Een mooie egale huid zonder vlekjes – Zomertip 4

20 maart 2014 | Auteur: Dana
mooie-egale-huid-zonder-vlekjes-zomertip-4

De bruine vlekken die met name op handen, decolleté en het gezicht ontstaan bij het ouder worden heten ‘lentigo solaris’, oftewel zonnevlekken. De vlekken komen voor bij mensen die, eventueel in het verleden, veel zonlicht op hun huid hebben gehad. Sommige mensen hebben er gewoon aanleg voor. Ze worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Deze vlekken kunnen weer gaan storen als we de huid weer tonen aan de buitenwereld. Ook mannen zijn steeds meer geïnteresseerd in het verwijderen van zonnevlekken. De vraag naar deze behandeling stijgt snel.

Laat je vlekken verwijderen met de pigmentlaserbehandeling

Zonnevlekken of ouderdomsvlekken zijn succesvol te behandelen met de pigmentlaserbehandeling. Er wordt op de vlekjes een puls afgegeven van speciaal soort laserlicht dat geabsorbeerd wordt door het overmatige pigment oppervlakkig in de huid. De energie die vrijkomt verpulvert het pigmentvlekje. Na een aantal dagen schilfert het vlekje af.

Bij Huidzorg Houten gebruiken sinds augustus het nieuwe en krachtige IPL-apparaat ‘Harmony’. Afgelopen maanden hebben we veel mensen blij gemaakt met het verwijderen van storende pigmentvlekken, terwijl het herstel en de belasting van de behandeling (in de vorm van korstjes, roodheid en zwelling) enorm meeviel.

Waarom op tijd starten met deze laserbehandeling tegen vlekken?

Omdat we nu nog lange mouwen en hoge boordjes aan hebben, zal de buitenwereld de behandelde vlekjes (die donkerder worden na de behandeling) nauwelijks opvallen. Daarom is het misschien wel prettig om de behandeling te ondergaan, voordat we de huid ontbloten.

Hoe groter het contrast tussen de vlekjes en de normale huidskleur, hoe mooier het effect van de behandeling zal zijn. Daarbij is het ook veiliger als de huid niet zongebruind is, want we willen geen absorptie van de laser in de huid naast de vlekjes.
De behandelde huid in het gezicht mag overigens gewoon gecamoufleerd worden met foundation (Lycogel). Daarnaast is het ook bij deze behandeling weer heel belangrijk om een pas behandelde huid te beschermen voor de zon!

Lees hier meer over de pigmentlaserbehandeling.

Heeft u al een goede sunblock voor de zomer?

Zonnevlekken zijn goed te behandelen, maar de oorzaak (meestal overmatig zon) kan helaas niet meer terug gedraaid worden. Wil je lang plezier van deze behandeling hebben en toekomste zonschade nog zoveel mogelijk voorkomen? Wees dan bewust van je zongedrag en denk na wat overmatig Uv-straling doet met de huid. Het gebruik van een goede zonnebrandcrème is een must! Ook voor advies voor een goede sunblock kunt u terecht bij Huidzorg Houten! Heb je vragen over de behandelmogelijkheden voor een mooie gladde huid zonder vlekjes? Wij helpen je graag!

20 maart 2014 | Auteur: Dana