeling voel je in het begin een beetje, maar is niet pijnlijk en de prikkeling neemt vaak na enkele minuten af. Houd wel rekening met schilfering enkele dagen na de behandeling. Meestal is dit na circa vijf dagen wel verdwenen.

Het is niet moeilijk om thuis de producten te gebruiken. Je krijgt een handig schema mee naar huis en het went snel. Je kan thuis goed merken dat deze de behandelresultaten versterken in de weken tussen de behandelingen.Op deze pagina lees je meer over de producten van ME Line.

Wat zijn de kosten van deze behandelmethode?

De prijs per behandeling is € 150,-. (totaal € 450,- bij drie behandelingen). Het startpakket met de viijf ME Line producten kost € 381,-. Deze serums en crèmes hebben een sterk huidverhelderend effect en zijn een verplicht onderdeel van het behandelconcept. Door deze consequent te gebruiken, zorgt u voor een effectieve opname van de behandelingen en uiteindelijk een beter resultaat. De effectiviteit van deze producten is klinisch bewezen.

Afspraak maken voor deze nieuwe behandeling tegen pigmentvlekken?

Heb je al lang last van hardnekkige pigmentvlekken en nog steeds geen bevredigend resultaat kunnen behalen? Wij vertellen u met veel enthousiasme over de werking van Me Line. Tijdens een persoonlijk intakegesprek krijgt u advies en kan je terecht met al je vragen. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel: 030-6342561.

Lees meer over ME Line.

26 november 2018 | Auteur: Dana